Gå til innhold

Hva serverte du i konfirmasjon?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

På 4.9.2020 den 15.46, AnonymBruker skrev:

Det er ikke SÅ mange formelle anledninger gjennom livet for de fleste av oss, og en konfirmasjon er jo en ypperlig mulighet til å la konfirmanten oppleve nettopp at det er forskjell mellom formelle og uformelle anledninger. Der kommer treretteren inn i bildet. Selv er jeg egentlig imot at konfirmanten skal bestemme alt, bare fordi konfirmanten er konfirmant. Han eller hun er fremdeles en ungdom, og trenger fremdeles veiledning. Akkurat som med små barn kan konfirmanten få medbestemmelsesrett, men innenfor sin egen kompetanse. Å velge mellom A eller B til forrett, C eller D til hovedrett og E eller F til dessert er en fin måte å gi konfirmanten innflytelse på. 

Forretter: 
Kremet soppsuppe
Bruschetta
Rekecoctail (klassikere skal man aldri kimse av)
Spinatsuppe

Hovedretter:
Helstekt filet av storfe eller vilt, servert med sesongens grønnsaker, saltbakte poteter etc etc
Honningglasert kalkunfilet med grønnsaker og amadinepoteter
Kveite med hollandaise eller sandefjordsmør, sesongens grønnsaker og poteter

Dessert:
Creme brulee
Sjokoladefondant og friske bær
Panna cotta
 

 

Anonymkode: 2508b...1b7

Jeg er i utgangspunktet enig i det som skrives her, men det er et stort MEN. Er det flere enn ca. 20 gjester og man ikke har hjelp, blir det ganske kaotisk med tallerkenservering. Og er man over 30 uten hjelp på kjøkkenet, er det koldtbord / buffet / gryterett / sodd som fungerer best. Må tenke at kjøkkenfasilitetene de fleste steder er begrenset, da de fleste har konfirmasjon hjemme eller i et leid lokale uten restaurantkjøkken / storkjøkken.

Som forrett kan man ha italienskinspirert fat med oster og spekeskinker. Hovedrett helstekt filet av okse eller vilt. Dessert karamellpudding eller panna cotta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sønnen vår er veganer så dette var selvfølgelig viktig for ham i konfirmasjonen. Vi hadde da:

- Spinatsuppe

- Mynte og lime-sorbet (hvilerett)

- Innbakt sopp og linse-stek med brun saus, poteter og brokkolini

- Panna cotta med bringebær-couli

Alle virket hvertfall veldig fornøyde og maten ble da spist opp, men det ble sikkert noen kommentarer bak lukkede dører senere i og med at vi serverte vegansk. Det hadde blitt helt feil for oss å tvinge sønnen vår til å servere kjøtt i sin konfirmasjon. 

Anonymkode: f5529...606

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Rekecocktail

Oksestek

Is og skogsbær.

Så kaffe, kaker og avec til de voksne

Anonymkode: 6caca...057

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stort koldtbord med div varmretter ved siden av. Fikk mye skryt for maten. 

Anonymkode: 6db5b...d54

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 29.8.2020 den 21.06, AnonymBruker skrev:

Selv vil jeg lage til koldtbord men det vil ikke konfirmanten. 
Noen tips til 3-rettes? Konfirmanten er glad i det meste. Spesielt meksikansk.

Gjerne også fortell hva dere serverte i konfirmasjon og hvordan det gikk/ble tatt i mot.

Anonymkode: 5dd2e...1cf

Jeg har vært i både konfirmasjon og rund bursdagsfeiring hvor det ble bestilt tex-mex catering. Syns det var veldig godt begge gangene og med flere ulike kjøttyper var det et godt hakk over vanlig fredagstaco. Dersom konfirmanten er glad i meksikansk kan jo det være et godt alternativ.

https://www.safaricatering.no/cateringmeny/tapas-tex-mex/tex-mex-buffe/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Konfirmantene valgte koldtbord med kyllinglår, karbonader, laks, eggerøre, salater, forskjellig brød, spekemat osv. I 2 av konfirmasjonene hadde vi karamellpudding til dessert. Etter mat og dessert var det forskjellige kaker - sjokoladekake, brownies, kransekake, hvit dame, bløtkake osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Indisk 🤗

Laget av min mann sin indiske familie 😉

Anonymkode: bf725...38e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koldtbord, mye god hjemmelaget mat. Alt fra kjøttpålegg til salater, egg, reker osv. Rundstykker osv. (falt i god smak hos alle gjester. Men nå kjenner vi jo alle gjestene godt så vi visste hva de liker/tåler)

Anonymkode: f9cba...5cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...