Gå til innhold

Hvor ble tråden om Cobberdog av?


Diamant20

Anbefalte innlegg

Hei!

På kjæledyr-forumet var det en som laget en veldig nyttig tråd om cobberdog og avlen der, og med mye bra saklig diskusjon. Hvorfor er den borte? 
 

Jeg er forøvrig ikke TS i tråden

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg var trådstarter i det emnet og lurer på det samme. Det er greit å vite sånn at man eventuelt ikke gjør de samme feilene igjen. Dere kan sende meg en DM hvis det er enklere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Denne tråden gikk innunder regelpunktet vårt om spekulasjoner til skade for den omtalte part og injurierende utsagn. 
I reglene lyder det sånn:

* Spekulasjoner eller ryktespredning. Det er ikke tillatt å spre rykter gjennom vårt forum, eller spekulere rundt årsakssammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den eller de omtalte partene.

* Krenkende, hetsende, injurierende utsagn, samt trakassering eller trusler. Herunder vises til Straffelovens §266 om hensynsløs atferd og §267 om privatlivets fred.

Det var ikke mulig å verfisere påstandene som kom fram i tråden. Det samme ville vært gjeldende i andre sammenhenger, som for eksempel et håndverksfirma, et hotell eller lignene, når debatten kan være til skade for den som omtales, og påstandene ikke kan verifiseres eller dokumenteres.

Dersom man derimot hadde brukt kilder, for eksempel en avisartikkel eller en rettskraftig dom, ville det vært lov å diskutere dette.

Man kan gjerne diskutere blandingshunder og blandingshundavl, men uten å henge ut enkelte som driver med dette eller spekulere i bedriftens hensikter eller praksis dersom det ikke kan dokumenteres.

Forumansvarlig

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så hvis man legger til denne linken er det greit 

https://www.dagbladet.no/magasinet/valpefabrikken/73088805

Det står det blant jo annet :

Bekymringsmeldinger.
Mattilsynet har siden 2013 mottatt et tjuetalls bekymringsmeldinger om Drøbak hundehotell. De handler om uetisk og helsefarlig avl, for mange hunder og for få ansatte, høye priser, betenkelige kjøpekontrakter og ukritisk salg.

Endret av Forumansvarlig
Innhold med opphavsrett er fjernet
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan diskutere artikkelen, men ikke sitere hele, da det bryter med opphavsretten. (Jeg har derfor redigert innlegget over ned). Den opprinnelige tråden er slettet og kan ikke gjenopprettes, men den handlet også om hvitvasking og hovedinnlegget inneholdt spekulasjoner om dette. Det var årsaken til slettingen.

Så for at en slik tråd skal kunne holdes åpen må man holde seg til ting som er dokumentert og ikke spekulere i ting man ikke kjenner til. 

Man kan ha en generell diskusjon om blandingshunden cobberdog og at man feks er skeptisk til avlen, men ikke henge ut noen uten å kunne dokumentere det. 

Vi er enige i at det er en vanskelig balansegang, men da artikkelen i Dagbladet kom på trykk, fikk Drøbak hundehotell muligheten til å svare på kritikken de publiserte. Det får de (eller en hvilken som helst annen bedrift det kommer kritikk mot) ikke på et forum. 

Forumansvarlig

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...