Gå til innhold

​ Trenger din oppskrift på mel-gjevning/ mel-hjevning! Haster! 😁 Svigrmor kommer på midaggsbesøk ​


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Min er et par spiseskje mel og en teskje eller litt mer vann/melk, men få det helt glatt før det skal i resten 😀

Anonymkode: af969...9b6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker å riste vann og mel i en tom boks med f. Eks tomatpuré og heller det i sausen eller suppa etc. 

 

Ca en liten spiseskje mel og 1/3 -2/3vann. Ikke så nøye😅

 

Endret av Nåleputa
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt smør/Melange litt mel og litt melk og då det helt jevnt før du tar i resten av melken… 

Anonymkode: cc06b...db7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jevning for meg er 1 ss smeltet smør pr ss hvetemel. Smelt smøret til det blir litt brunt og vips melet raskt inn på høy varme. Så visper du inn melk/buljong i vann el.l, avhengig av hva slags saus du skal lage ☺️

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker 1 ss mel og 1 ss smør per 2,5 dl væske. Ca.

Først smelter jeg smør på ganske lav varme. Deretter har jeg i mel og rører godt. Så har jeg i væsken og og lar det stå på lav varme ganske lenge 10-15 før det begynner å koke. Rører ofte underveis. Det må ikke være så lav varme at det ikke begynner å koke. På min min komfyr har jeg på 4/9. Har deretter i krydderog da er den igrunnen klar.

Anonymkode: 9ef13...629

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Takk! 😘

Anonymkode: 837b4...5c7

Meljevning. Ikke g eller h. 

Anonymkode: ade05...a09

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...