Gå til innhold

Skal lage en langtidskokt grønnsaksgryte, men


Belima

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke rødvin og ikke kommer jeg til et vinmonopol me det første. Det skal være 0,6 dl i en stor gryte. Hva kan jeg bytte det ut med?  Noen som har forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rød saft.

Anonymkode: ce04c...4a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk saft, øl, gløgg eller buljong. Det blir ikke akkurat den samme retten, men det kan bli godt likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke saft i hvert fall! Blir jo bare søtt. 

Hvitvin, øl eller 2 dl eplejuice og resten buljong.

Anonymkode: dd9fa...649

  • Liker 6
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kraft.
Kanskje en dæsj rødvinseddik el.l.

Anonymkode: d4ae4...383

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen. Hadde vurdert å bruke ekstra kraft og litt rødvinseddik, men var i tvil på om det var ok. 
Eplejuice bruker jeg alltid i stedet for hvitvin. 
Er mye tomat i retten, så da tenker jeg det går fint. 
Her er oppskriften hvis noen lurer. https://www.godt.no/oppskrifter/gryte/vegetargryte/10361/langtidskokt-groennsakgryte?utm_source=vgfront&utm_campaign=søndag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Belima skrev (2 timer siden):

Takk alle sammen. Hadde vurdert å bruke ekstra kraft og litt rødvinseddik, men var i tvil på om det var ok. 
Eplejuice bruker jeg alltid i stedet for hvitvin. 
Er mye tomat i retten, så da tenker jeg det går fint. 
Her er oppskriften hvis noen lurer. https://www.godt.no/oppskrifter/gryte/vegetargryte/10361/langtidskokt-groennsakgryte?utm_source=vgfront&utm_campaign=søndag

Rødvinseddik funker :) Balsamico kan også brukes om du har det.

Anonymkode: 3fa88...99d

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Ikke saft i hvert fall! Blir jo bare søtt. 

Hvitvin, øl eller 2 dl eplejuice og resten buljong.

Anonymkode: dd9fa...649

Det er snakk om 0,6 desilter, og du vil erstatte med slike mengder?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rødvinseddik eller balsamico (jeg bruker som regel det siste) - en god dæsj, men ikke fullt 60 ml. Vinen i oppskriften er der bare for å koke inn og sette smak, bruk eddiken på samme måte. Juster evt med bittelitt sukker. 

Anonymkode: 80aca...53c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker en blanding av solbærsaft og balsamico.

Anonymkode: 5b4f6...81d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville ha brukt litt balsamico, en ss

Anonymkode: 7d52e...62d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne gryta lagde jeg forrige uke, tok bare hvitvin istedenfor rødvin. Mengden er så liten at det spiller ikke så stor rolle

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...