AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #1 Del Skrevet 12. juni 2022 Skal lage kjøttkaker i brunsaus med ertestuing idag. Har aldri lagd det før iløpet av mine 29 år på denne jorden. Hva er tipsene som dere kan gi meg som vil gjøre denne klassiske norske retten enda bedre? Hvordan lager dere kjøttkaker i brun saus?. Jeg skal følge denne oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/kjottdeig/hjemmelagde-kjottkaker/ Anonymkode: ed0fb...63b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 12. juni 2022 #2 Del Skrevet 12. juni 2022 Bruk karbonade deig, jeg buker aldri kjøttdeig. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #3 Del Skrevet 12. juni 2022 Ha noen skiver med brunost i sausen 👍🤤 Anonymkode: 1b27c...6fe 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #4 Del Skrevet 12. juni 2022 Hjemmelaget brun saus, med brunost i 😍 evt hjemmelaget fløtesaus Vi pleier å enten ha dampede grønnsaker, eller ovnsstekte. pannestekte småpoteter, hjemmelaget potetmos eller makaronistuing til. Anonymkode: d15b4...2c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #5 Del Skrevet 12. juni 2022 Maten er spist å vil rate det 5/10. Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun? Anonymkode: ed0fb...63b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #6 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Maten er spist å vil rate det 5/10. Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun? Anonymkode: ed0fb...63b Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet Anonymkode: d15b4...2c9 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #7 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Maten er spist å vil rate det 5/10. Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun? Anonymkode: ed0fb...63b Må bruke sukkerkulør for å styre brunheten til sausen. Ellers har jeg ikke mange tips til å lage kjøttkaker, da mine alltid er mislykka, selv om jeg bruker samme oppskrift som mor bruker (hennes blir fantastisk gode). Anonymkode: eca65...88e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #8 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet Anonymkode: d15b4...2c9 Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det. Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang. Anonymkode: ed0fb...63b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O.G. Skrevet 12. juni 2022 #9 Del Skrevet 12. juni 2022 Du trenger ikke å stå der med meljevning hvis du ikke vil eller du har glutenallergi. Sett at du skal ha en halv liter saus: Kok opp 3 dl kraft eller vann med buljong (smak deg frem hvor sterk du vil ha buljongen) hell opp i 2 dl fløte Begynn å smak til sausen med krydder (pepper, soyasaus, sukkerkulør hvis du vil ha sausen mørkere; forsiktig med salt siden buljongen har adskillig med salt allerede, men uansett, smak deg frem til umami). Når du er fornøyd med smaken du har skapt, så rør ut maizenna i en kopp med kaldt vann og hell i sausen i en tynn stråle, mens du rører det inn. Hell så kjøttkakene opp i. server. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #10 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det. Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang. Anonymkode: ed0fb...63b Bare pass på så du ikke bruker for høy varme, for da blir det svidd og ikke brunt 🙈 Anonymkode: d15b4...2c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #11 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Må bruke sukkerkulør for å styre brunheten til sausen. Ellers har jeg ikke mange tips til å lage kjøttkaker, da mine alltid er mislykka, selv om jeg bruker samme oppskrift som mor bruker (hennes blir fantastisk gode). Anonymkode: eca65...88e AnonymBruker skrev (2 timer siden): Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet Anonymkode: d15b4...2c9 Tålmodighet? Det tar da knappe 1,5 minutter å brune smør og mel. Husk full styrke på varmen. Ikke rør konstant men ca hver 10-15 sekund. Vipps brunsaus. Har du sukkerkulør i ender du med at den ser brun ut men smaker hvitsaus Anonymkode: fe19a...055 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #12 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det. Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang. Anonymkode: ed0fb...63b Smøret MÅ brunes ordentlig nøttebrunt for å få den gode brunsaus smaken, (ikke svidd!), hvis ikke smaker det jo hvitsaus. De som bruker sukkerkulør for å «kamuflere» at de ikke har brunet nok lurer bare seg selv og serverer i all hovedsak en hvit saus med kulør. Nam… Anonymkode: 7a8c3...682 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #13 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det. Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang. Anonymkode: ed0fb...63b Brun det så det ser ganske mørkt ut. Jeg bruker ALDRI sukkerkulør. Mye av smaken sitter i å brune sausen tilstrekkelig. Av krydder bruker jeg muskatnøtt og salt og pepper. Også buljongterning i, samt en dæsj soyasaus. Anonymkode: 2b808...374 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #14 Del Skrevet 12. juni 2022 Jeg bruker smøret kjøttkakene har stekt i til den brune sausen. Har i litt mel, så sper jeg med denne Anonymkode: 5b142...a81 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #15 Del Skrevet 12. juni 2022 Kjøp ferdig saus Anonymkode: 7db79...b75 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #16 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Kjøp ferdig saus Anonymkode: 7db79...b75 Den er ikke noe god, og for tynn Anonymkode: d15b4...2c9 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #17 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Den er ikke noe god, og for tynn Anonymkode: d15b4...2c9 Den? Vet du hvilken jeg mener? Den er ikke tynn Anonymkode: 7db79...b75 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O.G. Skrevet 12. juni 2022 #18 Del Skrevet 12. juni 2022 O.G. skrev (52 minutter siden): Du trenger ikke å stå der med meljevning hvis du ikke vil eller du har glutenallergi. Sett at du skal ha en halv liter saus: Kok opp 3 dl kraft eller vann med buljong (smak deg frem hvor sterk du vil ha buljongen) hell opp i 2 dl fløte Begynn å smak til sausen med krydder (pepper, soyasaus, sukkerkulør hvis du vil ha sausen mørkere; forsiktig med salt siden buljongen har adskillig med salt allerede, men uansett, smak deg frem til umami). Når du er fornøyd med smaken du har skapt, så rør ut maizenna i en kopp med kaldt vann og hell i sausen i en tynn stråle, mens du rører det inn. Hell så kjøttkakene opp i. server. Kom igjen folkens, prøv denne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2022 #19 Del Skrevet 12. juni 2022 O.G. skrev (40 minutter siden): Kom igjen folkens, prøv denne. skal prøve det. AnonymBruker skrev (1 time siden): Kjøp ferdig saus Anonymkode: 7db79...b75 Nei, prøver å unngå ferdig produkter. Anonymkode: ed0fb...63b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O.G. Skrevet 12. juni 2022 #20 Del Skrevet 12. juni 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): skal prøve det. Anonymkode: ed0fb...63b Tøft Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå