Gå til innhold

Aspergers test; hva er din score?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

24, men har med meg generalisert angstlidelse i bagasjen som antakelig trekker opp scoren

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fikk 7 av 50.

Tror de burde oppdatere spørsmålene litt, flere av spørsmålene handlet om å lese en bok og karakterene i boken. Ikke alle som er så glad i å lese bøker uansett hvor du ligger på spekteret 😅.

Anonymkode: 9a626...8d3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

 

 

 

Hvordan klarer folk å score så lavt? Jeg har tatt testen flere ganger og prøver virkelig så godt jeg kan å svare så normalt som mulig. Det laveste jeg har fått til er 32. Svarer jeg akkurat sånn jeg vil får jeg 42.

Jeg skal riktignok til utredning for autisme, men jeg skjønner bare ikke hvordan folk kan oppfatte verden så annerledes enn meg selv og jeg måtte komme til midten av 30-årene før jeg skjønte det 😅

Anonymkode: da2d8...ad9

Jeg tok testen nå med mål om å ikke få høy scoore og fikk 2. Jeg bare svarte det motsatte av hva jeg selv ville svart....Jeg fikk vel 40 på den der sist jeg testet meg, men har også testet 35 tidligere. Tok RAADS også i dag,,den har flere spørsmål. Fikk 165 og det indikerer sterk asperger/autisme. Noe jeg ikke kjenner igjen da jeg anser meg som høytfungerende autist. Og ifølge utreder scorte jeg lavere på en av testene enn man ser på gruppenivå, men at totalen av tester som skjematiske tester etc, fritt intervju av meg og av manma og antar hans observasjoner av meg samt journalen fra akuttpsykiatrien om hvordan jeg oppførte meg da jeg var innlagt så fikk jeg diagnosen. Så det kan jo ha vært at testen jeg tok i dag var på engelsk og at jeg ikke skjønte alt. Jeg vet egentlig ikke. Synes det er rart jeg fikk såpass høy scoore. Skulle likt å finne RAADS test på norsk. Slal Google. Feks hvordan var et spørsmål om et ordtak "he got the World under hes feet". Det huket jeg av for at jeg ikke skjønner, men jeg tenkte etterpå at han er sint på verden og tramper på den. Men etter å ha tenkt enda mer lurer jeg på om det betyr "han har alle muligheter i verden". Vil noen oppklare?

Dette er i hvert fall typisk meg. Jeg tar ting bokstavelig først, men etter å ha tenkt litt kan jeg komme med alternative og overførte betydninger. Så hadde jeg brukt lenger tid på det spørsmålet kanskje hadde jeg huket av fot at jeg skjønner hva det betyr. Eller spørsmålet om "he got it under hes skin" ellernoe,  gav meg "cringe/sponk" så syntes jeg først frasen var ekkel fordi jeg fikk et bilde opp i hodet mitt om at en fyr har noe ekkelt under huden som feks maur. Så jeg huket av for at ja det gir meg ekle bilder. Men nå i etterkant så tenker jeg på uttrykket å komme under huden på noen, som i å komme forbi forsvaret og inn til den ekte og sårbare personen, enten som i kjærlighet eller det er snakk om hat. Jeg får fortsatt bilder i hodet mitt at en fysisk kommer inn under huden, men det er bare min autistiske hjerne som ikke er med på å utforske alternative måter å tolke frasen på. For jeg tror vel at umiddelbar oppfattelse og rett fram forståelse skjer et annet sted i hjernen enn der hvor en tolker en frase, et ordtak, et ordspill som har en mer overført betydning. 

Hvordan tolker dere det med at "he got it under hes skin"? 

Det er i hvert fall slik jeg funker. Jeg kan ha min første umiddelbare reaksjon hvor jeg tolker bokstavelig, reagerer på brudd i rutiner, forventer at sier noen de kommer kl 17 så er det kl 17 og ikke 1710, ikke skjønne et humoristisk utspill fra noen osv. Men jeg henter meg ofte inn, enten ved at de ler av meg fordi jeg tok det bokstavelig og da ler jeg også, men jeg rekker ofte å skjønne at det ikke var ment sånn før de ler så jeg er rask med å le selv. Eller så spør jeg bare "mener dere det eller tuller dere"? Da blir det latter da og, men folk ser ut til å synes jeg er sjarmerende og de vet det er lov å le og tulle med meg. Og angående når folk ikke kommer kl 17 så har jeg lært meg hvilke som pleier å være presis og hvilke som ikke pleier det. Når faren min sier tre min og jeg vet han kjører hjemmefra så vet jeg at han bruker 6. Jeg elsker å beregne tid og være presis. Som i går så planla jeg å bruke 9 min til og fra butikken og det brukte jeg. Og i dag tok jeg tiden opp bakken og fant ut at jeg bruker 20 sekunder mindre enn jeg trodde. Så de 20 sekundene går nok før bakken. Uansett. Angående brudd i rutiner så lagde jeg og kompis fiskegrateng og jeg har rutine på rekkefølge en putter alt i formen. Og en likens saus hver gang. Han kjenner meg og visste jeg ville få problemer. Jeg fikk skikkelig ubehag, men denne lille tingen klarte jeg å tilpasse meg, men sammen med noen jeg stoler på så klarer jeg å tolerere det, men det er definitivt en utfordring til tider. Som feks på besøk så må jeg fortsatt legge meg 2130 og stå opp 08. Uavhengig av de andre sin døgnrytme. 

Poenget med dette lange innlegget er at jeg er ikke fastlåst på alle symptomene mine. Jeg tar ting bokstavelig innimellom, men så forstår jeg med litt hjelp eller betenkningstid. Jeg fikk 5 da jeg tolket en novelle på VGs. Hehe. Og selv om jeg i utgangspunktet blir irritert på de som ikke kommer til det klokkeslettet de har sagt, så har jeg lært meg å bare telle til ti og heller lære meg når hver enkelt bruker å komme i forhold til tidspunktet de sa. Da kan jeg slappe av og ikke begynne å vente kl 17 når de alltid er 30 min for sen. Og er jeg superblond og ikke skjønner noe humoristisk så skrur jeg på sjarmen, sier åjaaaa til forklaringen også ler vi alle sammen av hvor "dum" jeg var. Å bruke humor som virkemiddel for at man kan få noe gøy ut av det framfor å bli kjempeflau og skamfull har gjort at flere bare synes jeg er rar på en søt måte. Og også at alle som kjenner meg vet at min humor er både frekk, tørr, lite selvhøytidelig og den må gjerne gå på min bekostning.

Så det er liksom, selv om jeg scoorer så så mye på disse testene så er det hva jeg først tenker, som en naturlig respons som jeg huker av på. Så kan jeg etter å ha tenkt meg om skjønne enkelte ting likevel. Var vel bare to sånne spørsmål da, men i det daglige. Før da jeg var med en gruppe mennesker så var det typisk sånn her personA: "Også *humoristisk poeng*", alle bortsett fra meg ler. 10 sekunder går, og jeg bryter ut i  latter og sier jaaaa nå skjønte jeg. Dette tror jeg mange med asperger opplever. Eller å tråkke i salaten og sier noe flaut. Ta det med humor så gjør det plutselig ingen verdens ting. Eller hvis en er usikker på om noen er sint eller oppspilt/oppjaget; Spør. Hva er det som skjer med deg akkurat nå? Vet du ikke hvordan hjelpe fordi det er vanskelig å sette seg inn i den andres situasjon? Spør; Hva trenger du fra meg nå? Eller hva kan jeg gjøre før deg, jeg vil gjerne være der for deg. Ikke gå ut ifra at sånn som du selv vil ha trøst, som for meg er å prate om hvordan fikse situasjonen og ikke med klemmer og masse sympati, er sånn som den andre vil ha det. Noen vil ha en skikkelig lang klem. Da er jobben til en autist å ignorere motviljen til kroppskontakt og gi den klemmen. :)

Jeg er ingen ekspert, men dette er ting jeg tidligere ikke skjønte/fikk til/gjorde. Helt siden jeg var barn har jeg kopiert andre for å skjønne hvordan oppføre meg, men det mer avanserte som humor, la det gå sport i å lære meg familie og venner sitt mønster mtp tidsbruk og å komme tidsnok osv osv det kom nok gradvis fra 16 års alder til 25 års alder. Ble deretter ganske syk og har blitt verre på å snakke med nye folk, men vedlikeholder det med nære. Og da kan jeg slite med å bruke veldig mye anekdoter og snakke veldig lenge om noe som kunne vært sagt mye kortere. Kanskje litt som dette innlegget. Jeg må bevisst huske på å spørre min venninne om henne. Ikke for at jeg ikke bryr meg, jeg bare glemmer det av. For en samtale kommer egentlig ikke så naturlig for meg. Ved uhell avbryter jeg også, men prøver å stoppe meg selv med en gang. I telefon er det jo umulig å vite når det er ens egen tur. Øyekontakt har jeg lite av. Kaster et kjapt blikk inn i øynene nå og da. Ellers ser jeg på nesen, en øredobb, en knapp osv. Likevel ser ikke min venninne noe særlig autistisk hos meg, men hun er miljødkadf etter å ha jobbet med hardt rammede. 

Også til sist så vet jeg selvfølgelig at ikke alle er som meg. Noen autister er mer høytfungerende enn meg. Jeg sliter veldig sosialt i den grad at jeg ikke får meg nye venner og ingen av mine bor i byen. Mens andre autister sliter mye mer enn meg og vil ikke klare å feks henge seg på humoristiske utsagn eller kanskje ikke klarer å le av seg selv, men blir så redd for å si noe feil at de blir mutistisk. Det er jo et spekter. Jeg ville bare si noe om hvordan det er for meg. Og det ble en lang avhandling som egentlig bare startet med at jeg skulle prøve å forklare at noen av spørsmålene kunne jeg kanskje svart annerledes på og mindre autistisk hvis jeg hadde brukt lenger tid på å tenke over spørsmålet. Da jeg tror de impulsive tankene og de mer avanserte og analyserende tankene ikke kommer samtidig eller er i samme område av hjernen. 

Hvis noen sier "ta med deg døren", så vil noen autister da begynner å ta døren av hengslene. Men hvis man stopper opp og tenker når ting høres litt rart ut, så kan det være en skjønner det likevel. Eller "ta dekk på bordet", man skjønner jo at man ikke skal hente et dekk og ligge på bordet. Hva med dagbok? Må man skrive i den hver eneste dag? Hvem gjør vel det. Heretter skal jeg kalle det for "av og til-bok" ;)

Anonymkode: 891f3...51b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Istedenfor å jage oppmerksomhet på et forum, gå til en lege/psykolog da. Ingen som faktisk har diagnoser søker oppmerksomhet online.

Anonymkode: caf3c...259

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Istedenfor å jage oppmerksomhet på et forum, gå til en lege/psykolog da. Ingen som faktisk har diagnoser søker oppmerksomhet online.

Anonymkode: caf3c...259

Så alle mennesker med en diagnose har ikke brukernavn og profiler på forum på nett? Supert om du linker til forskningen som fant denne interessante opplysningen 

Anonymkode: fbe43...357

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frida skrev (På 3.5.2021 den 19.08):

8

Er veldig sosial av meg, men trives også godt i mitt eget selskap, så det var ikke overraskende. 

Som meg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23. Ingen mistanker om autisme, men er som flere andre her litt introvert og kan bli litt usikker i sosiale settinger. Jeg er også opptatt av detaljer og har god hukommelse på tall og slikt. Hører litt med til jobben min, blant annet. Noen av spørsmålene var vanskelige fordi det varierer mye. Jeg kan være spontan og endre på rutiner osv uten store problemer, men jeg liker best å planlegge og vite ting på forhånd, for eksempel 😊

Anonymkode: 1139c...56b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg tok testen nå med mål om å ikke få høy scoore og fikk 2. Jeg bare svarte det motsatte av hva jeg selv ville svart....Jeg fikk vel 40 på den der sist jeg testet meg, men har også testet 35 tidligere. Tok RAADS også i dag,,den har flere spørsmål. Fikk 165 og det indikerer sterk asperger/autisme. Noe jeg ikke kjenner igjen da jeg anser meg som høytfungerende autist. Og ifølge utreder scorte jeg lavere på en av testene enn man ser på gruppenivå, men at totalen av tester som skjematiske tester etc, fritt intervju av meg og av manma og antar hans observasjoner av meg samt journalen fra akuttpsykiatrien om hvordan jeg oppførte meg da jeg var innlagt så fikk jeg diagnosen. Så det kan jo ha vært at testen jeg tok i dag var på engelsk og at jeg ikke skjønte alt. Jeg vet egentlig ikke. Synes det er rart jeg fikk såpass høy scoore. Skulle likt å finne RAADS test på norsk. Slal Google. Feks hvordan var et spørsmål om et ordtak "he got the World under hes feet". Det huket jeg av for at jeg ikke skjønner, men jeg tenkte etterpå at han er sint på verden og tramper på den. Men etter å ha tenkt enda mer lurer jeg på om det betyr "han har alle muligheter i verden". Vil noen oppklare?

Dette er i hvert fall typisk meg. Jeg tar ting bokstavelig først, men etter å ha tenkt litt kan jeg komme med alternative og overførte betydninger. Så hadde jeg brukt lenger tid på det spørsmålet kanskje hadde jeg huket av fot at jeg skjønner hva det betyr. Eller spørsmålet om "he got it under hes skin" ellernoe,  gav meg "cringe/sponk" så syntes jeg først frasen var ekkel fordi jeg fikk et bilde opp i hodet mitt om at en fyr har noe ekkelt under huden som feks maur. Så jeg huket av for at ja det gir meg ekle bilder. Men nå i etterkant så tenker jeg på uttrykket å komme under huden på noen, som i å komme forbi forsvaret og inn til den ekte og sårbare personen, enten som i kjærlighet eller det er snakk om hat. Jeg får fortsatt bilder i hodet mitt at en fysisk kommer inn under huden, men det er bare min autistiske hjerne som ikke er med på å utforske alternative måter å tolke frasen på. For jeg tror vel at umiddelbar oppfattelse og rett fram forståelse skjer et annet sted i hjernen enn der hvor en tolker en frase, et ordtak, et ordspill som har en mer overført betydning. 

Hvordan tolker dere det med at "he got it under hes skin"? 

Det er i hvert fall slik jeg funker. Jeg kan ha min første umiddelbare reaksjon hvor jeg tolker bokstavelig, reagerer på brudd i rutiner, forventer at sier noen de kommer kl 17 så er det kl 17 og ikke 1710, ikke skjønne et humoristisk utspill fra noen osv. Men jeg henter meg ofte inn, enten ved at de ler av meg fordi jeg tok det bokstavelig og da ler jeg også, men jeg rekker ofte å skjønne at det ikke var ment sånn før de ler så jeg er rask med å le selv. Eller så spør jeg bare "mener dere det eller tuller dere"? Da blir det latter da og, men folk ser ut til å synes jeg er sjarmerende og de vet det er lov å le og tulle med meg. Og angående når folk ikke kommer kl 17 så har jeg lært meg hvilke som pleier å være presis og hvilke som ikke pleier det. Når faren min sier tre min og jeg vet han kjører hjemmefra så vet jeg at han bruker 6. Jeg elsker å beregne tid og være presis. Som i går så planla jeg å bruke 9 min til og fra butikken og det brukte jeg. Og i dag tok jeg tiden opp bakken og fant ut at jeg bruker 20 sekunder mindre enn jeg trodde. Så de 20 sekundene går nok før bakken. Uansett. Angående brudd i rutiner så lagde jeg og kompis fiskegrateng og jeg har rutine på rekkefølge en putter alt i formen. Og en likens saus hver gang. Han kjenner meg og visste jeg ville få problemer. Jeg fikk skikkelig ubehag, men denne lille tingen klarte jeg å tilpasse meg, men sammen med noen jeg stoler på så klarer jeg å tolerere det, men det er definitivt en utfordring til tider. Som feks på besøk så må jeg fortsatt legge meg 2130 og stå opp 08. Uavhengig av de andre sin døgnrytme. 

Poenget med dette lange innlegget er at jeg er ikke fastlåst på alle symptomene mine. Jeg tar ting bokstavelig innimellom, men så forstår jeg med litt hjelp eller betenkningstid. Jeg fikk 5 da jeg tolket en novelle på VGs. Hehe. Og selv om jeg i utgangspunktet blir irritert på de som ikke kommer til det klokkeslettet de har sagt, så har jeg lært meg å bare telle til ti og heller lære meg når hver enkelt bruker å komme i forhold til tidspunktet de sa. Da kan jeg slappe av og ikke begynne å vente kl 17 når de alltid er 30 min for sen. Og er jeg superblond og ikke skjønner noe humoristisk så skrur jeg på sjarmen, sier åjaaaa til forklaringen også ler vi alle sammen av hvor "dum" jeg var. Å bruke humor som virkemiddel for at man kan få noe gøy ut av det framfor å bli kjempeflau og skamfull har gjort at flere bare synes jeg er rar på en søt måte. Og også at alle som kjenner meg vet at min humor er både frekk, tørr, lite selvhøytidelig og den må gjerne gå på min bekostning.

Så det er liksom, selv om jeg scoorer så så mye på disse testene så er det hva jeg først tenker, som en naturlig respons som jeg huker av på. Så kan jeg etter å ha tenkt meg om skjønne enkelte ting likevel. Var vel bare to sånne spørsmål da, men i det daglige. Før da jeg var med en gruppe mennesker så var det typisk sånn her personA: "Også *humoristisk poeng*", alle bortsett fra meg ler. 10 sekunder går, og jeg bryter ut i  latter og sier jaaaa nå skjønte jeg. Dette tror jeg mange med asperger opplever. Eller å tråkke i salaten og sier noe flaut. Ta det med humor så gjør det plutselig ingen verdens ting. Eller hvis en er usikker på om noen er sint eller oppspilt/oppjaget; Spør. Hva er det som skjer med deg akkurat nå? Vet du ikke hvordan hjelpe fordi det er vanskelig å sette seg inn i den andres situasjon? Spør; Hva trenger du fra meg nå? Eller hva kan jeg gjøre før deg, jeg vil gjerne være der for deg. Ikke gå ut ifra at sånn som du selv vil ha trøst, som for meg er å prate om hvordan fikse situasjonen og ikke med klemmer og masse sympati, er sånn som den andre vil ha det. Noen vil ha en skikkelig lang klem. Da er jobben til en autist å ignorere motviljen til kroppskontakt og gi den klemmen. :)

Jeg er ingen ekspert, men dette er ting jeg tidligere ikke skjønte/fikk til/gjorde. Helt siden jeg var barn har jeg kopiert andre for å skjønne hvordan oppføre meg, men det mer avanserte som humor, la det gå sport i å lære meg familie og venner sitt mønster mtp tidsbruk og å komme tidsnok osv osv det kom nok gradvis fra 16 års alder til 25 års alder. Ble deretter ganske syk og har blitt verre på å snakke med nye folk, men vedlikeholder det med nære. Og da kan jeg slite med å bruke veldig mye anekdoter og snakke veldig lenge om noe som kunne vært sagt mye kortere. Kanskje litt som dette innlegget. Jeg må bevisst huske på å spørre min venninne om henne. Ikke for at jeg ikke bryr meg, jeg bare glemmer det av. For en samtale kommer egentlig ikke så naturlig for meg. Ved uhell avbryter jeg også, men prøver å stoppe meg selv med en gang. I telefon er det jo umulig å vite når det er ens egen tur. Øyekontakt har jeg lite av. Kaster et kjapt blikk inn i øynene nå og da. Ellers ser jeg på nesen, en øredobb, en knapp osv. Likevel ser ikke min venninne noe særlig autistisk hos meg, men hun er miljødkadf etter å ha jobbet med hardt rammede. 

Også til sist så vet jeg selvfølgelig at ikke alle er som meg. Noen autister er mer høytfungerende enn meg. Jeg sliter veldig sosialt i den grad at jeg ikke får meg nye venner og ingen av mine bor i byen. Mens andre autister sliter mye mer enn meg og vil ikke klare å feks henge seg på humoristiske utsagn eller kanskje ikke klarer å le av seg selv, men blir så redd for å si noe feil at de blir mutistisk. Det er jo et spekter. Jeg ville bare si noe om hvordan det er for meg. Og det ble en lang avhandling som egentlig bare startet med at jeg skulle prøve å forklare at noen av spørsmålene kunne jeg kanskje svart annerledes på og mindre autistisk hvis jeg hadde brukt lenger tid på å tenke over spørsmålet. Da jeg tror de impulsive tankene og de mer avanserte og analyserende tankene ikke kommer samtidig eller er i samme område av hjernen. 

Hvis noen sier "ta med deg døren", så vil noen autister da begynner å ta døren av hengslene. Men hvis man stopper opp og tenker når ting høres litt rart ut, så kan det være en skjønner det likevel. Eller "ta dekk på bordet", man skjønner jo at man ikke skal hente et dekk og ligge på bordet. Hva med dagbok? Må man skrive i den hver eneste dag? Hvem gjør vel det. Heretter skal jeg kalle det for "av og til-bok" ;)

Anonymkode: 891f3...51b

Jeg kjenner meg igjen i dette med å ta ting bokstavelig først, men etter å ha prosessert det litt så skjønner jeg hva personen egentlig mente å si. Noen ganger skjønner jeg det nesten med én gang, men jeg reagerer likevel som om personen mente det bokstavelig. 

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjør det, det handler vel om at det er best å reagere på den bokstavelige meningen, selv om jeg skjønner at personen egentlig ikke mener det, i tilfelle personen skulle mene det litt allikevel.

Jeg har RAAD-S score 140. Metaforer, ordtak og lignelser har jeg ingen problemer med å forstå, men jeg sliter hvis folk tuller eller er ironiske og sarkastiske. Da klarer jeg ofte ikke å forstå om de egentlig mener det litt. 

Anonymkode: 107e5...738

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk 38, har egentlig alltid hatt mistanke om at det er noe. Klarte å bli irritert på testen også da det for meg var ulogiske spørsmål🫠

Anonymkode: 73f25...be8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk 4. Og min mann har asperger, tenkte på han på alle spørsmålene hehe. Han hadde nok fått over 40 😊

Anonymkode: 5e780...ab1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

 

 

 

Hvordan klarer folk å score så lavt? Jeg har tatt testen flere ganger og prøver virkelig så godt jeg kan å svare så normalt som mulig. Det laveste jeg har fått til er 32. Svarer jeg akkurat sånn jeg vil får jeg 42.

Jeg skal riktignok til utredning for autisme, men jeg skjønner bare ikke hvordan folk kan oppfatte verden så annerledes enn meg selv og jeg måtte komme til midten av 30-årene før jeg skjønte det 😅

Anonymkode: da2d8...ad9

Fikk 12. Vet ikke om jeg svarte "riktig". Prøvde å være ærlig, men det var flere av spørsmålene jeg syntes det var vanskelig å svare på. Liker jeg å gjøre ting sammen med andre, eller på egen hånd? Tja, det kommer helt an på aktiviteten det, og hvem som er med. Hvis jeg må velge mellom fest med gode venner eller bibliotek, så velger jeg klart fest, men hvis det er fest med en større gruppe som jeg ikke kjenner så godt, og der folk blir beruset, så "gjemmer" jeg meg heller på biblioteket. Jeg svarte  litt enig eller litt uenig på ganske mange av spørsmålene fordi jeg var usikker.  Synes også det er vanskelig å vurdere hvor god jeg er på å lese folk, og det å kjenne til folks intensjoner. Jeg har ikke lagt merke til noen problemer der, men vet ikke om jeg kan stole 100% på selvinnsikten min. (Dere som scorer høyere har kanskje bedre selvinnsikt?) Så jeg synes ikke man kan vektlegge denne testen noe særlig. Det er nå min mening da. 

Anonymkode: 7db5e...95e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oops, mente ikke å poste som anonym (7db5e...95e).  Jeg har for vane å poste som anonymbruker, så det gikk på autopilot.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Fikk 12. Vet ikke om jeg svarte "riktig". Prøvde å være ærlig, men det var flere av spørsmålene jeg syntes det var vanskelig å svare på. Liker jeg å gjøre ting sammen med andre, eller på egen hånd? Tja, det kommer helt an på aktiviteten det, og hvem som er med. Hvis jeg må velge mellom fest med gode venner eller bibliotek, så velger jeg klart fest, men hvis det er fest med en større gruppe som jeg ikke kjenner så godt, og der folk blir beruset, så "gjemmer" jeg meg heller på biblioteket. Jeg svarte  litt enig eller litt uenig på ganske mange av spørsmålene fordi jeg var usikker.  Synes også det er vanskelig å vurdere hvor god jeg er på å lese folk, og det å kjenne til folks intensjoner. Jeg har ikke lagt merke til noen problemer der, men vet ikke om jeg kan stole 100% på selvinnsikten min. (Dere som scorer høyere har kanskje bedre selvinnsikt?) Så jeg synes ikke man kan vektlegge denne testen noe særlig. Det er nå min mening da. 

