Gjest uri Skrevet 4. november 2005 #1 Del Skrevet 4. november 2005 Skal lage mat til en 10-12 personer kommende torsdag.. Kommer til å bake et par kaker, men vil ha en lettvindt "hovedrett" før kakene.. Men hva?? Kan noen komme med oppskrift på en rett, helst kald rett, en som er ganske enkel!?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleMy Skrevet 4. november 2005 #2 Del Skrevet 4. november 2005 Hva med en god suppe???!! Om du - som meg - ikke er helt stø på hvordan, mener jeg det finnes noen gode kokebøker på nettopp suppe - med godt brød til (som kan kjøpes)! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #3 Del Skrevet 4. november 2005 *Kald omelett, laget i langpanne? Fort og greit, og servert med godt brød til og kanskje en salat? *Paì? Du må nok lage et par stykker til såpass mange mennesker, men de kan jo serveres kalde, så du kan lage dem dagen i forveien. *Salat? *Rundstykker med pålegg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. november 2005 #4 Del Skrevet 4. november 2005 Couscoussalat? 250 g couscous 3 dl vann 1 ss presset sitron 3 ss god olivenolje salt, pepper Kok opp vann i vannkoker, bland med de øvrige ingrediensene i en bolle, dekk med plastfolie, la svelle mens du lager resten av salaten (ca. 15 min). 4-5 tomater, helst klasetomater med god smak 1 liten rødløk 1 stor bunt bladpersille 1 liten bunt frisk mynte 1 ss presset sitron 3 ss god olivenolje salt, pepper Hakk grønnsaker og urter, bland i en bolle med dressingen, bland i couscousen. Smak tilslutt til med mer salt, pepper og sitron om det trengs. Hvis salaten virker tørr, kan den også trenge mer olje. Dette kan lages helt ferdig noen timer i forveien. Trenger dere mer mat, passer det godt med feks grillet/stekt kylling til (gjerne kald), evnt også tzatziki og/eller marinerte oliven. Og så er det selvsagt enkelt å doble/triple oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uri Skrevet 4. november 2005 #5 Del Skrevet 4. november 2005 Hva med en god suppe???!! Om du - som meg - ikke er helt stø på hvordan, mener jeg det finnes noen gode kokebøker på nettopp suppe - med godt brød til (som kan kjøpes)! ← Ikke så dumt det.. Må nok gå til innkjøp av bøker da.. Er bare vandt til Toro suppe jeg.. *Kald omelett, laget i langpanne? Fort og greit, og servert med godt brød til og kanskje en salat? *Paì? Du må nok lage et par stykker til såpass mange mennesker, men de kan jo serveres kalde, så du kan lage dem dagen i forveien. *Salat? *Rundstykker med pålegg? ← Omelett har jeg aldri lagt noen gang.. Har du en god oppskrift?? Salat har jeg og tenkt på, men eneste salaten jeg kan, er makaronisalat, men den har jeg servert så mange ganger nå, så jeg tror gjestene er lei den.. Har du en oppskrift?? Jeg gremmes over hvor elendig jeg er på matveien Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uri Skrevet 4. november 2005 #6 Del Skrevet 4. november 2005 Couscoussalat? 250 g couscous 3 dl vann 1 ss presset sitron 3 ss god olivenolje salt, pepper Kok opp vann i vannkoker, bland med de øvrige ingrediensene i en bolle, dekk med plastfolie, la svelle mens du lager resten av salaten (ca. 15 min). 4-5 tomater, helst klasetomater med god smak 1 liten rødløk 1 stor bunt bladpersille 1 liten bunt frisk mynte 1 ss presset sitron 3 ss god olivenolje salt, pepper Hakk grønnsaker og urter, bland i en bolle med dressingen, bland i couscousen. Smak tilslutt til med mer salt, pepper og sitron om det trengs. Hvis salaten virker tørr, kan den også trenge mer olje. Dette kan lages helt ferdig noen timer i forveien. Trenger dere mer mat, passer det godt med feks grillet/stekt kylling til (gjerne kald), evnt også tzatziki og/eller marinerte oliven. Og så er det selvsagt enkelt å doble/triple oppskriften. ← Takk Lurer litt.. Hva er Couscous?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #7 Del Skrevet 4. november 2005 Omelett i ovn er ganske enkelt. Bruk 2 egg per person, litt salt og pepper, vispes sammen. Hell i en ildfast form/langpanne. Nå kan du strø over f.eks. stekte pølsebiter, kalde kokte poteter i terninger, hakket løk, strimlet purre, revet ost, hakket sopp eller det du måtte ønske (eller ingenting). Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. november 2005 #8 Del Skrevet 4. november 2005 Takk Lurer litt.. Hva er Couscous?? ← Nå begynte jeg faktisk å lure selv også: Hva er couscous egentlig? Nei, altså, det er sånne marokkanske "gryn" laget av... durumhvete (?) - ser ihvertfall sånn ut, og er veldig gode. Kan enten brukes varme som tilbehør til gryteretter, eller kalde i salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uri Skrevet 4. november 2005 #9 Del Skrevet 4. november 2005 Tusen takk Arkana Og piaf.. Jeg så for meg at det var noe creepy greie.. Men det så bra ut det der Jeg lærer stadig noe nytt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå