Gjest Gjest Skrevet 5. oktober 2005 #1 Del Skrevet 5. oktober 2005 Nå har jeg bestemt at mine venninner skal få hjemmelaget godteri til jul! Ønsker å lage litt forskjellig og pakke fint inn.. Men har ingen oppskrifter! Noen som kan hjelpe? Bør være noe enkelt og gjerne noe som kan lages i god tid før jul.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. oktober 2005 #2 Del Skrevet 5. oktober 2005 Hva mener du med "god tid før jul"? Noen uker? Flere mnd? Det er ikke alt som holder seg like godt, og det er jo meningen at mottakeren skal kunne ha gaven en stund og ikke måtte spise alt opp på noen dager fordi det er gammelt allerede. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 5. oktober 2005 #3 Del Skrevet 5. oktober 2005 Nei, tenkte jo bare sånn 2-3 uker da.. Hvis det er mulig! Eller noe som er raskt å lage.. Tenkte ihvertfall å lage noen brente mandler, de står seg vel litt, men må ha noe annet godt også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. oktober 2005 #4 Del Skrevet 5. oktober 2005 Gammeldagse fløtekarameller 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari (kjøpes på apotek) 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Peppermyntekonfekt 150 g melis 1 krm tragant (bindemiddel, fås på apotek) ca ½ eggehvite ca 10 dråper peppermynteolje små sjokolader Sikt melis og tragant. Tilsett halvpisket eggehvite og peppermyntedråper. Trill deigen til kuler som pyntes med sjokolade. Punsjeboller (ca 20 stk) 100 g sjokolade 2 ss mørk rom eller sterk kaffe + romdråper 25 g smør 1 eggeplommer 100 g mandler 100 g kakesmuler 50 g sjokoladekrymmel Smelt sjokolade i rom og rør inn smør og eggeplomme. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland alt godt sammen. Form deigen til kuler som trilles i sjokoladepynten. Sett kaldt. Syltet appelsinskall (ca 60 stk) 4 appelsiner 800 g sukker 2 ss glukose 1 liter vann 200 g mørk sjokolade Skjær hver appelsin i seks båter. Skjær vekk fruktkjøttet og det hvite så bare skallet er igjen. Kok opp skallet i kaldt vann. Når det koker tømmer du ut vannet. Gjenta fire ganger, for å koke ut bitterstoffet og sprøyterester. Ha skallet i en kjele med sukker, vann og glukose. Kok langsomt til vannet begynner å bli sirup, det tar ca 1 time. Avkjøl i laken. Ta opp skallene og tørk av. Kutt i stenger på langs og dypp i smeltet sjokolade. Truffe de framboise - bringebærtrøffel (ca 30 stk) 150 g melkesjokolade 80 g frosne bringebær 10 g glukose (ca 1 ts) 25 g smør 200 g sjokolade kakao Finhakk sjokolade. Tin bærene og kjør dem glatt i foodprocessor, sil av steinene. Kok opp puréen med glukose og tøm over sjokoladen mens du rører. Rør inn smør og sett til avkjøling. Trill kuler av massen som settes kaldt til de blir harde. Dypp dem så i smeltet sjokolade og rull i kakao. Mokkabiter med pistasj (ca 35 stk) 100 g lys sjokolade 100 g mørk sjokolade 50 g nougatsjokolade 50 g meierismør 1 ts pulverkaffe ½ dl pistasjnøtter Smelt sjokolade, nougat og smør. Bland forsiktig inn kaffe og nøtter, men la litt av nøttene være igjen. Hell massen i en bakepapirkledt firkantet form, ca 15x15 cm. Dryss over resten av nøttene. Avkjøl 2 timer og skjær i ruter med oljet kniv. Turkish delight 4 kopper sukker 1 liter vann 1 ts sitronsaft 1 kopp maisenna 1 ts kremortartari 1 ½ ss rosevann rød konditorfarge ¾ kopp melis ¼ kopp maisenna Bland sukker, 1½ kopp av vannet og sitronsaft i en kjele og kok opp. La koke uten lokk til den består kuletesten. Ta av varmen. I en annen kjele blandes maisenna og kremortartari med nok av vannet til det blir en glatt grøt. Rør inn resten av vannet og visp godt til blandingen koker og tykner. Hell den varme sirupen gradvis inn i maisennablandingen, mens du visper hele tiden. La småkoke uten lokk i 1 time eller til blandingen blir gjennomsiktig og en lys brunfarge. Rør av og til. Rør in nrosevann og litt konditorfarge. Bre blandingen i en oljet form og la stå udekt i minst 3 timer eller over natten. Skjær ut firkanter og rull dem i en blandingen av melis og maisenna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 5. oktober 2005 #5 Del Skrevet 5. oktober 2005 Tusen tusen takk!! Da blir det glade venninner! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. oktober 2005 #6 Del Skrevet 6. oktober 2005 Hva er rosevann? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. oktober 2005 #7 Del Skrevet 6. oktober 2005 Hva er rosevann? ← Rosevann Du får kjøpt det i innvandrerforretninger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå