Gå til innhold

Kan pasta med tomatsaus og kjøttdeig ligge i kjøleskapet


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

til mandag, om det ligger i en tett matboks? Tenkte å ha det til lunsj på mandag. 

Det ble laget i dag.

Anonymkode: ac0c6...daf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, hvis det ble kjølt ned ganske raskt etter tilberedning. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan, men jeg ville nok brukt fryseboksen om mulig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja men varm det jævlig godt opp igjen. 

Anonymkode: 788b8...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde lagt det i fryseren i mellomtiden.

Anonymkode: 2f2cf...dd5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Ja men varm det jævlig godt opp igjen. 

Anonymkode: 788b8...ab3

De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. ;)

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱

Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. 

Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄

Anonymkode: a9ff6...0bf

  • Liker 3
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (32 minutter siden):

Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱

Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. 

Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄

Anonymkode: a9ff6...0bf

Ris og pasta kan etter oppvarming danne toksiner. Om ikke ris og pasta er nedkjølt raskt kan maten ved oppvarming være livsfarlig. Og det lukter ikke, og bakteriene overlever koking. Helt enig i at man må bruke sanser for å hindre matsvinn, men ris og pasta bør man som hovedregel aldri varme opp igjen, ihvertfall ikke etter 3 døgn. 

Anonymkode: 9f95a...879

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar ikke sjansen,  spiser den heller i dag. 

Anonymkode: ac0c6...daf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (4 timer siden):

De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. ;)

Jeg tenkte ikke på pastaen når jeg sa det, men tomatsausen... men ja de bakteriene fra ris og pasta, det hadde jeg ikke risikert, fredag-mandag er det absolutt lengste jeg hadde tørt

Anonymkode: 788b8...ab3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱

Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. 

Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄

Anonymkode: a9ff6...0bf

Lenger? Visste du at ris og pasta som har ligget lenge, eller ikke blitt oppbevarit riktig, kan gi alvorlig sykdom? 

Anonymkode: 788b8...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

no problem. Kan vel også spises kald.

Anonymkode: 49f8f...201

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

no problem. Kan vel også spises kald.

Anonymkode: 49f8f...201

Nei jeg fikk jævlig matforgiftning av det, av tomatsausen. Den skal varmes opp igjen. 

Anonymkode: 788b8...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Brunhilde skrev (10 timer siden):

De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. ;)

Alle bakterier uten unntak dør ved heftig oppvarming.

Anonymkode: 0bb71...45f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Lenger? Visste du at ris og pasta som har ligget lenge, eller ikke blitt oppbevarit riktig, kan gi alvorlig sykdom? 

Anonymkode: 788b8...ab3

Men her er det snakk om i kjøleskap, herregud. Ikke «stå ute på kjøkkenbenken».

Tror du pastasalaten du kjøper på butikken er laget samme dag, eller?

Anonymkode: 24ba5...23b

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange ganger spist bolognese som har ligget 4-5 dager i kjøleskapet. Lukter fresh, smaker godt, og blir ikke dårlig 

Anonymkode: 3e39c...b37

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Dette er virkelig ikke noe å diskutere. Så lenge pastaen er rakst nedkjølt og ligger i kjøleskap til mandag så er det ingen som blir forgiftet og dør. Går helt bra dette. 

Anonymkode: cd744...9d4

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Men her er det snakk om i kjøleskap, herregud. Ikke «stå ute på kjøkkenbenken».

Tror du pastasalaten du kjøper på butikken er laget samme dag, eller?

Anonymkode: 24ba5...23b

Ris og pasta skal ikke ligge lenger enn 3-4 dager før det begynner å bli skummelt, selv om det er riktig oppbevart. 

Anonymkode: 788b8...ab3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pastaen blir oppsvulmet og ekkel av å ligge sånn. Som å spise snørr.

Anonymkode: d7a86...478

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Pastaen blir oppsvulmet og ekkel av å ligge sånn. Som å spise snørr.

Anonymkode: d7a86...478

Det var ikke det som var problemstillingen her. KG er en så trivelig plass

Anonymkode: cd744...9d4

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...