Gjest Gjest Skrevet 24. oktober 2005 #1 Del Skrevet 24. oktober 2005 Melk eller vann? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilith Skrevet 24. oktober 2005 #2 Del Skrevet 24. oktober 2005 Hmm .. jeg har vel stort sett bare brukt en skvett med vann, jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. oktober 2005 #3 Del Skrevet 24. oktober 2005 Takk! Har skåret opp løk og poteter, skal lage gusja med egg nå tenkte jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. oktober 2005 #4 Del Skrevet 24. oktober 2005 Ikke brenn den denne gangen da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hilli Skrevet 25. oktober 2005 #5 Del Skrevet 25. oktober 2005 Jeg bruker vann i omelett og melk eller fløte i pai og eggerøre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. oktober 2005 #6 Del Skrevet 25. oktober 2005 Uansett; den gikk til helvete... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 25. oktober 2005 #7 Del Skrevet 25. oktober 2005 Uansett; den gikk til helvete... ← Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Very Victoria Skrevet 25. oktober 2005 #8 Del Skrevet 25. oktober 2005 Hvordan i alle dager er det mulig at en omelett går til helvete? Melk i omelett er en forbanna uting fordi den gjør at omeletten svir seg veldig lett. Den beste pannen og bruke til omelett er en teflonpanne og når man har helt i eggeblandingen skal man vende på pannen til omeletten har satt seg i bunnen. Jernpanne på max varme og melk i eggeblandingen gjør at den går til helvete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. oktober 2005 #9 Del Skrevet 25. oktober 2005 Vann i omeletten og det faktum at den bruker et halvt år på å bli stekt øverst i midten gjør at den går til helvete. For da er Frysepulver så sulten at hun skraper den sammen til å bli en blanding av eggerøre og omelett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 25. oktober 2005 #10 Del Skrevet 25. oktober 2005 Sett lokk på stekepannen og stek på svak varme. Da får du luftig og gjennomstekt omelett. Noen mener at omelett skal ha en rå kjerne, men jeg personlig synes det er ekkelt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 25. oktober 2005 #11 Del Skrevet 25. oktober 2005 Eller hiv hele stekepanna inn under grillen i et par minutter, så blir den stekt uten å brenne seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 25. oktober 2005 #12 Del Skrevet 25. oktober 2005 Sånn lager jeg omelett: Hvis jeg for eksempel skal ha i løk, poteter og pølsebiter svitser jeg dette litt i panna først, og fordeler det jevnt utover. Så tar jeg panna av den varme platen, og heller på eggeblandingen, strør på salt, pepper, og gressløk, samt gjerne litt basilikum og oregano hvis jeg vil legge tomatskiver på toppen (det vil jeg), så strør jeg på litt ost på toppen. Så skrur jeg ned varmen til nederste hakk, og setter på lokk på panna. Så kan panna få komme tilbake til platen sin, og stå der et kvarters tid, avhengig av hvor tykk omeletten ble selvsagt. Altså: 1. vann i omeletten, ikke melk, dvs 1 ss per egg. 2. svak varme, laveste hakket. 3. lokk på pannen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 25. oktober 2005 #13 Del Skrevet 25. oktober 2005 Som nevnt i en annen tråd nylig bruker jeg noe så "feil" som litt crème fraîche i omelett til middag. Liker også å blande oppsmuldret chèvre i eggeblandingen før den går i panna - blir nesten som eggestand til paifyll. Ingenting som brenner seg av den grunn. Ellers gjør jeg som Rosin, med svakeste varme og lokk. Liker imidlertid også brettet omelett med halvrå/kremet kjerne, laget med vann. Men det er jeg alene om her i huset, så det blir sjelden laget. Eggerøre foretrekker jeg også å lage med vann, og den må ihvertfall være kremet - helt stivnet og tørr eggerøre er smakløst, synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå