Gjest gjest1 Skrevet 21. oktober 2005 #1 Del Skrevet 21. oktober 2005 Helt ut av det blå kom jeg på arme riddere, en rett vi laget mye år jeg var lita jente. noen som har ei oppskrift på dette? Husker at det er skiver som skal dyppes i egg og melke blanding av noe slag så stekes, men jeg husker ikke helt. Og hva serverer man til? Fikk bare så lyst på dette... Noen hjelpe?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 21. oktober 2005 #2 Del Skrevet 21. oktober 2005 4 porsjoner: 8 skiver loff eller annet brød 4 egg 1/2 l melk eller fløte 4 ss sukker 1 ts kanel 1 ts kardemomme Pisk sammen egg, melk, sukker og krydder. Legg brødet i røren i et par minutter til det blir mykt. Stek skivene i en panne med litt smør til de blir gulbrune. Servér med f.eks. is eller vispet krem. Tips: Krydderet kan varieres. Prøv f.eks. ingefær (tørket eller fersk) eller vanilje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 21. oktober 2005 #3 Del Skrevet 21. oktober 2005 Hmmm så du serverer det som en slags dessert altså? De jeg snakker om serverte vi som mellom måltid med bacon og stekte poteter til tror jeg.... men det er vel bare å kutte ut kanel og kardemomme og ta salt og pepper i steden? Noen andre som har kjenneskap til arme riddere med bacon ol. til? Men tusen takk for svar altså Trille Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~umulia~ Skrevet 21. oktober 2005 #4 Del Skrevet 21. oktober 2005 Åh, arme riddere, det er lenge siden jeg har spist det. Takk for påminnelsen. Vet hva som blir fredagskos hos oss i dag Jeg syns forresten de er aller best med jordbærsyltetøy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 21. oktober 2005 #5 Del Skrevet 21. oktober 2005 Kanskje det bare er jeg som husker feil da... Kan være jeg dikter opp tilbehør som bacon Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 21. oktober 2005 #6 Del Skrevet 21. oktober 2005 Åh, arme riddere, det er lenge siden jeg har spist det. Takk for påminnelsen. Vet hva som blir fredagskos hos oss i dag Jeg syns forresten de er aller best med jordbærsyltetøy. ← Enig, de er best med jordbærsyltetøy Og genial måte å bli kvitt loff som ikke er helt fersk mer. Jeg lager de uten krydder, bare med melk, egg og salt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. oktober 2005 #7 Del Skrevet 22. oktober 2005 de få gangene jeg har spist det er det som dessert med syltetøy. men fant oppskrift på "arme riddere" med hvitløk, det må jo gå fint med f.eks bacon? http://matoppskrift.no/sider/oppskrift2118966964.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. oktober 2005 #8 Del Skrevet 22. oktober 2005 Dette er topp bruksområde for loff eller brød som ikke er helt fersklenger! Rett som det er at jeg lager dette til kveldsmat.Men jeg er fryktelig dårlig på oppskrifter, her i gården blir det ett par egg.,en dasjmelk og litt kanen og kardemomme hvis jeg har Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
siebaeo Skrevet 22. oktober 2005 #9 Del Skrevet 22. oktober 2005 (endret) Enig, de er best med jordbærsyltetøy Og genial måte å bli kvitt loff som ikke er helt fersk mer. Jeg lager de uten krydder, bare med melk, egg og salt. ← Jeg også. Men jeg bruker like gjerne vanlig grovt brød og lager det til frokost med sukker eller syltetøy på. Nam! Tror forresten jeg ikke bruker salt... Endret 22. oktober 2005 av siebaeo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 22. oktober 2005 #10 Del Skrevet 22. oktober 2005 Arme Riddere til frokost er namm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elanor Skrevet 22. oktober 2005 #11 Del Skrevet 22. oktober 2005 Jeg lager Arme riddere av egg, melk og sukker. Spiser de helst med bringebærsyltetøy. Typisk kveldkos-mat Lagde med salt istedet for sukker en gang, og spiste de til middag. Det smakte virkelig grusomt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusla Skrevet 22. oktober 2005 #12 Del Skrevet 22. oktober 2005 Å nå fikk jeg kjempelyst på dette!! Husker vi lagde det i heimkunnskapen, og at det var kjempegodt. Syltetøy til høres mer naturlig ut enn bacon ja, men det kommer vel an på krydderet man bruker sikkert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. oktober 2005 #13 Del Skrevet 22. oktober 2005 Jeg laget det til lunch i dag med salt og pepper i røren. Serverte stekte poteter og ketchup til, det var en suksess her i huset. Tror det var slik vi brukte å ha det når jeg var lita jente. Har også tenkt å lage det i en søt verson, kansje med is til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 22. oktober 2005 #14 Del Skrevet 22. oktober 2005 Jeg laget det til lunch i dag med salt og pepper i røren. Serverte stekte poteter og ketchup til, det var en suksess her i huset. Tror det var slik vi brukte å ha det når jeg var lita jente. ← Omtrent slik jeg husker det fra jeg var liten også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Revenka Skrevet 22. oktober 2005 #15 Del Skrevet 22. oktober 2005 Vi lager arme riddere med melk og egg, ikke noe mer enn det. Dynker loffen i blandingen og steker de. Godt med sirup på, nesten som en tykk pannekake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå