Gjest Ja takk, begge deler Skrevet 23. desember 2005 #21 Del Skrevet 23. desember 2005 Jeg er nordfra og jeg foretrekker ribbefett som ikke skal sauses over kjøttet, men to spiseskjeer på mandelpotetene gjør susen. Mine foreldre er også nordfra, men av en eller annen grunn har vi begge deler, både saus (ikke BRUNSAUS) og ribbefett til ribba. Det er kanskje fordi vi har bodd lenge sørafor, og fordi vi ikke alltid har feiret jul hjemme, og ikke kun har familie hos oss på julaften. Da jeg var barn, hadde vi noen ganger stek, noen ganger ryper osv. men som oftest ribbe. Jeg har også hatt julaften hjemme hos meg selv, med familie, muslimer osv. Da ble det ikke kun svineribbe, men også lammestek. En annen gang jeg feiret jul hos noen andre, var det også muslimer tilstede og da var det ribbe og kalkun. De senere årene synes jeg selve ribba er for fet, og foretrekker lammestek eller lutefisk eller hjortestek. Men hjortestek har jeg bare tatt sjansen på å lage når jeg ikke har så mange tradisjonsbundne gjester tilstede. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. desember 2005 #22 Del Skrevet 28. desember 2005 min familie e frå rogaland (karmøy) me bruke brune saus,er ikkje vante med noge aent Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
iss Skrevet 28. desember 2005 #23 Del Skrevet 28. desember 2005 Vi lager brun saus av ribbefettet, potetvannet og grønnsaksvannet. Med litt smakstilsetting der, så der den bare helt Lager saus på samme måte til kalkun også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spacegirl Skrevet 28. desember 2005 #24 Del Skrevet 28. desember 2005 min familie e frå rogaland (karmøy) me bruke brune saus,er ikkje vante med noge aent ← Samme her. Er fra Karmøy og er vant til brun saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2005 #25 Del Skrevet 29. desember 2005 Ribbefett. Er fra Osloområdet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ribbegal Skrevet 24. desember 2010 #26 Del Skrevet 24. desember 2010 Jeg lager som mor gjorde, ribbe uten å dampe men smelter 1 ss smør i langpanna og legger ribba med svoren opp og steker den, etter 1 time tilsetter jeg vann i langpanna og øser svoren med jevne mellomrom. Denne skyen blir sausebasis. Heller over skyen i en kjele og setter det i isvann i oppvask-kummen. Så er det å fjerne med skje det stivnede fettet, ikke absolutt alt litt fett blir igjen pga at det setter smak i sausen:) Så lager jeg jevning på mel og vann, tilslutt tilsetter jeg litt brunelse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spoven Skrevet 24. desember 2010 #27 Del Skrevet 24. desember 2010 Jeg er fra Nord-Norge og vi har hjemmelaget saus til ribba. Ribbefett er bare ekkelt. +1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thought-Fox Skrevet 24. desember 2010 #28 Del Skrevet 24. desember 2010 (endret) Ribbefett, og kjenner ikke noen som bruker saus. Er fra Hedmark. Endret 24. desember 2010 av Era_Vulgaris Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 24. desember 2010 #29 Del Skrevet 24. desember 2010 Ribbesky til ribben (fettet ble skummet av og "spart" til lutefisken på 1ste dag ) Moren min er fra Telemark og det var hun som laget maten Selv veksler jeg på ribbesky og brun saus basert på ribbeskyen. Hva jeg velger kommer ann på hvor mange vi er til middag. Kan være vanskelig å få nok ribbesky til alle mann om vi er mange. Da er det en slager med brun saus baser på ribbeskyen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bloodless Skrevet 24. desember 2010 #30 Del Skrevet 24. desember 2010 Ribbefett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2010 #31 Del Skrevet 24. desember 2010 Nordvest, kun ribbefett her i gården. Aldri hørt om noen som bruker saus på ribbe og pinnekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Numi* Skrevet 24. desember 2010 #32 Del Skrevet 24. desember 2010 (endret) Sjysaus, altså fra vann og stekefett som dannes i panna under ribba. Ribba og julematen blir helt ødelagt for meg om jeg får servert brunsaus til. Derfor spiser jeg aldri ribbemiddag ute. Jeg er forresten fra oslo med aner fra buskerud. Endret 24. desember 2010 av *Numi* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. desember 2010 #33 Del Skrevet 25. desember 2010 V har alltid brukt brun saus, der ribbefettet er en del av ingrediensene. Fra Oppland. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sweetpea25 Skrevet 25. desember 2010 #34 Del Skrevet 25. desember 2010 Vi er fra Møre og Romsdal, og vi bruker både fett og saus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scorpina Skrevet 25. desember 2010 #35 Del Skrevet 25. desember 2010 Enig med Arkana. Vi har også alltid brukt brun saus, men det er fordi vi ikke liker ribbefett. Og jeg er også fra Nord-Norge. Da er vi tre. Brunsaus her også 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nebula Skrevet 25. desember 2010 #36 Del Skrevet 25. desember 2010 Er vant til ribbefett (er fra Hedmark), men sambo som er fra Sør-Trøndelag vil ha brun saus. Så i år ble det hjemmelaget saus med ribbefett eller kanskje riktigere å si ribbekraft fordi vi tar av store deler av fettet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kanutten Skrevet 26. desember 2010 #37 Del Skrevet 26. desember 2010 (endret) Lager alltid brun saus,med litt brunost og sennep i, og sper den med ribbefettet før servering. Edit: Kommer fra Sør-Trøndelag. Endret 26. desember 2010 av Kanutten Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Applestore Skrevet 26. desember 2010 #38 Del Skrevet 26. desember 2010 Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler Slik har vi det også, og det er garantert det beste! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mauna Lee Skrevet 26. desember 2010 #39 Del Skrevet 26. desember 2010 vi pleier å ha ribbefett (og jeg pleier å klare meg uten saus), men i år var det en svoger som lagde ribba. Han lagde en sjy/fløtesaus med julekrydder (nellik og ingefær). Det ble utrolig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjøa Skrevet 26. desember 2010 #40 Del Skrevet 26. desember 2010 Sjysaus, altså fra vann og stekefett som dannes i panna under ribba. Ribba og julematen blir helt ødelagt for meg om jeg får servert brunsaus til. Derfor spiser jeg aldri ribbemiddag ute. Jeg er forresten fra oslo med aner fra buskerud. Helt enig! Brunsaus til ribbe blir alt for hverdagslig. Er fra Oppland. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå