AnonymBruker Skrevet 8. mars #1 Del Skrevet 8. mars til mandag, om det ligger i en tett matboks? Tenkte å ha det til lunsj på mandag. Det ble laget i dag. Anonymkode: ac0c6...daf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gekko Skrevet 8. mars #2 Del Skrevet 8. mars Ja, hvis det ble kjølt ned ganske raskt etter tilberedning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 8. mars #3 Del Skrevet 8. mars Det kan, men jeg ville nok brukt fryseboksen om mulig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. mars #4 Del Skrevet 8. mars Ja men varm det jævlig godt opp igjen. Anonymkode: 788b8...ab3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. mars #5 Del Skrevet 8. mars Jeg hadde lagt det i fryseren i mellomtiden. Anonymkode: 2f2cf...dd5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 9. mars #6 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (9 timer siden): Ja men varm det jævlig godt opp igjen. Anonymkode: 788b8...ab3 De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #7 Del Skrevet 9. mars Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱 Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄 Anonymkode: a9ff6...0bf 3 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #8 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (32 minutter siden): Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱 Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄 Anonymkode: a9ff6...0bf Ris og pasta kan etter oppvarming danne toksiner. Om ikke ris og pasta er nedkjølt raskt kan maten ved oppvarming være livsfarlig. Og det lukter ikke, og bakteriene overlever koking. Helt enig i at man må bruke sanser for å hindre matsvinn, men ris og pasta bør man som hovedregel aldri varme opp igjen, ihvertfall ikke etter 3 døgn. Anonymkode: 9f95a...879 6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #9 Del Skrevet 9. mars Tar ikke sjansen, spiser den heller i dag. Anonymkode: ac0c6...daf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #10 Del Skrevet 9. mars Brunhilde skrev (4 timer siden): De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. Jeg tenkte ikke på pastaen når jeg sa det, men tomatsausen... men ja de bakteriene fra ris og pasta, det hadde jeg ikke risikert, fredag-mandag er det absolutt lengste jeg hadde tørt Anonymkode: 788b8...ab3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #11 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (4 timer siden): Herregud hva skjer med verden?? Er ikke rart det kastes mye mat i dette landet!! 😱 Selvfølgelig kan det ligge i kjøleskapet til mandag, og lenger enn det også. Lukt og se på det når du vil spise det, og så smaker du en liten bit hvis det ser og lukter fint. Hvis alle sanser forteller deg at maten er fin, så er maten fin. Jeg sjekker aldri utgangsdato på noe som helst, bruker sansene og har aldri blitt dårlig. 🙄 Anonymkode: a9ff6...0bf Lenger? Visste du at ris og pasta som har ligget lenge, eller ikke blitt oppbevarit riktig, kan gi alvorlig sykdom? Anonymkode: 788b8...ab3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #12 Del Skrevet 9. mars no problem. Kan vel også spises kald. Anonymkode: 49f8f...201 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #13 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (Akkurat nå): no problem. Kan vel også spises kald. Anonymkode: 49f8f...201 Nei jeg fikk jævlig matforgiftning av det, av tomatsausen. Den skal varmes opp igjen. Anonymkode: 788b8...ab3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #14 Del Skrevet 9. mars Brunhilde skrev (10 timer siden): De baktieriene som potensielt kan være skadelige i ris og pasta blir ikke ødelagt av "jævlig god oppvarming". Det er derfor de kan være så farlige. Alle bakterier uten unntak dør ved heftig oppvarming. Anonymkode: 0bb71...45f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #15 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (6 timer siden): Lenger? Visste du at ris og pasta som har ligget lenge, eller ikke blitt oppbevarit riktig, kan gi alvorlig sykdom? Anonymkode: 788b8...ab3 Men her er det snakk om i kjøleskap, herregud. Ikke «stå ute på kjøkkenbenken». Tror du pastasalaten du kjøper på butikken er laget samme dag, eller? Anonymkode: 24ba5...23b 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #16 Del Skrevet 9. mars Mange ganger spist bolognese som har ligget 4-5 dager i kjøleskapet. Lukter fresh, smaker godt, og blir ikke dårlig Anonymkode: 3e39c...b37 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #17 Del Skrevet 9. mars Dette er virkelig ikke noe å diskutere. Så lenge pastaen er rakst nedkjølt og ligger i kjøleskap til mandag så er det ingen som blir forgiftet og dør. Går helt bra dette. Anonymkode: cd744...9d4 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #18 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Men her er det snakk om i kjøleskap, herregud. Ikke «stå ute på kjøkkenbenken». Tror du pastasalaten du kjøper på butikken er laget samme dag, eller? Anonymkode: 24ba5...23b Ris og pasta skal ikke ligge lenger enn 3-4 dager før det begynner å bli skummelt, selv om det er riktig oppbevart. Anonymkode: 788b8...ab3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #19 Del Skrevet 9. mars Pastaen blir oppsvulmet og ekkel av å ligge sånn. Som å spise snørr. Anonymkode: d7a86...478 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars #20 Del Skrevet 9. mars AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Pastaen blir oppsvulmet og ekkel av å ligge sånn. Som å spise snørr. Anonymkode: d7a86...478 Det var ikke det som var problemstillingen her. KG er en så trivelig plass Anonymkode: cd744...9d4 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå