AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #1 Skrevet 8. juli 2021 Skal ha svigers på middag på balkongen. Har du tips til noe god mat som nevnt i overskriften ? Ikke grillmat eller bare salat. Er takknemlig for alle tips og ekstra glad for henvisning til oppskrift dersom det blir litt komplisert. Er flink på kjøkkenet. Anonymkode: dee0b...ce5
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #2 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Skal ha svigers på middag på balkongen. Har du tips til noe god mat som nevnt i overskriften ? Ikke grillmat eller bare salat. Er takknemlig for alle tips og ekstra glad for henvisning til oppskrift dersom det blir litt komplisert. Er flink på kjøkkenet. Anonymkode: dee0b...ce5 Vet du sier ikke salat,men regner med at du da mente grønn salat...? Jeg bruker å servere denne med focaccia Marokkansk couscoussalat – 4 – 6 porsjoner INGREDIENSER 300 ml couscous 300 ml vann 1 ts salt 2 ts spisskummen 1 ts malt ingefær 1 ts paprika 2 ss olivenolje 1 appelsin 1/2 grønn squash 1 rød paprika 3-4 reddiker ca. 50 g rosiner 4 ss grovhakket frisk persille Kjerner fra et granateple FREMGANGSMÅTE Kok opp vannet og ha oppi saltet. Ta av varmen, hell oppi couscous og sett på lokk. Vent ca. 5 minutter til vannet er absorbert. Rør i couscous’en med en gaffel. Tilsett krydder og finrevet skall fra appelsinen. Rør sammen. Rør inn olivenolje og persille. Smak til med salt. Skjær squash og paprika i biter. Skjær reddik i fine skiver. Segmenter appelsinen og skjær i biter. Skjær toppen og bunnen av appelsinen og sett den på et fjøl. Bruk kniven til å skjære skallet av, få med så mye av det hvite som du kan. Hold den skrelte appelsinen i hånden og skjær på hver sin side av membranen for å løfte ut fine appelsin båter. Skjær båtene i biter. Bland den krydrete couscousen med squash, paprika, appelsin, rosiner og frø fra granateplet. Smak til med salt om nødvendig. Anonymkode: 946b5...500 3
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #3 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (54 minutter siden): Vet du sier ikke salat,men regner med at du da mente grønn salat...? Jeg bruker å servere denne med focaccia Marokkansk couscoussalat – 4 – 6 porsjoner INGREDIENSER 300 ml couscous 300 ml vann 1 ts salt 2 ts spisskummen 1 ts malt ingefær 1 ts paprika 2 ss olivenolje 1 appelsin 1/2 grønn squash 1 rød paprika 3-4 reddiker ca. 50 g rosiner 4 ss grovhakket frisk persille Kjerner fra et granateple FREMGANGSMÅTE Kok opp vannet og ha oppi saltet. Ta av varmen, hell oppi couscous og sett på lokk. Vent ca. 5 minutter til vannet er absorbert. Rør i couscous’en med en gaffel. Tilsett krydder og finrevet skall fra appelsinen. Rør sammen. Rør inn olivenolje og persille. Smak til med salt. Skjær squash og paprika i biter. Skjær reddik i fine skiver. Segmenter appelsinen og skjær i biter. Skjær toppen og bunnen av appelsinen og sett den på et fjøl. Bruk kniven til å skjære skallet av, få med så mye av det hvite som du kan. Hold den skrelte appelsinen i hånden og skjær på hver sin side av membranen for å løfte ut fine appelsin båter. Skjær båtene i biter. Bland den krydrete couscousen med squash, paprika, appelsin, rosiner og frø fra granateplet. Smak til med salt om nødvendig. Anonymkode: 946b5...500 Sikker på at folk liker dette? 🙈 Sjelden å høre om folk som liker couscous, så det hadde jeg styrt unna hvertfall.. Anonymkode: 98bd3...4f6 5
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #4 Skrevet 8. juli 2021 Mitt tips er tapas. Trenger ikke å være så mange retter. Asparges med spekeskinke, poteter, litt kjøtt, ost og tomater kanskje. Anonymkode: 98bd3...4f6 3
Jerry Lee Skrevet 8. juli 2021 #5 Skrevet 8. juli 2021 (endret) Det er tid for spekemat. Store spekefat med ymse skinker, fenalår, pølser og spekket rein, elg og hval. Tilbehør... potetsalat, eggerøre med frisk gressløk, asparges, løk, rødbeter, sukkererter, reddiker, melon og druer, hardkokte egg, agurksalat og rømme. Noen liker kokte poteter, kalde eller varme. Og noen liker tjukk hvit saus til (gjerne også med gressløk i). Flatbrød. (Og akevitt til svigerfar... ) Endret 14. juli 2021 av Jerry Lee 3
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #6 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Sikker på at folk liker dette? 🙈 Sjelden å høre om folk som liker couscous, så det hadde jeg styrt unna hvertfall.. Anonymkode: 98bd3...4f6 Couscous er godt det, men den oppskriften over hørtes mer ut som tilbehør enn som en hovedrett. Selv synes jeg bruschetta er digg om sommeren, men tenkte det var for enkelt og lite middagsaktig. Men sammenlignet med couscous er det kanskje på samme nivå? Anonymkode: 7d011...017 5
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #7 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (32 minutter siden): Sikker på at folk liker dette? 🙈 Sjelden å høre om folk som liker couscous, så det hadde jeg styrt unna hvertfall.. Anonymkode: 98bd3...4f6 Liker man ris, så liker man couscous. Alene smaker ikke ris eller couscous noe. Salaten er sikkert greit, men jeg ville brukt den ved siden av noe, ikke som hovedrett. Anonymkode: c1409...110 4
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #8 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Couscous er godt det, men den oppskriften over hørtes mer ut som tilbehør enn som en hovedrett. Selv synes jeg bruschetta er digg om sommeren, men tenkte det var for enkelt og lite middagsaktig. Men sammenlignet med couscous er det kanskje på samme nivå? Anonymkode: 7d011...017 Eh - nei?? Bruschetta er jo knapt nok en forrett engang - det er en appetittvekker som man spiser til en apéritif før måltidet. Og til ABen som foreslo TAPAS: Nei, tapas er ikke "enkel og grei" sommermat. Tapas er et logistisk helvete, og slett ikke det man setter i gang med når man skal lage noe enkelt. Mht couscous, eller tabbouleh / couscoussalat som det egentlig er snakk om her: Veldig fin sommermat, men da som tilbehør til feks stekt kylling. Jeg liker også falafler eller halloumi til om man vil ha det vegetarisk. Men ikke med appelsin og granateple som er i sesong om vinteren (!) - om sommeren spiser man tabbouleh med norske tomater i sesong, ny rødløk, og masse persille og mynte (pluss sitron og olivenolje selvsagt). Mitt tips sånn ellers: Ferske reker, loff, sitron, majones (eller hjemmelaget aïoli), hvitvin. Hvis det ikke er for usunt for TS. Alternativt feks en salade nicoise om man liker det. Anonymkode: 76755...530 6
Trudelutt1 Skrevet 8. juli 2021 #9 Skrevet 8. juli 2021 Ferske vårruller! Du hakker opp det du vil ha i strimler og setter ut, kan velge om du vil bruke kylling, scampi, laks eller tofu oppi. Jeg pleier å bruke gulerøtter, agurk, vårløk, mango og salat ved siden av. Også peanøttsaus (fås tak i som ferdig på de fleste butikker evt lett å lage selv) og soyasaus. Rispapir til våruller får du også kjøpt i de fleste butikker. Veldig godt i sommervarmen! 4
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #10 Skrevet 8. juli 2021 Jeg lagde nylig chili con carne med mørt langtidsbehandlet oksekjøtt (kan også bruke vanlig kjøttdeig, eller kanskje grytekjøtt som trekker en stund) og synes det var veldig godt. Og det er slett ikke så usunt heller. Ingen fete meieriprodukter, kun magert kjøtt, og sunne grønnsaker. Ikke så vanskelig å lage til mange heller, da man bare lager så stor gryte som man skal ha. Trenger ikke ha chili i heller om folk ikke er så glad i sterk mat. Kan bruke paprika som på mange måter er det samme som chili bare mindre sterk. Men er greit om det er litt hot innen folks tålegrense for å få riktig effekt. 😄 Anonymkode: f9cde...210
