Mysti Skrevet 5. november 2005 #1 Del Skrevet 5. november 2005 Jeg har planer om å lage noen deilige likører til å kose seg med i julen. Er det noen som har oppskrifter de gjerne vil dele med seg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 5. november 2005 #2 Del Skrevet 5. november 2005 Da må du forte deg! En god likør trenger laaaang trekketid. Snaps, derimot, kan du lage på kortere tid. På denne siden finner du mange gode oppskrifter. Selv har jeg en kirsebærlikør laget på vodka og 1/3 konjakk som har stått og godgjort seg siden i sommer. Plommelikør er også veldig godt - og sitrus likeså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. november 2005 #3 Del Skrevet 5. november 2005 Bringebærlikør 1 kg bringebær 1 liter 40% sprit 2½ dl sukker Fyll bærene på et stort hermetisk glass og hell spriten over. La stå 4 uker på et solrikt sted. Sil bort bringebærene og smak til med sukker. Sil likøren gjennom et kaffefilter når sukkeret har smeltet. Eggelikør 6 dl kaffefløte 300 g sukker 5 eggeplommer 1 ss vaniljesukker 3 ½ dl 60 % sprit (vodka) Kok opp fløten og sukkeret. Pisk eggeplommer og vaniljesukker. Tilsett den varme fløten, litt etter litt. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til det tykner. Sil blandingen før den avkjøles. Når den er kaldt has spriten i. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står, bør ristes. Mokkalikør 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss kaffepulver 2 ss kakaopulver 3 eggeplommer 5 ss sukker 2 dl 60% sprit Kok opp vann, fløte, kaffe og kakao. Visp sammen eggeplommer og sukker. Spe den varme væsken i eggedosisen under kraftig omrøring. Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp under omrøring til likøren begynner å tykne. Avkjøl og bland i spriten. Fordel på pene flasker og oppbevar kjølig. Likøren er holdbar i flere måneder. Ripslikør 250 g rips 250 g sure kirsebær 750 g sukker 1 flaske 60% sprit skall av 1 appelsin 1 liter vann 500 g sukker Ta steinene ut av kirsebærene og knus dem. Hell bær og stein på et glass, tilsett sukker og sprit. Skrell appelsinen fint og ha skallet i. Sett under tett lokk i et vindu med mye lys i 2 mnd. Sil spriten fra og bland med sukkerlake etter smak. Likøren er ferdig etter lagring mørkt og kaldt i to mnd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 5. november 2005 #4 Del Skrevet 5. november 2005 Da må du forte deg! En god likør trenger laaaang trekketid. Snaps, derimot, kan du lage på kortere tid. På denne siden finner du mange gode oppskrifter. Selv har jeg en kirsebærlikør laget på vodka og 1/3 konjakk som har stått og godgjort seg siden i sommer. Plommelikør er også veldig godt - og sitrus likeså. ← Hv er det med meg? Dette var meg som glemte å logge inn nå igjen, for jeg skrudde av automatisk login da jeg låtne bort maskina mi i forgårs... *skrur på igjen* Lykke til med likøren, da! Og spørsmål til Arkana: Mokka- og eggelikøren: Er de ferdige til bruk med en gang, eller har de godt av modningstid? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. november 2005 #5 Del Skrevet 5. november 2005 Og spørsmål til Arkana: Mokka- og eggelikøren: Er de ferdige til bruk med en gang, eller har de godt av modningstid? ← De kan drikkes med en gang, men er holdbare i flere måneder begge to. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 5. november 2005 #6 Del Skrevet 5. november 2005 *prøve, prøve* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~umulia~ Skrevet 5. november 2005 #7 Del Skrevet 5. november 2005 Her er det masse bra oppskrifter: likorlaging.gnet.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mysti Skrevet 5. november 2005 Forfatter #8 Del Skrevet 5. november 2005 Hehe, jeg regna faktisk med at Arkana ville komme med noe ja!! Mat og drikke-guruen! Tusen takk dere, dette blir gøy! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 5. november 2005 #9 Del Skrevet 5. november 2005 Noen som har prøvd seg på Mokkalikør? Er den god? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå