Gå til innhold

Hva slags kaker skal du ha 17 mai?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (1 time siden):

... Og så? 

Anonymkode: f7082...fa5

Fordi folk ikke var like sauete for 200 + år siden som nå! Bææææææææ! 🐑🐑🐑

Anonymkode: ffe57...998

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (På 12.5.2021 den 16.52):

Pavlova er Harry og mainstream. Alle skal ha det og da blir det Harry. Har vært Harrytradisjon i kanskje 15 år. Bedre med kvæfjordkake på nasjonaldagen da, den er i hvert fall norsk på en norsk dag. 

Anonymkode: ffe57...998

😂😂😂 Sier du som lager kvæfjordkake, det er vel så mainstream som man får det, man kommet jo ikke en meter i selskap uten at den dukker opp.

Anonymkode: 82b6c...435

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Jeg skal lage «dessertspyd» Grillspyd tredd med 2 blåbær, 2 jordbær, 2 marshmallow og browneykakestykke i midten. Så det på Instagram og vil prøve det. Fine 17.mai farger. Spent på om brownien henger fast. 🤷🏻‍♀️ Vi blir jo ikke så mange i år...

Anonymkode: 8f72c...7f5

Hei. Hva bruker du til spyd? 😊

Anonymkode: 3c7e7...54f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Fordi folk ikke var like sauete for 200 + år siden som nå! Bææææææææ! 🐑🐑🐑

Anonymkode: ffe57...998

Det kalles tradisjon ✌🏼

Anonymkode: f7082...fa5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 12.5.2021 den 16.52):

Pavlova er Harry og mainstream. Alle skal ha det og da blir det Harry. Har vært Harrytradisjon i kanskje 15 år. Bedre med kvæfjordkake på nasjonaldagen da, den er i hvert fall norsk på en norsk dag. 

Anonymkode: ffe57...998

Er det harry fordi så mange liker det? Deg om det.

Her blir det pavlova med bær på toppen, brownies og muffins. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 timer siden):

😂😂😂 Sier du som lager kvæfjordkake, det er vel så mainstream som man får det, man kommet jo ikke en meter i selskap uten at den dukker opp.

Anonymkode: 82b6c...435

Har aldri sagt at jeg skal lage kvæfjordkake, bare at den er bedre enn den Harry, nymotens, utenlandske (russiske?) pavlovaen. Bæææææ! Breeeeeeeek! 

Anonymkode: ffe57...998

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pavlova. Også har jag laget negerboller, det er favoritten her i gården 😊

Anonymkode: 5aa5d...ba6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Har aldri sagt at jeg skal lage kvæfjordkake, bare at den er bedre enn den Harry, nymotens, utenlandske (russiske?) pavlovaen. Bæææææ! Breeeeeeeek! 

Anonymkode: ffe57...998

Men hvorfor må det være enten, eller? Kan man ikke like og ha begge deler hvis man vil? 

Den er australsk, men er oppkalt etter en russisk ballerina. Det er en marengskake akkurat som kvæfjordkaken.

Endret av Drizzt
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest kylling1

Her blir det ostekake pyntet med friske jordbær da den er litt dessertaktig og friskere enn mye annet 😍

Ene barnet ville ha muffins, den andre snickerskake - så da blir det disse: https://oppskrift.klikk.no/brownies-med-snickers/7133/

Nettopp hatt smaksprøve på muffinsene -dæven!!! Mektig men så usannsynlig godt! En liten kule vaniljeis hadde gjort susen sammen med de 😋😋😋😋

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drizzt skrev (1 time siden):

Men hvorfor må det være enten, eller? Kan man ikke like og ha begge deler hvis man vil? 

Den er australsk, men er oppkalt etter en russisk ballerina. Det er en marengskake akkurat som kvæfjordkaken.

Helt enig! Pavlova er jo friskt og fint og man kan variere topping i det uendelige. Synes det er aller best med fersk ananas, mango og druer - det er sykt godt! Lærte om den av en australsk venninne, de bruker mye slikt. Bær synes jeg trenger mer enn bare krem.

Kvæfkorkake er en blanding av sukkerbrød og marengs, veldig god den også - men synes faktisk ikke de er sammenlignbare. Ville faktisk hellere sammenlignet kvæfjordkake med bløtkake/marsipankake - de er likere i smak og innhold (med mandler på kvæfjordkaken). 

Anonymkode: d0c0b...9ee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det bløtkake, ostekake,  rund sjokoladekake med tre lag, brownies og masse is. 17 mai er en festdag og det skal bugne 🤩🇧🇻

Anonymkode: 08479...1ca

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 15.5.2021 den 13.46):

Ribbe og pinnekjøtt har man spist til jul i over 2000 år. Pavlova er nytt i forhold. Har neppe vært «tradisjon» mer enn 15-20 år. Pølse og is har vært tradisjon siden 1814, så det blir annerledes 

Anonymkode: ffe57...998

Har vi spist ribbe og pinnekjøtt til jul i 2000 år i Norge??   Neeei, det tror jeg ikke du. 😁 På 1500 tallet var førjulstid fastetid og man fikk ikke lov til å spise kjøtt før 1 juledag.  Ribbe slik vi spiser den i dag  ble ikke vanlig på tidlig 1900 tall. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 16.5.2021 den 20.01):

Pavlova. Også har jag laget negerboller, det er favoritten her i gården 😊

Anonymkode: 5aa5d...ba6

Noen som kaller det negerboller fortsatt, DET er harry.  😆

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...