Gå til innhold

Tilgang på rent vann snart historie ?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Under den kalde krigen mellom øst-vest, og Cubakrisen 1962, og på midten av 60 tallet hang atomtrusselen over verden. Mange var bekymret for at en atomkrig ville kome til å utslette at liv på kloden. Som barn blei vi advart av vår foreldre om å spise nysnø ettersom den innhold mye forurensning.  Etterhvert så endret forholdet mellom øst / vest seg, og våre naboer i øst blei gradvis tatt inn i varmen i de vestlige land. 

På midten av 60 talet var det ein svensk professor som var interjuet på NRK som kunne beroligge folket med at atomtrusselen var ikkje noen å bekymre seg over.  Han var mer bekymra for at forurensningen av vannreserovar, havet  etterhvert ville  bli ein langt større trussel for mennesketen en atomktig. Klimaet på kloden er i endring, og  forurenset nedbør blir mer vanleg etterhert , i det blir ikkje bare  mangel på vann gr. tørke, men rent vann blir manglevare. Følgen av mye forurenset  vannreservoar  vil føre til en rekke helsemessige utfordringer som vi ikkje har tatt høgde for.  Norge er fortsatt blandt de priviligerte land som fortsatt har god tilgang på rent vann, men  dette har endret seg m.a. som følge av økt eksport av vannkraft til utlandet, og det bør vera at stor bekymring.  

Anonymkode: f6371...2a5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det blir bare et problem om man fortsetter som nå og ikke tilpasser seg.

Men om verden får mindre tilgang på vann så vil selvsagt mennesker tilpasse seg. F.eks ved å lage avsaltingsanlegg. Israel gikk fra å være en ørken til å bli en vanneksportør. Alle kan få til det om de virkelig må.

I tillegg er det ikke mennesker som bruker mest vann. Det aller aller meste av vannforbruket går til irrigasjon i landbruket. Ved vannmangel vil bøndene tilpasse seg. Enten ved å bruke vannet mer effektivt eller ved å legge om til å produsere andre matvarer som er bedre tilpasset klima på stedet. Det er enormt stort effektivitetspotensial i landbruket. For der sløses det med vann at du neppe hadde trodd dine egne øyne om du så det selv.

Anonymkode: f6d58...ba9

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror også man vil tilpasse seg, avsaltning vil nok være fremtiden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 21.5.2023 den 13.50):

Norge er fortsatt blandt de priviligerte land som fortsatt har god tilgang på rent vann, men  dette har endret seg m.a. som følge av økt eksport av vannkraft til utlandet, og det bør vera at stor bekymring.  

Tull, vannet er fortsatt drikkanes

Anonymkode: 425e9...a24

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...