Wenda Skrevet 8. juli 2021 #11 Skrevet 8. juli 2021 Tapas, sommerruller, kylling med ris og salat, paella, diverse fiskeretter, tepsikebab, spaghetti bolognese
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #12 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (50 minutter siden): Eh - nei?? Eh - jo, det bekrefter du jo selv i ditt innlegg. Anonymkode: 7d011...017
AwkwardAlice Skrevet 8. juli 2021 #13 Skrevet 8. juli 2021 Bakt potet med tilbehør, f.eks. bacon, rømme, ost etc. 2
Jerry Lee Skrevet 8. juli 2021 #14 Skrevet 8. juli 2021 Trudde det var snakk om LETT sommermat... Her er grisetunge retter det tar en 3kvart dag å mekke. Ikke min idé om "lett sommermat" akkurat... Men, ok.... hver sin smak og tolkning av "lett sommermat". 😉 4
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #15 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Eh - nei?? Bruschetta er jo knapt nok en forrett engang - det er en appetittvekker som man spiser til en apéritif før måltidet. Og til ABen som foreslo TAPAS: Nei, tapas er ikke "enkel og grei" sommermat. Tapas er et logistisk helvete, og slett ikke det man setter i gang med når man skal lage noe enkelt. Mht couscous, eller tabbouleh / couscoussalat som det egentlig er snakk om her: Veldig fin sommermat, men da som tilbehør til feks stekt kylling. Jeg liker også falafler eller halloumi til om man vil ha det vegetarisk. Men ikke med appelsin og granateple som er i sesong om vinteren (!) - om sommeren spiser man tabbouleh med norske tomater i sesong, ny rødløk, og masse persille og mynte (pluss sitron og olivenolje selvsagt). Mitt tips sånn ellers: Ferske reker, loff, sitron, majones (eller hjemmelaget aïoli), hvitvin. Hvis det ikke er for usunt for TS. Alternativt feks en salade nicoise om man liker det. Anonymkode: 76755...530 Vel, jeg synes en liten tapas-meny er enkelt å stelle i stand. Anonymkode: 98bd3...4f6 3
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #16 Skrevet 8. juli 2021 Vi har forresten kokt potet, hvit saus og spekeskinke som sommermat. Anonymkode: 98bd3...4f6 2
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2021 #17 Skrevet 8. juli 2021 Kanskje litt småretter: en god gazpacho, hummus, stekte pitabrød, oliven, melon, kjeks, ost Anonymkode: f56fc...f9a
Gulleplutt Skrevet 8. juli 2021 #19 Skrevet 8. juli 2021 https://frutimian.no/2014/05/10/brie-og-aspargespai-perfekt-til-koldtbordet-fru-timians-matblogg/ -Denne paien går aldri feil. Veldig lettvint. Bruker ferdigkjøpt paideig på rull. (Meny) Serveres med salat. Sikkert ikke direkte slankekost, men sunn nok i mine øyne. -Dampet laks med agurksalat, nypoteter og Sandefjorsmør eller hollandaise. Hjemmelaget hollandaise er best, men posevarianten med litt pisket kremfløte og ekstra sitron blir også veldig god. - En variant av blåskjell med godt hjemmelaget brød og aioli. - Nypotet, smørdampet nykål, spekeskinke og hollandaise. Bliss. - Lårfilét av kylling marinert ( en time) i en blanding av sennep, honning og soyasaus (smak deg fram), stekt i stekeovn med folie over slik at ikke honningen brenner, servert med salat og villris. - - 2
Jerry Lee Skrevet 8. juli 2021 #20 Skrevet 8. juli 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Vi har forresten kokt potet, hvit saus og spekeskinke som sommermat. Anonymkode: 98bd3...4f6 Det har jeg hatt...og skal ha mer av. Nydelig lett sommermat. Med litt småknask på si'a. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå