AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #1 Del Skrevet 4. juli 2020 Jeg trodde kålrot skal kokes like lenge som potet. Men føler at det er hard skall på hele kålroten selv om den er kuttet opp i terninger. Hva gjør jeg galt? ja, det har skjedd ved flere tilfeller nå, så nå trenger jeg svar fra noen som kan dette. Anonymkode: 68592...a18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #2 Del Skrevet 4. juli 2020 Har du skrellet den, da? (Dumt spørsmål...) Forøvrig er kålrot veldig hard og kompakt. Bare å prøve lenger koketid neste gang, og prøvestikke underveis. ☺ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #3 Del Skrevet 4. juli 2020 ja, det var dumt spørsmål. Selvsagt har jeg skrellet den. Men de 20 minuttene pluss alle minuttene den får godt gjøre seg i varm kjøttsuppe har visst seg at det ikke hjelper. Jeg har tenkt tanken må jeg kutte enda dypere i kålroten? Det er iallfall ikke behagelig opplevelse å spise, ja, jeg vil nesten kalle det rå kålrot uten at blitt myk i det hele tatt. Anonymkode: 68592...a18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Whistler Skrevet 4. juli 2020 #4 Del Skrevet 4. juli 2020 Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #5 Del Skrevet 4. juli 2020 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: ja, det var dumt spørsmål. Selvsagt har jeg skrellet den. Men de 20 minuttene pluss alle minuttene den får godt gjøre seg i varm kjøttsuppe har visst seg at det ikke hjelper. Jeg har tenkt tanken må jeg kutte enda dypere i kålroten? Det er iallfall ikke behagelig opplevelse å spise, ja, jeg vil nesten kalle det rå kålrot uten at blitt myk i det hele tatt. Anonymkode: 68592...a18 Jaja. Er den fortsatt hard har du jo ikke kokt den lenge nok. Det er vel forståelig? Eller? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #6 Del Skrevet 4. juli 2020 2 minutter siden, Whistler skrev: Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot. Og gjerne lenger. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #7 Del Skrevet 4. juli 2020 2 minutter siden, Whistler skrev: Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot. trenger gulrot lengre koketid enn potet? det er iallfall ikke mitt inntrykk. Hvor lenge koketid trenger kålrot? Anonymkode: 68592...a18 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #8 Del Skrevet 4. juli 2020 2 minutter siden, Jerry Lee skrev: Jaja. Er den fortsatt hard har du jo ikke kokt den lenge nok. Det er vel forståelig? Eller? det er frekk måte å besvare det uten å kunne gi nøyaktig svar. Anonymkode: 68592...a18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
visp Skrevet 4. juli 2020 #9 Del Skrevet 4. juli 2020 Skjærer du de i små nok terninger så går det jo fort? Hvor store biter har du da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #10 Del Skrevet 4. juli 2020 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: det er frekk måte å besvare det uten å kunne gi nøyaktig svar. Anonymkode: 68592...a18 Nøyaktig svar ga jeg.... kok lenge nok! Om du syns det var frekt sier det mer om deg enn meg. Beklager at jeg faktisk ga råd. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #11 Del Skrevet 4. juli 2020 Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet. Når alle bitene er like store blir det perfekt. Anonymkode: ce5cc...135 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #12 Del Skrevet 4. juli 2020 Det kan hende du har vært uheldig med kvaliteten på kålrabien, og fått et eksemplar som er treen. Det kan skyldes for lite tilgang på vann og nitrogen under veksten, såvidt jeg vet, evt at planten har gått i stokk. Og da hjelper det ikke hvor lenge man koker. Anonymkode: 619dc...d52 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #13 Del Skrevet 4. juli 2020 43 minutter siden, AnonymBruker skrev: Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet. Når alle bitene er like store blir det perfekt. Anonymkode: ce5cc...135 Nettopp. Den trenger lang koketid. Avhengig av hvor mye bitemotstand man ønsker. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 4. juli 2020 #14 Del Skrevet 4. juli 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: trenger gulrot lengre koketid enn potet? det er iallfall ikke mitt inntrykk. Hvor lenge koketid trenger kålrot? Anonymkode: 68592...a18 Jo. Gulrot er hardere en potet...lenger koketid. Men avhengig av hvor mør du vil ha den. Minutter koketid kan ikke oppgis. Det tar den tiden det tar til du får den slik du vil ha den. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #15 Del Skrevet 4. juli 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet. Når alle bitene er like store blir det perfekt. Anonymkode: ce5cc...135 ja, se det, det var det svaret jeg trengte. Takk, da vet jeg hvordan jeg skal håndtere det. 😊 Anonymkode: 68592...a18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #16 Del Skrevet 4. juli 2020 3 minutter siden, Jerry Lee skrev: Jo. Gulrot er hardere en potet...lenger koketid. Men avhengig av hvor mør du vil ha den. Minutter koketid kan ikke oppgis. Det tar den tiden det tar til du får den slik du vil ha den. jeg er fortsatt ikke fornøyd med svarene dine. Du er for opptatt med å fortelle at jeg gjør feil, og er dårlig person. Men nå har jeg fått svaret jeg trengte fra andre her, dermed kan jeg håndtere kålroten på annen måte neste gang. Anonymkode: 68592...a18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #17 Del Skrevet 4. juli 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg trodde kålrot skal kokes like lenge som potet. Men føler at det er hard skall på hele kålroten selv om den er kuttet opp i terninger. Hva gjør jeg galt? ja, det har skjedd ved flere tilfeller nå, så nå trenger jeg svar fra noen som kan dette. Anonymkode: 68592...a18 Det spørs hvor store biter du deler opp kålroten i. Store biter = lang koketid. Kålroten må deles i mindre biter enn potet og gulrot, hvis alt hives i gryta samtidig. Hvor mange minutters koketid er et spørsmål om smak. Anonymkode: ae430...c18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #18 Del Skrevet 4. juli 2020 Jeg ville ikke valgt kålrot nå. Vent til høsten. Anonymkode: 41857...b30 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #19 Del Skrevet 4. juli 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Jeg ville ikke valgt kålrot nå. Vent til høsten. Anonymkode: 41857...b30 Fordi? Anonymkode: ae430...c18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2020 #20 Del Skrevet 4. juli 2020 Kålrot skal skrelles før den kokes. Du må kjenner på den etterhvert om du får en kniv lett gjennom den, tar ca 15-20 min av og til lenger. Er den hard inni er den ikke kokt skikkelig. Anonymkode: 165a8...621 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå