Armonia Skrevet 20. november 2005 #1 Del Skrevet 20. november 2005 Hva slags pålegg bruker dere å ha til jul? Og lager dere noe selv? Vi har alltid: Lammelår - legger selv i saltlake og koker Sylte, sånn med nellikspiker - hjemmelaget Lammerull - mormor/morfar lager, men iår skal jeg være med å lære Edamerost Bayonne skinke (skrives det sånn?) Svensk juleskinke, hjemmelaget Trenger litt nye tips, hadde vært kjekt å fylle opp frokost/lunchbordet med mer. Har alltid synes sild ser godt ut. Prøver å spise vært år, men har aldri vendt meg til smaken. Spiste på jobben her om dagen og da likte jeg det - har vel blitt voksen - så iår blir det nok også tomat og sennepssild. Noen som har en god oppskrift? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 20. november 2005 #2 Del Skrevet 20. november 2005 Sild ja, (sennepssild, tomatsild og sursild) må jeg ha. Og sylte, ribberull, røyket laks, og gode oster. *nam, nå gleder jeg meg til jul * Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. november 2005 #3 Del Skrevet 20. november 2005 Det aller beste pålegget i julen er restene fra julemiddagen, ribbe og pølse med sennep på! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Armonia Skrevet 20. november 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 20. november 2005 Ja, laks. Glemte laksen, har alltid det på bordet 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rugrat Skrevet 20. november 2005 #5 Del Skrevet 20. november 2005 Det eneste pålegget som er spesielt for juletiden her hos oss, er hjemmelaget sylte. Den er det mamma og eldstebror min som lager, og den er såååå god! Utover det har vi bare vanlig pålegg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 20. november 2005 #6 Del Skrevet 20. november 2005 Kald svineribbe med sennep - masse oster og sildevarianter i tillegg til det du opprinnelig nevner. Vi bruker også endel forskjellige syltetøy og marmelader og sånn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. november 2005 #7 Del Skrevet 20. november 2005 tomat og sennepssild. Noen som har en god oppskrift? ← Jeg har oppskrifter, men siden jeg ikke liker sild har jeg ikke prøvd dem. Tomatsild 6 kryddersildfileter 3 ss tomatpuré 2 ss 7% eddik 2 ss vann 4-5 ss sukker 1 klype pepper 3 ss olje 1 løk i tynne ringer 1 laurbærblad dill Vann ut sildefiletene ca 30 minutter og tørk dem godt. Skjær filetene i 2 cm brede biter på skrå. Legg løk og sild lagvis i glass eller krukke og laurbærblad på toppen. Pisk sammen resten av ingrediensene, unntatt olje og dill. Oljen piskes inn til slutt i en tynn stråle. Hell sausen over silden og la trekke noen timer, gjerne til dagen etter. Pynt med dill. Sennepssild 1 ss Dijon-sennep 1 ss sukker ½ ts salt 1 krm pepper hakket dill 6 dl lettrømme 6 kryddersildfileter Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i den hakkede dillen og rør inn rømme til en fin saus. Skyll silden og tørk dem. Skjær i passende stykker og ha i sennepssausen. Ha silden på en krukke/glass. Bør trekke 24 timer før servering. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pasha Skrevet 20. november 2005 #8 Del Skrevet 20. november 2005 har ikke noe mer pålegg i jula enn ellers i året ..jobber jo sinnsykt mye ved juletider så mat har jeg egentlig ikke tid til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. november 2005 #9 Del Skrevet 20. november 2005 Vi har alt det vanlige vi... Sylte osv. Men jeg spiser bare gulost hele julen... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Armonia Skrevet 20. november 2005 Forfatter #10 Del Skrevet 20. november 2005 Jeg har oppskrifter, men siden jeg ikke liker sild har jeg ikke prøvd dem. Tomatsild 6 kryddersildfileter 3 ss tomatpuré 2 ss 7% eddik 2 ss vann 4-5 ss sukker 1 klype pepper 3 ss olje 1 løk i tynne ringer 1 laurbærblad dill Vann ut sildefiletene ca 30 minutter og tørk dem godt. Skjær filetene i 2 cm brede biter på skrå. Legg løk og sild lagvis i glass eller krukke og laurbærblad på toppen. Pisk sammen resten av ingrediensene, unntatt olje og dill. Oljen piskes inn til slutt i en tynn stråle. Hell sausen over silden og la trekke noen timer, gjerne til dagen etter. Pynt med dill. Sennepssild 1 ss Dijon-sennep 1 ss sukker ½ ts salt 1 krm pepper hakket dill 6 dl lettrømme 6 kryddersildfileter Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i den hakkede dillen og rør inn rømme til en fin saus. Skyll silden og tørk dem. Skjær i passende stykker og ha i sennepssausen. Ha silden på en krukke/glass. Bør trekke 24 timer før servering. ← Tusen takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. november 2005 #11 Del Skrevet 20. november 2005 Det er ikke så mye hjemmelaget på bordet hos oss i julen - bortsett fra en bit sylte som svigermor pleier å stikke til hannsauen! Ellers har vi alltid roastbeef, svinestek, diverse krydderpålegg, røkelaks og sild. Stekt løk, rødbeter og sylteagurk hører til, samt rikelig med potetsalat og gjerne en annen god salat. Gjerne grønn salat og tomater også. Og hver morgen i julen forventes det at vi har nylaget eggerøre på bordet samt mamma sitt hjemmelagede bondebrød... Jepp, ungene her i huset har allerede begynt å glede seg... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 20. november 2005 #12 Del Skrevet 20. november 2005 Julepålegget vårt er sild i alle varianter (på mørkt rugbrød - mannen min spiser riktignok mengder av dette hele året), røkt lammelår, sylte og rull (i år av sau, i fjor av henholdsvis villsaulam og kje). Jeg liker også å ha med røykelaks eller gravlaks til påleggslunsj med venner i romjulen (selvsagt med eggerøre og gjerne fløtegratinerte poteter som to viktige tilbehør til påleggene). Må nok innrømmes at det meste er kjøpepålegg. Rullen er imidlertid hjemmelaget - men ikke av meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 20. november 2005 #13 Del Skrevet 20. november 2005 Hjemmelaget persesylte, roastbiff og svinestek er et must, sammen med røykelaks og gravlaks. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde Skrevet 20. november 2005 #14 Del Skrevet 20. november 2005 Roastbeaf, svinestek, skinke, karbonader, reker ... med alt tilbehør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. november 2005 #15 Del Skrevet 20. november 2005 Vi spiser mye lefse med julemat på (ribbe, julepølse, medisterkake), og sennep/ketchup. Nam nam! Ellers har vi alltid diverse sild, røkelaks, godt kjøttpålegg og gode oster. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catzy Skrevet 20. november 2005 #16 Del Skrevet 20. november 2005 Sylte i lompe! Ellers ganske vanlig pålegg, muligens litt flere gode oster enn til vanlig. CAtzy 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 20. november 2005 #17 Del Skrevet 20. november 2005 røkelaks, eggerøre, rull, sylte, masse gode oster, rester fra julemat, lefser og godt brød osv. som de fleste andre, antar jeg? stikkordet er vel "godt", og at det er ting man ikke eter til vanlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. november 2005 #18 Del Skrevet 20. november 2005 Mye sild, marinert laks, gode ansjoser og hjemmelaget krabbesalat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ingrid78 Skrevet 20. november 2005 #19 Del Skrevet 20. november 2005 Skinkestek og roastbeef som regel, men de kjøper jeg da. I ferskvaredisken. også pleier samboeren min å spise julesild. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chans Skrevet 20. november 2005 #20 Del Skrevet 20. november 2005 Brunost Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå