Gå til innhold

Hvorfor universet ikke vil ende kaldt og mørkt


Lilletjufs

Anbefalte innlegg

Du skjønner, sorte hull, de samler masse og energi, til det blir så tungt at det kollapser under sin egen vekt. Når den gjør det, blir energien, som all masse består av, så komprimert at den blir ny igjen (siden du ikke kan ødelegge energi), og danner en ny sol. Dette er hva som skjedde i starten av universet også, all energi var plutselig der, så den var så tung at den kollapset og spredte seg. Det er også slik vi har masse, for som elektroner i bane rundt en kjerne hadde den forskjellige baner, og når energien ble avkjølt ble den stivere, og til slutt masse. Det er derfor hvis du ikke mater masseenergi hele tiden fra soler, blir det stein. Det er også slik vi har tyngdekraften, det er momentumet fra kollapsen. Tyngdekraften, kunne ikke gjøre noe på egen hånd uten kollapsen, fordi du kan gjøre alt fra ingenting. Og også grunnen til at planeter har ting i bane rundt dem og ikke driver fra hverandre, er ikke på grunn av mørk materie eller mørk energi, som ikke er bevist uansett, det er fordi når solen brenner, produserer den gammel energi. Det er litt som når du bruker varmeapparat hjemme, når energien har gitt fra seg varme, blir det gammel energi; dette gir fra seg tyngdekraften.

Håper du liker det jeg skrev. Alt dette er fra min egen tenkning, ingenting annet. Fordi jeg tror ikke på teorien om at alt bare tar slutt! Fortell meg hva du tenker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anbefaler deg å bare google dette. Du finner svarene ganske kjapt. Det du har skrevet er i alle fall ikke korrekt i det hele tatt :)

Anonymkode: dc756...418

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lilletjufs skrev (På 22.9.2023 den 19.03):

Du skjønner, sorte hull, de samler masse og energi, til det blir så tungt at det kollapser under sin egen vekt.

Vil mene at "kolapset" allerede må ha skjedd for at det skal bli definert som sort hull.

Lilletjufs skrev (På 22.9.2023 den 19.03):

Når den gjør det, blir energien, som all masse består av, så komprimert at den blir ny igjen (siden du ikke kan ødelegge energi), og danner en ny sol.

Nei det er ikke. Hvordan funker det når ikke engang lys slipper ut ?

Btw. Alle sorte hull vil fordampe over tid pga Hawkins stråling. 

Lilletjufs skrev (På 22.9.2023 den 19.03):

Dette er hva som skjedde i starten av universet også, all energi var plutselig der, så den var så tung at den kollapset og spredte seg.

Nei, De kloke holder mener at summen av energien i universet er NULL. 

Lilletjufs skrev (På 22.9.2023 den 19.03):

Det er også slik vi har masse, for som elektroner i bane rundt en kjerne hadde den forskjellige baner, og når energien ble avkjølt ble den stivere, og til slutt masse.

Hvor hentet du dette fra ?

Lilletjufs skrev (På 22.9.2023 den 19.03):

Det er derfor hvis du ikke mater masseenergi hele tiden fra soler, blir det stein. Det er også slik vi har tyngdekraften, det er momentumet fra kollapsen. Tyngdekraften, kunne ikke gjøre noe på egen hånd uten kollapsen, fordi du kan gjøre alt fra ingenting. Og også grunnen til at planeter har ting i bane rundt dem og ikke driver fra hverandre, er ikke på grunn av mørk materie eller mørk energi, som ikke er bevist uansett, det er fordi når solen brenner, produserer den gammel energi. Det er litt som når du bruker varmeapparat hjemme, når energien har gitt fra seg varme, blir det gammel energi; dette gir fra seg tyngdekraften.

Dette ble for far-fetched for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne hypototesen kalles The Big Crunch og ble fremsatt av Aleksandr Fridmann en russisk  matematiker og meteorologiteoretiker i 1922.

Det var en god hypotese i sin tid, men på siste halvdelen av 1990 ble den motbevist. Sorry.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...