Gå til innhold

Kjøttkaker i brun saus


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Skal lage kjøttkaker i brunsaus med ertestuing idag.

Har aldri lagd det før iløpet av mine 29 år på denne jorden.

Hva er tipsene som dere kan gi meg som vil gjøre denne klassiske norske retten enda bedre? Hvordan lager dere kjøttkaker i brun saus?.

Jeg skal følge denne oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/kjottdeig/hjemmelagde-kjottkaker/

Anonymkode: ed0fb...63b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ha noen skiver med brunost i sausen 👍🤤

Anonymkode: 1b27c...6fe

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget brun saus, med brunost i 😍 evt hjemmelaget fløtesaus 

Vi pleier å enten ha dampede grønnsaker, eller ovnsstekte.

pannestekte småpoteter, hjemmelaget potetmos eller makaronistuing til. 

Anonymkode: d15b4...2c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maten er spist å vil rate det 5/10.

Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun?

Anonymkode: ed0fb...63b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Maten er spist å vil rate det 5/10.

Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun?

Anonymkode: ed0fb...63b

Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør  siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet 

Anonymkode: d15b4...2c9

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Maten er spist å vil rate det 5/10.

Er det normalt at sausen ikke blir ordentlig brun?

Anonymkode: ed0fb...63b

Må bruke sukkerkulør for å styre brunheten til sausen.

Ellers har jeg ikke mange tips til å lage kjøttkaker, da mine alltid er mislykka, selv om jeg bruker samme oppskrift som mor bruker (hennes blir fantastisk gode). 

Anonymkode: eca65...88e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør  siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet 

Anonymkode: d15b4...2c9

Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det.

Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang.

Anonymkode: ed0fb...63b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger ikke å stå der med meljevning hvis du ikke vil eller du har glutenallergi.

Sett at du skal ha en halv liter saus:

Kok opp 3 dl kraft eller vann med buljong (smak deg frem hvor sterk du vil ha buljongen)

hell opp i 2 dl fløte

Begynn å smak til sausen med krydder (pepper, soyasaus, sukkerkulør hvis du vil ha sausen mørkere; forsiktig med salt siden buljongen har adskillig med salt allerede, men uansett, smak deg frem til umami).

Når du er fornøyd med smaken du har skapt, så rør ut maizenna i en kopp med kaldt vann og hell i sausen i en tynn stråle, mens du rører det inn. 

Hell så kjøttkakene opp i. server.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det.

Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang.

Anonymkode: ed0fb...63b

Bare pass på så du ikke bruker for høy varme, for da blir det svidd og ikke brunt 🙈

Anonymkode: d15b4...2c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Må bruke sukkerkulør for å styre brunheten til sausen.

Ellers har jeg ikke mange tips til å lage kjøttkaker, da mine alltid er mislykka, selv om jeg bruker samme oppskrift som mor bruker (hennes blir fantastisk gode). 

Anonymkode: eca65...88e

 

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Da har du ikke brunet smør/mel nok. Men jeg pleier å «jukse» og tilsette sukkerkulør  siden jeg ikke har tålmodighet til å stå med bruning i en evighet 

Anonymkode: d15b4...2c9

Tålmodighet? Det tar da knappe 1,5 minutter å brune smør og mel. Husk full styrke på varmen. Ikke rør konstant men ca hver 10-15 sekund. Vipps brunsaus.  

Har du sukkerkulør i ender du med at den ser brun ut men smaker hvitsaus

Anonymkode: fe19a...055

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det.

Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang.

Anonymkode: ed0fb...63b

Smøret MÅ brunes ordentlig nøttebrunt for å få den gode brunsaus smaken, (ikke svidd!), hvis ikke smaker det jo hvitsaus. De som bruker sukkerkulør for å «kamuflere» at de ikke har brunet nok lurer bare seg selv og serverer i all hovedsak en hvit saus med kulør. Nam…

Anonymkode: 7a8c3...682

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg bruna ikke smøret lenge nei, gjorde det bare til melet ble blandet ut og kanskje 2 minutter oppå det.

Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang.

Anonymkode: ed0fb...63b

Brun det så det ser ganske mørkt ut. Jeg bruker ALDRI sukkerkulør. Mye av smaken sitter i å brune sausen tilstrekkelig. 
 

Av krydder bruker jeg muskatnøtt og salt og pepper. Også buljongterning i, samt en dæsj soyasaus. 

Anonymkode: 2b808...374

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker smøret kjøttkakene har stekt i til den brune sausen. Har i litt mel, så sper jeg med denne

100218.png

Anonymkode: 5b142...a81

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Kjøp ferdig saus

Anonymkode: 7db79...b75

Den er ikke noe god, og for tynn 

Anonymkode: d15b4...2c9

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Den er ikke noe god, og for tynn 

Anonymkode: d15b4...2c9

Den? Vet du hvilken jeg mener? Den er ikke tynn

Anonymkode: 7db79...b75

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

O.G. skrev (52 minutter siden):

Du trenger ikke å stå der med meljevning hvis du ikke vil eller du har glutenallergi.

Sett at du skal ha en halv liter saus:

Kok opp 3 dl kraft eller vann med buljong (smak deg frem hvor sterk du vil ha buljongen)

hell opp i 2 dl fløte

Begynn å smak til sausen med krydder (pepper, soyasaus, sukkerkulør hvis du vil ha sausen mørkere; forsiktig med salt siden buljongen har adskillig med salt allerede, men uansett, smak deg frem til umami).

Når du er fornøyd med smaken du har skapt, så rør ut maizenna i en kopp med kaldt vann og hell i sausen i en tynn stråle, mens du rører det inn. 

Hell så kjøttkakene opp i. server.

 

 

 

 

Kom igjen folkens, prøv denne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

O.G. skrev (40 minutter siden):

Kom igjen folkens, prøv denne.

skal prøve det.

 

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Kjøp ferdig saus

Anonymkode: 7db79...b75

Nei, prøver å unngå ferdig produkter.

Anonymkode: ed0fb...63b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...