Gå til innhold

Saus eller fett til ribba?


monja

Anbefalte innlegg

Jeg bor sør i Møre og Romsdal og her er det mest vanlig med ribbefett til svineribbe. Men både min familie og mannens familie har alltid brukt brunsaus til julematen. Det er forresten ganske vanlig her oppe at det blir servert både svineribbe og pinnekjøtt på julaften, i tillegg bruker de aller fleste svinemør, som er en slags pølse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

V har alltid brukt brun saus, der ribbefettet er en del av ingrediensene.

Fra Oppland.

Samme her. Også fra Oppland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bor på Østlandet, men har mamma fra Narvikområdet. Her har det kun vært ribbefett. Samtidig så er jeg vant til at ribbe steikes opp i forkant for så å varmes i ovnen julaften. Ergo stekeskorpe på alle bitene. :)

Har selv introdusert skysaus + ribbefett. Skysausen var pga et barn bare ville spise poteter med ordentlig saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker saus laget på ribbefettet som basis. Det blir ikke ordentlig julemiddag uten skikkelig saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er fra Drammensområdet og er vant til at vi har ribbefett. Jeg har lagt merke til at når man bestiller juletallerken ute på restaurant i Drammen får man brun saus, de kaller det ofte for julesaus på menyen, men har inntrykk av at de fleste jeg kjenner bruker ribbefett hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...