Gjest Gjest_Sulten_* Skrevet 14. oktober 2005 #1 Del Skrevet 14. oktober 2005 Kan noen være så søte å forklare meg hvordan jeg lager friterte løkringer med god hvitløksdip til? Fikk plutselig så lyst på det... Bruker man rødløk eller vanlig løk? Og dersom noen kan oppskriften til hvitløksdippen de har på Jensens Bøfhus, så er det jo overmåtes Må bare nevne at jeg er helt fersk i forhold til bruk av frityr koker, men har fått lov av mamma å låne hennes frityrkoker (under tvil)! Hilsen en sulten gjest Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 14. oktober 2005 #2 Del Skrevet 14. oktober 2005 (endret) Løkringer 1 stor løk (jeg bruker vanlig gul løk) 2,8 dl skummet kulturmelk 150 g mel 1 ts bakepulver ½ ts natron ½ ts paprikapulver ½ ts cayennepepper Del løken i ringer. Bland med melk, dekk med folie og sett kaldt minst 2-3 timer, helst over natten. Bland mel, bakepulver, natron, paprikapulver og cayennepepper. Dypp løkringene i melblandingen og friter dem gylne. La renne av på kjøkkenpapir. Og en kjempegod hvitløksdip (vet ikke om det er den samme som Jensen, men denne er virkelig god!). To hele uskrelte hvitløk legges i en ildfast form, ha litt olje over og dekk formen med folie. Stek ved 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut hvitløksfeddene. Strø på litt salt og mos med en gaffel. Bland i en bolle sammen med 5 ss rømme, 4 ss majones (gjerne Helmans), litt paprikapulver og evt litt mer salt. Dekk til og sett kaldt til servering. Endret 14. oktober 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. oktober 2005 #3 Del Skrevet 14. oktober 2005 Tusen takk for svar ! Hihi, nå skal jeg hjem å lage løkringer for første gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå