Gå til innhold

Harpestrengs høne i deig med eggeplomme


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Sitat

Mæn sculæ takæ høns oc scaldæ thæm. oc lithæ thæm syndær oc skæræ alt kiøøth fra been. oc riuæ thæt smath. oc siuthæ the been. oc takæ thæm sithæn af soth. oc windæ kiøøth thær vm. oc strø thær puluær a. af cinamomum. oc læggæ thæt sithæn i deegh thær gørth ær af hwetæ mial oc slaghæn æg oc bakæ thæt sithæn i smør æth smolt. thæt hethær blomæth høns

Her må jeg si jeg ble litt forvirret. Skal man vinde kjøttet om ben som man har sydet? Hvorfor? 

Og syde det? ben. og ta dem siden av (der man syder?). Og vinde kjøtt der om.

 

Og hva betyr lithæ?

 

 

Forøvrig interessant kokebok med 31 oppskrifter som er over 700 år gamle.

Greit nok å forstå stort sett også

https://tekstnet.dk/harpestreng-nks70r/18

Anonymkode: d5f4f...c9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (På 13.3.2023 den 23.49):

Her må jeg si jeg ble litt forvirret. Skal man vinde kjøttet om ben som man har sydet? Hvorfor? 

Og syde det? ben. og ta dem siden av (der man syder?). Og vinde kjøtt der om.

 

Og hva betyr lithæ?

 

 

Forøvrig interessant kokebok med 31 oppskrifter som er over 700 år gamle.

Greit nok å forstå stort sett også

https://tekstnet.dk/harpestreng-nks70r/18

Anonymkode: d5f4f...c9e

oc windæ kiøøth thær vm = og binde kjøtt der um = å binde kjøttet rundt

lithæ = la (ev. la dem)

Kan godt hende jeg er på villspor her, men det var ihvertfall et forsøk😅

Anonymkode: abc03...dbc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
AnonymBruker skrev (På 19.3.2023 den 19.08):

oc windæ kiøøth thær vm = og binde kjøtt der um = å binde kjøttet rundt

lithæ = la (ev. la dem)

Kan godt hende jeg er på villspor her, men det var ihvertfall et forsøk😅

Anonymkode: abc03...dbc

Takk, men vinde kjøttet rundt benet eller binde kjøttet rundt benet blir jo stort sett det samme? Og hvorfor skal man gjøre det? 

Anonymkode: d5f4f...c9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (29 minutter siden):

Takk, men vinde kjøttet rundt benet eller binde kjøttet rundt benet blir jo stort sett det samme? Og hvorfor skal man gjøre det? 

Anonymkode: d5f4f...c9e

Man steker kjøttet på beinet, sånn at man har noe (bein) å holde i når man skal spise og gnage av kjøttet senere? Dette var vel en oppskrift fra en tid da bestikk å spise med ikke var så vanlig (tror jeg)? Du sier den er 700 år gammel? Da kanskje de brukte beina til kjøttet å holde i, så derfor steke det tvinnet på knokler/bein fra dyret.

Bare gjetter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...