AnonymBruker Skrevet 26. februar #1 Del Skrevet 26. februar 🤓 Anonymkode: 27750...b65 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #2 Del Skrevet 26. februar Proteinrundstykker. De ligger ute på ulike plattformer...det søte liv, treningsfrue. Alt er med havregryn, cottage cheese og egg. De er skikkelig gode!! Anonymkode: 7094a...6e6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #3 Del Skrevet 26. februar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Proteinrundstykker. De ligger ute på ulike plattformer...det søte liv, treningsfrue. Alt er med havregryn, cottage cheese og egg. De er skikkelig gode!! Anonymkode: 7094a...6e6 Ja men disse skal serveres i bursdag så da er det best med «vanlige» 😅 Anonymkode: 27750...b65 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #4 Del Skrevet 26. februar Jeg bruker denne grunnoppskriften: https://www.koket.se/enkla-ljusa-frallor Du kan variere typen mel i rundstykkene - feks halvparten lys spelt, litt siktet rug, durumhvete... Eller du kan gjøre dem halvgrove med å bytte ut en tredjedel av melet med sammalt spelt eller hvete, pluss litt byggmel og havremel feks. Bruk også da litt mindre totalmengde mel, rundt 30-40 g mindre. Noen ganger tar jeg fennikelfrø i lyse rundstykker, og valnøtter eller hele hasselnøtter i halvgrove. Rundstykkene får sprø skorpe som en baguette, og er myke og fluffy inni - den ferske gjæren gir en lettere konsistens enn knafri gjærbakst laget med tørrgjær. Jeg tilsetter også mer vann enn oppskriften sier for å få dem ekstra luftige. Anonymkode: 8d00a...8d5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #5 Del Skrevet 26. februar PS: Ser at oppskriften i lenken ikke presiserer at man må ha vann i ovnen i det rundstykkene settes inn - dette beskrives i bakebøkene til Johansson. Det er viktig. Man setter en bakeplate nederst i ovnen når den varmes opp, og heller en kopp vann i denne idet rundstykkene går i ovnen ved høy varme (minst 250 g). Dampen gjør at baksten hever bedre før skorpe dannes, og at selve skorpen blir sprøere. Anonymkode: 8d00a...8d5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #6 Del Skrevet 26. februar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): PS: Ser at oppskriften i lenken ikke presiserer at man må ha vann i ovnen i det rundstykkene settes inn - dette beskrives i bakebøkene til Johansson. Det er viktig. Man setter en bakeplate nederst i ovnen når den varmes opp, og heller en kopp vann i denne idet rundstykkene går i ovnen ved høy varme (minst 250 g). Dampen gjør at baksten hever bedre før skorpe dannes, og at selve skorpen blir sprøere. Anonymkode: 8d00a...8d5 Har dampovn 😍 Takk! ts Anonymkode: 27750...b65 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. februar #7 Del Skrevet 26. februar Oppskriften gir 10-12 halvstore rundstykker, så øk opp etter behov Legg en pakke (flere etter mengde) fersk gjær i bakebollen sammen med 2 ts sukker. Det løser seg da opp, så rører du det sammen før du tilsetter væske. - 3 dl melk og 2 ss smør, varmes opp til passe temperatur å blande gjæren i. - hell melkeblandingen i bakebollen og tilsett 1 ts salt. - Mål opp 7 dl hvetemel, men rør inn litt og litt. Røren skal ikke være for tørr og fast, men deigen må jo heller ikke være klissete når du skal forme den. Ofte holder litt over 6 dl, så lar jeg den heve i en liten time og bruker resten av melet til jeg skal forme dem på brettet. -Etterhev 15-30 min, pensle med litt egg eller melk, strø over valmuefrø og stek i 10-15 min på 220 grader Anonymkode: e23eb...738 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå