AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #1 Del Skrevet 20. oktober 2022 Heihei, Jeg er sikker på at det er så mange folk her inne som disker opp deilige kaker og bakverk, og jeg har så lyst til å bli en av dere. Men jeg forstår ikke helt hvor jeg skal begynne. Det er som et språk jeg ikke forstår. Naturligvis har jeg laget Toro brownierøre, vanlig bolledeig, og jeg greier å følge en enkel oppskrift, men jeg forstår ikke hvordan man lærer seg tingene. Må man bare gjøre det mye? Hvor begynner man? En etter en oppskrift? Jeg ser liksom bakeprogram og der kan de tingene, man bruker sånn og sånn ingredienser i basiskakedeigen, men hvordan vet man det, lærer man seg andelsforholdet i hodet? Og for ikke å snakke om: hva gjør man med all baksten og kakene? Hvis jeg skal bli god antar jeg at jeg må jo lage en del? Men om jeg skulle spist eller fryst ned alt hadde jeg enten blitt trillende rund eller brukt hele strømbudsjettet på fryser. Har spart litt penger, og bestemt at jeg vil bruke det på denne hobbyen, så forventer å bruke litt på ingredienser. Tips til fremgangsmåter, bøker, matlagingprogram? (Der man lærer og ikke bare blir underholdt) Sikkert litt dumme spørsmål, men jeg som ellers lærer godt ting vi trenger på studiet, forstår ikke språket baking. Tusen takk på forhånd for svar ❤️❤️❤️ Anonymkode: dc858...0a4 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zoega Skrevet 20. oktober 2022 #2 Del Skrevet 20. oktober 2022 Det søte liv har ekstremt mange gode oppskrifter på nett. Bruker alltid oppskrifter derifra, og blir alltid bra 😍 Jeg baker ofte til sammenkomster, tar med på jobb, bursdager etc. Jeg tror det er lurt å begynne med å følge oppskriftene, og heller eksperimentere etterhvert. Baker du feks sukkerbrød finnes det utallige måter å pynte på. Tips: Husk at en liten klype salt funker meget bra når du skal lage noe med sjokolade. Når det kommer til gjærbakst, er eltinga noe av det viktigste du gjør. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, anbefaler jeg at du kjøper det. Er vel strengt tatt ikke nødvendig, men jeg kunne ikke vært foruten. Jeg bruker Kenwood Major. Ikke ha for mye mel i, da blir baksten tørr. Heving: dekker stekebrettet med kjøkkenhåndkle, før jeg legger over en plastpose. Dette for at det blir lunere og heveprosessen skal få en liten boost. Lykke til! 😍 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #3 Del Skrevet 20. oktober 2022 Mitt beste tips er å pensle søt gjærbakst med masse melk rett før det går i ovnen, samt ha en ildfast form eller noe helt i bunn med litt vann i. Dampen holder baksten suuuuupermyk Anonymkode: 23110...93b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #4 Del Skrevet 20. oktober 2022 Zoega skrev (3 minutter siden): Det søte liv har ekstremt mange gode oppskrifter på nett. Bruker alltid oppskrifter derifra, og blir alltid bra 😍 Jeg baker ofte til sammenkomster, tar med på jobb, bursdager etc. Jeg tror det er lurt å begynne med å følge oppskriftene, og heller eksperimentere etterhvert. Baker du feks sukkerbrød finnes det utallige måter å pynte på. Tips: Husk at en liten klype salt funker meget bra når du skal lage noe med sjokolade. Når det kommer til gjærbakst, er eltinga noe av det viktigste du gjør. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, anbefaler jeg at du kjøper det. Er vel strengt tatt ikke nødvendig, men jeg kunne ikke vært foruten. Jeg bruker Kenwood Major. Ikke ha for mye mel i, da blir baksten tørr. Heving: dekker stekebrettet med kjøkkenhåndkle, før jeg legger over en plastpose. Dette for at det blir lunere og heveprosessen skal få en liten boost. Lykke til! 