Gjest Gjest Skrevet 31. oktober 2005 #1 Del Skrevet 31. oktober 2005 Har noen en detaljert oppskrift til meg på hjemmelaget potetstappe og en på vanlig brun saus så hadde jeg blitt velidg takknemlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 31. oktober 2005 #2 Del Skrevet 31. oktober 2005 Potetmos: Her finnes mange varianter. For en helt enkel potetmos koker jeg poteter (ca 1 kg for fire personer) og moser sammen med smør (et par skjeer), varm melk (til passe konsistens), salt, pepper og muskat. Noen foretrekker fløte framfor melk, jeg synes det blir for dominerende smak, det skal jo smake potet. Du kan også koke pastinakk, sellerirot, gulrot, søtpotet e.l. sammen med potetene for en annen variant, og hele skrelte hvitløksfedd er også godt i. Da får de en mild smak etter kokingen. En eggeplomme eller to, evt hele egg, gir luftig mos. Personlig bruker jeg dette kun når potetmosen skal gratineres i ovnen etterpå, enten alene eller som en del av f.eks. cottage pie, fiskegrateng e.l. Brun saus:Smelter ca 3 ss smør og rører inn 3 ss hvetemel. Så steker jeg dette, mens jeg rører, til blandingen blir brun. Så sper jeg med ca ½ liter oksekraft/buljong. Har i salt og pepper. Du kan evt ha i litt soyasaus eller sukkerkulør for en mørkere farge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. oktober 2005 #3 Del Skrevet 31. oktober 2005 Tusen takk Arkana! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå