Gå til innhold

Hvordan få tykke vafler som på bensinstasjon, bakeri og kafeer?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som vet hvordan man kan lage tykke vafler som på bensinstasjon, bakeri og kafeer? 

Vet at bensinstasjone får levert vafler? Men hva med bakeri og kafeer? Kjøper de også ferdige vafler? Eller ferdig røre? Hva er den hemmelige ingrediensen som gjør vaflene tykke og litt "fettete"? 😊

Anonymkode: 515da...48f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Belgiske vafler du mener?

Anonymkode: 05af0...e8a

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør og tykk røre, altså ikke for mye melk. 

Anonymkode: 0a03a...975

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk surmelk, kefir, cultura eller kulturmelk. Prøv det neste gang,

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Riktig type vaffeljern er første skritt. 

Anonymkode: c3e0a...23e

  • Liker 1
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Belgiske vafler du mener?

Anonymkode: 05af0...e8a

Nei, "vanlige" vafler. 😊

Anonymkode: 515da...48f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Noen som vet hvordan man kan lage tykke vafler som på bensinstasjon, bakeri og kafeer? 

Vet at bensinstasjone får levert vafler? Men hva med bakeri og kafeer? Kjøper de også ferdige vafler? Eller ferdig røre? Hva er den hemmelige ingrediensen som gjør vaflene tykke og litt "fettete"? 😊

Anonymkode: 515da...48f

Bensinstasjonene (i hvert fall Circle K) steker vaflene selv.  Med røre fra Telemarksrøra. 

Anonymkode: 42a86...904

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Belima skrev (2 minutter siden):

Bruk surmelk, kefir, cultura eller kulturmelk. Prøv det neste gang,

Har prøvd med det. 🤷‍♀️😊

Anonymkode: 515da...48f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har godt med rømme i, og lar røren stå minst 1,5 time i kjøleskapet. 

Anonymkode: 5d987...9d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Riktig type vaffeljern er første skritt. 

Anonymkode: c3e0a...23e

Jaha, hvilket jern da? Industrijern? 

Anonymkode: 515da...48f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Har prøvd med det. 🤷‍♀️😊

Anonymkode: 515da...48f

Kan du legge ut oppskriften du bruker da?  Lettere å hjelpe deg da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et gammelt vaffeljern med lange tagger, får tykke vafler da fordi det er mer plass, eldgammalt jern fra sikkert 80 tall som i blant tar sikringene, men gir flotte vafler 

Anonymkode: 2c6d1...0ae

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor vil du ha det? Deigete tjukke vafler er ekkelt 🤮

Anonymkode: c6288...270

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Noen som vet om bakepulver kan gjøre de tykkere?

Anonymkode: acda9...582

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røren skal være skikkelig tykk. Nesten som grøt.

Anonymkode: 22e62...c68

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Noen som vet om bakepulver kan gjøre de tykkere?

Anonymkode: acda9...582

Pleier å ha bakepulver i vaffelrøra, ja. Gjør du ikke det?

Anonymkode: 05af0...e8a

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Belima skrev (14 minutter siden):

Kan du legge ut oppskriften du bruker da?  Lettere å hjelpe deg da.

Nei, altså, jeg bruker ulike oppskrifter, men har forsåvidt ikke forsøkt å få de som de vaflene jeg beskriver. Jeg liker best litt tynne, myke, men samtidig sprø vafler. Men så oppdaget jeg nå at jeg likte de jeg skriver om veldig godt og ville forsøke å finne ut hva som er i de. 😊 Så jeg har ikke forsøkt spesifikt å lage disse, men jeg har brukt kefir osv. før og de vaflene har ikke lignet på de vaflene jeg beskriver. 😊

Anonymkode: 515da...48f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Jaha, hvilket jern da? Industrijern? 

Anonymkode: 515da...48f

Må finne et så dypt vaffeljern som du kan. Vet ikke hvilket merke som har den du er på utgikk etter. Det er dybden, altså lengden på taggene som har noe å si om tykkelsen, og det kan variere fra jern til jern. 

Anonymkode: c3e0a...23e

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bakepulver gir luftige vafler, samme med kremfløte.. 

Anonymkode: 135eb...e19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk oppskriften fra Sjømannskirken i København.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...