😍 Åh, tusen takk for tips! ❤️❤️❤️ Nå ble jeg glad. Har laget meg til en liten bok for prosjektet, og skriver ned tipsene, du er topp, Zoega! Har sett på bakemaskiner, men jeg vet jo ikke helt hva jeg skal ha så jeg skjønner liksom ikke hvilken prisklasse jeg bør gå for, eller om jeg burde vente til jeg vet mer hvilke behov jeg får. TS Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #5 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Mitt beste tips er å pensle søt gjærbakst med masse melk rett før det går i ovnen, samt ha en ildfast form eller noe helt i bunn med litt vann i. Dampen holder baksten suuuuupermyk Anonymkode: 23110...93b Oh, takk! Jeg vet ikke om jeg forstod det med ildfast form med vann, setter du denne på bunnen av ovnen? Liksom på rist, eller HELT på bunnen? Jeg har hatt en sånn tanke om at det er farlig å sette ting i bunnen av ovnen. TS Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #6 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Oh, takk! Jeg vet ikke om jeg forstod det med ildfast form med vann, setter du denne på bunnen av ovnen? Liksom på rist, eller HELT på bunnen? Jeg har hatt en sånn tanke om at det er farlig å sette ting i bunnen av ovnen. TS Anonymkode: dc858...0a4 Ja du har rett, på nederste rist! Anonymkode: 23110...93b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #7 Del Skrevet 20. oktober 2022 Zoega skrev (7 minutter siden): Jeg baker ofte til sammenkomster, tar med på jobb, bursdager etc. Dette var lurt! Jeg har ikke jobb, og lite nettverk, men kan jo tenke at jeg tar med noe hver gang jeg skal på noe. Har liksom tenkt på om jeg kunne gi til naboene, men er redd det skal bli kleint. TS Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #8 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Ja du har rett, på nederste rist! Anonymkode: 23110...93b Åja, okei. Godt jeg fikk oppklart det og ikke satt noe på bakken i ovnen da Anonymkode: dc858...0a4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #9 Del Skrevet 20. oktober 2022 Følg oppskrifter slavisk til å begynne med. Les kakebøker og prøv. Se youtubevideoer om temaet. Forvent at du må bake den samme eplekaken/ Ostekaken/ kjeksen minst ti ganger før du husker oppskriften i hodet. Og at du glemmer den hvis det går litt tid hvor den er ubrukt. Min bestemor bakte mange deilige kaker, og hun brukte alltid oppskrift. Lag en bok med dine favorittoppskrifter i. Klipp og lim. Våg å prøve og feile.. Anonymkode: 44140...da3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #10 Del Skrevet 20. oktober 2022 Det søte liv har for mange oppskrifter. Prøv heller krem.no. Og husk at bakeoppskrifter skal følges nøye, det er ikke bare å slumpe i vei slik man kan med middager. Anonymkode: fc955...485 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zoega Skrevet 20. oktober 2022 #11 Del Skrevet 20. oktober 2022 Anbefaler at du kanskje begynner med en håndmikser før du evt bestemmer deg for kjøkkenmaskin. Da får du piska krem, laga eggedosis, miksa godt sammen. Anbefaler ikke at den brukes til bolledeig feks, det er for tungt arbeid for en håndmikser. https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/miksere-og-blendere/handmikser/bosch-handmikser-mfq3030/MFQ3030?gclid=Cj0KCQjw48OaBhDWARIsAMd966Bzs-LiVmTOWRCPRExOFQIZ-K8CjNpebm0naLY9icj7MU8qfBU5NXQaArRuEALw_wcB&gclsrc=aw.ds 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #12 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Dette var lurt! Jeg har ikke jobb, og lite nettverk, men kan jo tenke at jeg tar med noe hver gang jeg skal på noe. Har liksom tenkt på om jeg kunne gi til naboene, men er redd det skal bli kleint. TS Anonymkode: dc858...0a4 Jeg har gitt bort masse kaker til naboer. De blir generelt glade, og hvis de er ungkarer så blir de ekstra glade👍 Bare si at du har bakt for mye og at du ikke har plass til å oppbevare.. og at hvis de vil ha, så gjør de deg en tjeneste ved å ta imot.. det er jo så dumt å kaste maten.. eller si rett ut at du øver deg og at du deler ut smaksprøver.. Anonymkode: 44140...da3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #13 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Følg oppskrifter slavisk til å begynne med. Les kakebøker og prøv. Se youtubevideoer om temaet. Forvent at du må bake den samme eplekaken/ Ostekaken/ kjeksen minst ti ganger før du husker oppskriften i hodet. Og at du glemmer den hvis det går litt tid hvor den er ubrukt. Min bestemor bakte mange deilige kaker, og hun brukte alltid oppskrift. Lag en bok med dine favorittoppskrifter i. Klipp og lim. Våg å prøve og feile.. Anonymkode: 44140...da3 Supert, tusen takk! Hm, ja, du sier noe, kanskje det er litt myte at man lærer seg uten oppskrifter? Men drømmen er liksom å komme dit at jeg kan tweake litt på en oppskrift for å gjøre den til min egen, eller lage en ny oppskrift. Har du tips til hvor jeg kan gjøre av kakene? AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Det søte liv har for mange oppskrifter. Prøv heller krem.no. Og husk at bakeoppskrifter skal følges nøye, det er ikke bare å slumpe i vei slik man kan med middager. Anonymkode: fc955...485 Skal sjekke ut det stedet også! Takk. Zoega skrev (3 minutter siden): Anbefaler at du kanskje begynner med en håndmikser før du evt bestemmer deg for kjøkkenmaskin. Da får du piska krem, laga eggedosis, miksa godt sammen. Anbefaler ikke at den brukes til bolledeig feks, det er for tungt arbeid for en håndmikser. https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/miksere-og-blendere/handmikser/bosch-handmikser-mfq3030/MFQ3030?gclid=Cj0KCQjw48OaBhDWARIsAMd966Bzs-LiVmTOWRCPRExOFQIZ-K8CjNpebm0naLY9icj7MU8qfBU5NXQaArRuEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Supert! Nå ble jeg så gira her! Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #14 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg har gitt bort masse kaker til naboer. De blir generelt glade, og hvis de er ungkarer så blir de ekstra glade👍 Bare si at du har bakt for mye og at du ikke har plass til å oppbevare.. og at hvis de vil ha, så gjør de deg en tjeneste ved å ta imot.. det er jo så dumt å kaste maten.. eller si rett ut at du øver deg og at du deler ut smaksprøver.. Anonymkode: 44140...da3 Kanskje jeg skal våge meg frempå å prøve dette. Gikk du og ringte på? Føler at her jeg bor er det veldig sånn by, at man holder seg mest for seg selv. Men kan jo kaste henge opp et oppslag, og be de som er interessert i at jeg kommer innom med kake skrive seg opp eller noe sånt. TS Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #15 Del Skrevet 20. oktober 2022 Ett tips til, til søt gjærbakst (kanskje all gjærbakst) så er det best at melk egg og smør er romtemperatur så jeg tar det alltid ut en stund før Anonymkode: 23110...93b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #16 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Kanskje jeg skal våge meg frempå å prøve dette. Gikk du og ringte på? Føler at her jeg bor er det veldig sånn by, at man holder seg mest for seg selv. Men kan jo kaste henge opp et oppslag, og be de som er interessert i at jeg kommer innom med kake skrive seg opp eller noe sånt. TS Anonymkode: dc858...0a4 Jeg deler bakst og kaker med naboer, de blir alltid veldig glade alle sammen 😊 som hun ene sa "gratis kaker og boller herregud keep coming please" Anonymkode: 23110...93b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #17 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Åh, tusen takk for tips! ❤️❤️❤️ Nå ble jeg glad. Har laget meg til en liten bok for prosjektet, og skriver ned tipsene, du er topp, Zoega! Har sett på bakemaskiner, men jeg vet jo ikke helt hva jeg skal ha så jeg skjønner liksom ikke hvilken prisklasse jeg bør gå for, eller om jeg burde vente til jeg vet mer hvilke behov jeg får. TS Anonymkode: dc858...0a4 Jeg baker mye. Har en elecrolux håndmikser på stativ og en bosch eltemaskin. Har ikke behov for en sånn standard kjøkkenmaskin da jeg bruker håndmikseren til alt som skal vispes som f.eks eggedosis, marengs, krem osv. Og så er ikke kjøkkenmaskinene ofte kraftige nok til å håndtere store deiger slik som jeg bruker å lage, imens eltemaskinen har de krokene undenifra istedenfor ovenifra slik at den takler mer deig. Legger ved linker til de to jeg har. Jeg baker til selskap o.l og tar gjerne også med noe til svigers en søndag. Kanelsnurrer, boller, rundstykker og pizzasnurrer pleier jeg å bake i store kvanta og fryse ned, men vi har en stor fryser da. Til jul baker jeg gjerne 80 horn på en gang for eksempel. https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/kjokkenmaskiner-og-matlaging/kjokkenmaskin/bosch-universal-kjokkenmaskin-mum6n20a1/MUM6N20A1?gclid=Cj0KCQjw48OaBhDWARIsAMd966CWtZJg5tS_ImJpwN7eIXRqdkbSGZCDKwlf8niWbv6Xr8bY77p-PDoaArJrEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/miksere-og-blendere/handmikser/electrolux-handmikser-esm3300/ESM3300?gclid=Cj0KCQjw48OaBhDWARIsAMd966BGgdIy3Np3AYr-LdCjNG_NQJKQwKbdQDmJrG07mp--Ccoh0g_6AFkaArNIEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Anonymkode: b46f8...911 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #18 Del Skrevet 20. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ett tips til, til søt gjærbakst (kanskje all gjærbakst) så er det best at melk egg og smør er romtemperatur så jeg tar det alltid ut en stund før Anonymkode: 23110...93b AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg deler bakst og kaker med naboer, de blir alltid veldig glade alle sammen 😊 som hun ene sa "gratis kaker og boller herregud keep coming please" Anonymkode: 23110...93b Ja, lurt, husker jeg sleit med det en gang. Så jeg varma smøret i mikroen men det ble jo helt feil. Skriver det ned. Og ja, går håpe mine naboer er sånn de også! Og ikke på slankekur. Må jo bare prøve 😊 Anonymkode: dc858...0a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #19 Del Skrevet 20. oktober 2022 1 få deg kjøkkenmaskin (typ kenwood major eller lignende, sikkert mange greie å få kjøpt brukt! 2 følg kremno_elin på insta (hun har lært meg det lille jeg kan) 3 gå inn på krem.no og finn oppskrift på Bollefoccacia med blåbær og vanilje. Bak den, så føler du plutselig at du KAN bake! 😄 jeg baker stort sett bare den (og brød) men tror det kan gi godt utgangspunkt for videre utvikling. Anonymkode: 096a9...2fb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2022 #20 Del Skrevet 20. oktober 2022 Les oppskrifter og følg dem også. Ikke vær redd for å prøve noe nytt, selv om det kan være greit å prøve nye oppskrifter med billige(re) ingredienser. Første gang med gelatin trenger ikke være den største kaka noensinne. Stekeovner er ikke alltid perfekte. Synes du at det du baker ofte blir tørt har du en varm ovn, og kan kutte noen minutter steketid. Motsatt hvis kakene dine er deigete når de egentlig har stekt lenge nok. Enig med den over som anbefaler håndmikser! Men selv synes jeg det er nyttig at den har stativ også. Som denne https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/miksere-og-blendere/handmikser/electrolux-handmikser-esm3300/ESM3300 Anonymkode: 08a84...9f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå