Gå til innhold

Krigsveteraner advarte. Ta ikkje freden som selvfølge !


Acer

Anbefalte innlegg

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/y4dA2e/globalisering-i-revers

Vel 75  år i frihet har ført til til at ein har tatt friheten som selvfølge, og en verdenskrig er noe som hører fortiden førrige genrasjoner til.  De flest hadde nok  ikkje forestilt seg at verden skulle stå overfor en ny pandemie 2020  ettersom de hygieiske forhold har endret seg sidan 1918-20 , og  den  medisinsk forskning er kom noen hakk lenger en for 100 år sidan. 

Krig , og terror, undertrykkelse har vert eindel av kvardagen i en  rekke land som en følge av ulike religioner, og kulturelle holdninger.   At det skulle bryte ut ein brutal krig  i vårt nærområde som verden ikkje har sett sidan 2 verdenskrig  hadde også de ferreste forestilt seg. 

En profilert krigsveteran som vart hedret for sin innsats under 2 verdenskrig like før han døde advarte: " Ta ikkje freden som selvfølge", men  var det noen som skjønte ?  

Vi som har levd en stund, og hadde foreldre, besteforeldre, oldeforeldre som opplevde 2 verdenskrig fekk daglig  en  påminning om hvordan de opplevde krigsårene, og hvordan det  endret dem, og "Vi som barn" som fekk vokse opp saman med dem.       

 

  

     

Endret av Skybe
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er 77 år siden andre verdenskrig ikke 75 år.

 

Jeg kan se for meg både verdenskriger og pandemier enda mer dødelig enn corona pandemien. 

Det er forresten ikke riktig at corona pandemien var den første verden pandemien siden spanskesyken. det var/er den mest alvorlige siden spanskesyken. 

Asiasyken mellom 1957 og 58 og Hongkongsyken 1968-1970 begge disse tok livet av mellom 1 og 4 millioner mennesker verden over.

Det som er riktig å si er at det er den mest alvorlige siden spanskesyken ikke at det er den første siden spanskesyken.

 

Koronapandemien er den femte mest dødelige pandemien i historien.

Bare Svartedauden, Spanskesyken, Den justinianske pesten og HIV/AIDS epidemien har drept flere mennesker.

 

Endret av Gereon Rath
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste i Norge og mange andre land har vel vært litt naive og tenkt tanken at de fleste tenker nogenlunde likt som oss. Så viser kriger i nærområdet, med en større makt i verden oss at livet er sårbart likevel. Og sitatet du kommer med om at vi ikke bør ta friheten for gitt er vel sant, det skal bare feil person i makten i land med mye militære før haugevis av folk kan bli drept/fratatt friheten sin. Så det er kanskje noe vi bør alle tenke over. Spesielt oss i Norge kan være veldig takknemlige over den friheten vi faktisk har. Og den tryggheten vi i mange år har hatt. Vi er blitt veldig vant til den, og det er egentlig først når noe slikt skjer at en kan kjenne litt på viktigheten av den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...