Gå til innhold

Hvorfor er det «ingen» som leser blogger lenger?


Anbefalte innlegg

Triviella

Ja, hva skjedde? Flere bloggere hadde jo flere lesere enn mange store aviser. Hva er det som gjør at blogg som plattform dør ut? 
 

Tror dere at blogging kommer til å forsvinne helt? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Minted

Jeg liker fremdeles å lese noe blogg, tror ikke det kommer til å dø helt ut, men gjetter på man må være ganske god, nisjeorientert og selvgående for å drive blogg i disse dager.

Ellers har vel trenden de siste fem+ årene vært lyd, podcaster og slikt, slik at folk kan høre informasjonen uansett hva de gjør. Jeg tror det er hovedgrunnen til at bloggen for mange har blitt uinteressant. Enten vil man ha video hvor man kan se og oppleve kontakt bedre enn med blogg, eller så vil man kun ha lyd slik at man slipper å kaste vekk tid med å sitte og se på og kan få gjort mer samtidig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Million

Jeg leser enkelte blogger innimellom. F.eks om jeg leter etter en god oppskrift på noe nytt til middag, kan jeg titte innom Trines matblogg på nettet. Veldig bra og utrolig mye godt hun presenterer der.

Andre blogger kan være spesielle interesser som jeg søker på, og så kommer blogger fra andre som er interessert i samme tema opp. Da leser jeg blogger. F.eks lette jeg etter råd om stell av visse stueplanter for litt siden, og fant noen blogger jeg leste fra andre som har peiling og interesse for grønne potteplanter.

Tror det er mange i alle aldere som leser blogger slik jeg gjør. Ikke fast daglig kanskje, slik man gjorde før, men innimellom når behovet melder seg. Jeg leser ingen blogger fast, og kan ikke huske å ha gjort det heller tidligere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Pinto2013

Tror det er veldig sammensatt. Handler kanskje mye om inntog av andre medier, at vi gjerne lytter til podcast, og dermed kan gjøre mer "samtidig", multitaske. Vi blir vel også mer og mer vant til scrolling, voldsom stimuli, og kort oppmerksomhetsvindu. Det er lettere å se et Instagrambilde "som sier tusen ord", enn å lese en tekst med tilhørende bilder. 

Tror også det er et spørsmål om kvalitet. Mange av bloggene som hadde så mange lesere har kanskje redusert kvaliteten på bloggen betraktelig. Kanskje fordi de vil satse på flere områder, kanskje fordi de ikke er motivert. Tror også mye handler om at det er vanskelig å være kreativ på kommando, og at mange av de mest populære bloggerne i utgangspunktet ikke var SÅ flinke til å skrive. De overlevde kanskje mer på overraskelse, nytenking, provoserende bilder og tekster. På et eller annet tidspunkt ble det kanskje ikke like overraskende mer, ikke like provoserende. 

Forbrukeren er kanskje mer opptatt av transparens og troverdighet, og ikke minst leter de etter kvalitet. Dette finner de kanskje i større grad hos nisje-bloggerne enn hos de typiske livsstilsbloggerne som ville treffe "alle". Men nisjebloggerne treffer ikke like mange, og det er dermed ikke mange nok lesere til å leve av annonseinntektene? Så disse må også satse på andre medier i tillegg/istedet. De typiske livsstilsbloggerne med litt av alt har nok kanskje ofret en del integritet og transparens for annonsekroner, og har kanskje til tider vært drevet av behovet for anerkjennelse.

I dag er det jo mange fler som er opptatt av å motvirke kroppspress, bruke stemmen sin, mangfold, sunnhet, og kanskje mindre opptatt av mote, skjønnhetsprodukter, og de typiske glansede magasinene. Selv om det er behagelig å drømme seg bort i en polert fasadehverdag, så får man vel ofte følelsen av å ha lest det før når man går inn på en blogg i dag. Den samme bloggeren har kanskje skrevet nesten det samme for et år siden. Jeg tror også at færre og færre kjenner seg igjen i hverdagen til de mest populære bloggene. 

Jeg syns det er litt synd, da jeg liker blogg bedre enn Instagram og YouTube. Jeg liker å lese, og jeg liker de som er gode til å formidle gjennom tekst og bilder. Følger fortsatt med på f. Eks Idawulff og Trines Mat blogg. Men merker at jeg blir mer skeptisk til de som f. Eks bruker barna sine for å skape klikk og holde på lesere. Og jeg har blitt mer oppmerksom på filter, bildemanipulering og umerket reklame. 

Føler egentlig at bloggerene også var mer personlige før? Og at tekstene viste mer av personligheten bak, uten å være så redd for kritikk, ikke se perfekt ut osv. Nå virker det som de største bloggerne viser en mer oppkonstruert virkelighet, med innslag av svært privat karakter for å holde på leserne. Nakenhet, barn eller "skandaler" for å sprite opp noe som kunne vært skrevet av hvem som helst. 

Ble mye ubegrunnet synsing her, kanskje, er lenge siden jeg studerte medievitenskap og mediesosiologi, og føler meg langt fra oppdatert på det fagområdet...

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Heartgirl
Triviella skrev (6 timer siden):

Ja, hva skjedde? Flere bloggere hadde jo flere lesere enn mange store aviser. Hva er det som gjør at blogg som plattform dør ut? 
 

Tror dere at blogging kommer til å forsvinne helt? 

Jeg tror blogging holder på å forsvinne. 

Noen av de største bloggerne har gått over til å bruke andre sosiale medier om youtube, instagram og snap chat. Ikke minst så er tik tok blitt det store. 

Jeg liker å lese blogger og jeg har mine faste bloggere som jeg leser hver dag. De har jeg fulgt med i noen år. Jeg føler dem også på instagram. 

Jeg tror blogg.no gjorde noe dumt når de la om hele systemet og kastet ut flere av de gode bloggerne. De valgte å ta vare på mange dårlige bloggere som ikke fortjener å være bloggere der. Det er min mening.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jaymie

Tidligere var bloggere mer personlige og blogg mer dagbokformat, og etter hvert som fenomenet vokste så ble de annonsører. I starten veldig skjult. Dette skapte en mye større troverdighet enn konvensjonell reklame har hos forbruker, men etter hvert som bransjen ble større og annonseringen måtte merkes samt at annethvert innlegg var reklame har troverdigheten til influencerne sunket. Det er lettere som reklameplakat/ influencer å tjene penger på video, lyd, insta og snap fordi de har ikke lengre den personlige troverdigheten som trengs for blogg, og det er lettere å slippe unna med skjult reklame på disse plattformene med story. Til slutt opprettholdes litt troverdighet ved å være personlig på podd eller YouTube. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Tanuki

har aldri hatt sansen for formatet, enda mindre nå som det er så mye reklame. hører heller på en god podcast 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...