Anonymkode: 7db5e...95e

Scorer man høyt, har man gjerne fått tilbakemeldinger fra andre på en del ting som er «off».

F.eks folks intensjoner vet jeg at jeg har bommet på fordi jeg ofte stiller kontrollspørsmål og får til svar at min oppfatning var helt på viddene.

Samme med å lese andre mennesker. Jeg kan prate om det som interesserer leg i timesvis, eller så gjentar jeg ofte meg selv på ting jeg synes er viktig å formidle. Min mann begynner ofte å kjede seg når jeg setter i gang - men jeg ser det virkelig ikke!! Han har begynt å si ifra rett ut at det holder og at han kjeder seg - fordi jeg må ha konkret tilbakemelding.

Så nei, lite selvinnsikt, men mange tilbakemeldinger. Har også fått høre at jeg snakker rart, går rart, spiser rart etc. Jeg synes ikke det er noe rart med noen av de tingene jeg gjør!! 😂

scorer 42

Anonymkode: da2d8...ad9

  • Hjerte 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Scorer man høyt, har man gjerne fått tilbakemeldinger fra andre på en del ting som er «off».

F.eks folks intensjoner vet jeg at jeg har bommet på fordi jeg ofte stiller kontrollspørsmål og får til svar at min oppfatning var helt på viddene.

Samme med å lese andre mennesker. Jeg kan prate om det som interesserer leg i timesvis, eller så gjentar jeg ofte meg selv på ting jeg synes er viktig å formidle. Min mann begynner ofte å kjede seg når jeg setter i gang - men jeg ser det virkelig ikke!! Han har begynt å si ifra rett ut at det holder og at han kjeder seg - fordi jeg må ha konkret tilbakemelding.

Så nei, lite selvinnsikt, men mange tilbakemeldinger. Har også fått høre at jeg snakker rart, går rart, spiser rart etc. Jeg synes ikke det er noe rart med noen av de tingene jeg gjør!! 😂

scorer 42

Anonymkode: da2d8...ad9

Å si ifra hvis noen sier det samme om igjen og om igjen, kan ho være hjelpsomt hvis det formidles på en konstruktiv måte. Men jeg synes det er ganske frekt å si til folk at de snakker rart og spiser rart altså. Men det er ikke sikkert du oppfattet deg som frekt? Har jo mye med hvem som sier det, og i hvilken setting. 

Anonymkode: 7db5e...95e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg fikk 11. Jeg har ikke autisme, men har adhd.

Anonymkode: 2c438...316

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk 9. Jeg har ikke mistanke om autisme/asperger da. Jeg er en veldig spontan og sosial person og er kjempe glad i sosiale aktiviteter, men blir totalt utmattet av det, så trenger mye hvile.

Anonymkode: ac07f...111

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Å si ifra hvis noen sier det samme om igjen og om igjen, kan ho være hjelpsomt hvis det formidles på en konstruktiv måte. Men jeg synes det er ganske frekt å si til folk at de snakker rart og spiser rart altså. Men det er ikke sikkert du oppfattet deg som frekt? Har jo mye med hvem som sier det, og i hvilken setting. 

Anonymkode: 7db5e...95e

Absolutt, det hjelper meg med å skjønne at jeg har gjort meg forstått og at jeg bør avslutte.

Oppfatter det ikke frekt, men nå er ikke jeg så god på å lese om folk mener det frekt eller bare som en opplysning. Tror de fleste mener det som informasjon. Det meste har kommet litt sånn «jøss, spiser du den maten på den måten? Det var rart!» eller på steder som bibliotek, kirke etc: «du snakker med veldig høy, skarp tone, kan du dempe deg?», eller den beste «visste du at du går rart?» fra medelever på skolen oppigjennom.

Alt har jeg hørt flere ganger og fra forskjellige personer, så de har sikkert rett, men det går greit 🤷🏻‍♀️

Anonymkode: da2d8...ad9

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...