AnonymBruker Skrevet 10. desember 2023 #81 Del Skrevet 10. desember 2023 Synes du har mange bra argumenter ts. Men så har du oss som er overvektige på grunn av det psykiske. Jeg spiser for å døyve vonde følelser, stress, sorg. Jeg tenker på mat store deler av dagen og skulle ønske jeg ikke gjorde det da jeg bruker mye energi på det. Jeg er et høyt utdannet, ressurs sterk kvinne som kan hele teorien bak kostholdet, hormoner, hva kroppen trenger etc. Men når det er det psykiske som spiller størst rolle så hjelper ikke de argumentene du kommer med i første innlegget. Så jeg foreslår mindre tabu rundt overvekt og det psykiske. Bedre tilbud om samtaler for de som bruker mat som trøst. Anonymkode: d35e8...4f8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2023 #82 Del Skrevet 11. desember 2023 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Synes du har mange bra argumenter ts. Men så har du oss som er overvektige på grunn av det psykiske. Jeg spiser for å døyve vonde følelser, stress, sorg. Jeg tenker på mat store deler av dagen og skulle ønske jeg ikke gjorde det da jeg bruker mye energi på det. Jeg er et høyt utdannet, ressurs sterk kvinne som kan hele teorien bak kostholdet, hormoner, hva kroppen trenger etc. Men når det er det psykiske som spiller størst rolle så hjelper ikke de argumentene du kommer med i første innlegget. Så jeg foreslår mindre tabu rundt overvekt og det psykiske. Bedre tilbud om samtaler for de som bruker mat som trøst. Anonymkode: d35e8...4f8 Joda, men tidligere var det ikke mulighet til å bruke mat som følelsesregulering slik alle med overspisingslidlser gjør i dag. Grunnet mindre tilgjengelighet. Folk for 40 år siden brukte gjerne andre usunne måter å deale med det psykiske, feks med alkohol eller annen selvdestruktiv adferd, da, men ikke så mye med overspising. Så økt tilgjengelighet på all slags, men spesielt ultraprosessert mat som er laget på fabrikk for å trigge overspising, henger sammen med at så mange i dag har mulighet til å bruke mat på den måten. Anonymkode: c6794...7f6 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2023 #83 Del Skrevet 14. desember 2023 velociraptor skrev (På 10.12.2023 den 23.30): Eh, jo, det var mye kyllingfileter og karbonadedeig for 40 år siden, dette må være rareste påstand jeg har lest på KG. Lurer veldig på hvor du bodde for 40 år siden, der de ikke hadde kyllingfilet eller karbonadedeig. Og kjøpe ferdig oppskårede grønnsaker, tuller du med meg??? Ingen har sagt at det gjelder alle, men at det er flere faktorer, og man må tak i alle. Du spiser ikke ultraprosessert, flott, men mange gjør det. Da må vi ta tak i både den ultraprosesserte maten, for de det gjelder sin skyld, og hva nå enn dine issues er, for din og andre som deg sin skyld. Han du siterer har helt rett når det gjelder kylling. De store, hurtigvoksende kyllingene (broilere) kom ikke til Norge før på sekstitallet, og lenge kunne man bare kjøpe dem hele og som regel ferdig grillet. Oppstykket, rå kylling kom ikke i butikkene før på nittitallet en gang. Anonymkode: 8db5f...0a2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå