AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #1 Skrevet 2. februar 2020 Skal arrangere 90 talls fest og lurer på hvordan mat jeg kan servere? Tenkte i utganspunktet å lage tapas, men det er vel ikke veldig 90 talls. Evt forslag til retter som kan passe til et slags koldtbord? Ønsker at gjestene kan gå å hente seg mat og at det skal være litt uformelt! Anonymkode: 4b1cc...7c4
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #2 Skrevet 2. februar 2020 Taco, tress-iskrem. pizzaboller, potetgull, Toros meksikanske gryterett. Anonymkode: 10b40...5eb 11
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #4 Skrevet 2. februar 2020 Det heter vel strengt tatt ikke "Hvordan mat jeg kan servere?" Hva slags mat derimot.....Hmmm... Hvis du skal ha et ordentlig 90-tallsparty, serverer du en gryterett =) Gjerne noe fra Toro. Toro er veldig nittitalls. Enkelt, usunt, proppfulllt av salt osv......Kjør på !! Enkle sjeler krever ikke noe annet enn enkel mat =) Anonymkode: c807e...8b5 6
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2020 #7 Skrevet 2. februar 2020 Rekekabaret 😃 Denne tar faktisk "kaka" .....Hehe 😃 Anonymkode: c807e...8b5 3
Gjest Saph Skrevet 2. februar 2020 #8 Skrevet 2. februar 2020 Gryterett, hjemmelaget kjøttdeigpizza og en blanding av fanta og cola.
Oppgitt78 Skrevet 3. februar 2020 #9 Skrevet 3. februar 2020 Masse gode tips her: https://sol.no/mat/oppvokst-pa-80--og-90-tallet-da-enten-elsker-eller-hater-du-disse/69960501 1
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #10 Skrevet 3. februar 2020 Hvitløksbaguetter Anonymkode: f14d4...6cf
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #11 Skrevet 3. februar 2020 Aspic !! Denne ekle, rare matretten fea tidlig nittitall 😃 Anonymkode: c807e...8b5 3
Djungelvrål Skrevet 3. februar 2020 #12 Skrevet 3. februar 2020 Bakt potet var jo en kjempeslager. Bak i et par timer og server en stor potet til hver,ha revet ost, kryddersmør, bacon, rømme, dressing osv på bordene. Gele med vaniljesaus til dessert. Er jo kjempegodt. 7
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #14 Skrevet 3. februar 2020 Toro gryterett. Anonymkode: eb255...c63 1
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 3. februar 2020 #15 Skrevet 3. februar 2020 (endret) Biffsnadder, løvstek tallerken, kjøttdeig i pita med kinakål, fondue, Toro gryter, lasagne,grillet kylling , ris og bearnaise, kebab og chop suey. Moussaka. Endret 3. februar 2020 av AthenaRavenLuna
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #16 Skrevet 3. februar 2020 Henger meg på de som nevner Toro! Dette var stort i min barndom 😂 Meksikansk gryterett og lasagne, servert med hvitløksbaguette. Hjemmelaget pizza i langpanne var også en stor hit! Med kjøttdeig, mais, og bacon oppå osten 👌🏼 Anonymkode: cc344...68c 2
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #17 Skrevet 3. februar 2020 På nitti-tallet kom tacoen inn i full fart i kostholdet. Husker vi brukte å lage det som nattmat etter en tur på byen på tidlig nittitall. Anonymkode: e8a3b...058 5
Gjest Sweet Ingrid Skrevet 3. februar 2020 #18 Skrevet 3. februar 2020 Taco, definitivt. Taco var det store.
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2020 #19 Skrevet 3. februar 2020 Du kan jo ha klassisk koldtbord. Jeg arrangerte min første barnedåp i 1994, og da var det hjemmelaget koldtbord som gjaldt. Karbonader med løk, røkelaks og eggerøre osv. Jeg var 20 år i 1990, så nittitallet var det tiåret vi flyttet hjemmefra og begynte å ha vår egen mat og jentekvelder, parmiddager, egne nyttårsselskap, etterhvert bryllup og barnedåp osv. Taco var en favoritt i alle uformelle sammenhenger. Ellers synes jeg forslaget om bakt potet med tilbehør var veldig bra. Enkelt å servere til mange og veldig tidstypisk!! Noe som også var populært var pai/quiche lorraine med salat med hvitløksdressing til. På midten av nittitallet var det få kafeer på Grünerløkka, Kjøkkenhagen var det mest populære (og nesten eneste stedet) og der spiste vi quiche med salat. Det lagde vi også ofte hjemme. Du kan lage dem dagen før og bare lunke dem i ovnen samme dag, de trenger ikke serveres varme, bare lune. Ha enkel salat (salat, agurk, tomat, mais, evt ananas, paprika) og lag dressing av creme fraiche med presset hvitløk i. Vi hadde Toro gryteretter til hverdags, men ikke så ofte til fest, det var mest på harryfester på lokalet. Gryteretter var en slager på sånne store fester. Så det kommer litt an på hvor mange gjester det er snakk om. Kabaret/aspik, rekecocktail og terteskjell med reker er typisk 60-70-tallsmat, det var våre foreldres mat og ikke noe vi serverte selv. Ellers var det mye lasagne og alle mulige ovnsretter med ost på toppen, gjerne med kylling i, og salat og baguetter til. Fløtegratinerte poteter var veldig populært og ble servert til det meste av kjøtt, men særlig biff, og biff var standard lørdagsmiddag. Fondue hadde vi også. Og langpannepizza. Det kommer altså an på hvor mange gjester du skal ha. Anonymkode: 83970...6bb 8
Guidet Kvinne Skrevet 3. februar 2020 #20 Skrevet 3. februar 2020 (endret) Feil Endret 3. februar 2020 av Guidet Kvinne
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå