Jump to content
AnonymBruker

90 talls fest - mat?

Recommended Posts

Guidet Kvinne

Feil

Edited by Guidet Kvinne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

kaleidoskop

Jeg tenker mexikans gryterett. Salat består av kinakål, tomat, agurk og mais. Tror vi hadde hvitløksbaguetter til (eller kom det senere?) eller hjemmelaget pizza med kjøttdeigsaus og ost. 

For de som foreslår rekecoctail og aspik /cabaret, så var dette mye tidligere, ikke typisk 90-tallsmat. 

Ellers husker jeg både løvbiff og biffsnadder. Med pommes-frites og bearnaise, sammen med salaten jeg allerede har nevnt. Men tenker gryterett og pizza er enklere å både lage og servere til fest :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Takk for mange svar! Beklager rar formulering (hvordan mat), var litt trøtt i natt og burde egentlig ha sovet når jeg lå å tenkte på det her...

Er tidlig i planleggingsfasen, så vet ikke hvor mange gjester det blir da jeg ikke har invitert enda. 

Likte ideen med bakt potet. Mye av maten føler jeg at kanskje er litt enkel og ikke typisk festmat? Er et 30 års lag så vil gjerne ha litt "stil" over maten. 

Klassisk koldtbord er kanskje litt kjedelig, men mest fest? 
Hadde tapas i konfirmasjonen min på midten av 2000-tallet, men mener å huske at det var ganske ukjent for de fleste da.

 

Anonymkode: 4b1cc...7c4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ullvott

Lasagne tok også skikkelig av på -90-tallet. Det kom vel hit på 80-tallet en gang, men var enda vanligere på 90-tallet. Og så må du ha salat til, med kinakål og thousand island-dressing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Toro gryteretter, kjøttdeigpizza osv er åttitalls for meg, ikke nittitalls.

På nittitallet spiste jeg mye taco, sushi begynte å komme, samt tapas.

Tacobuffet kan gjøres med stil, altså. Finnes mange moderne ting å ha oppi, selv om nittitallstacoen var veldig enkel. :)

Anonymkode: cadaf...db2

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Grandiosa

Anonymkode: c3957...258

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Mange som blander her ja! Cabaret var 70-tallets mat, slett ikkje 90-tallets. Torogryteretter kom i min barndom på 80-tallet, likeens den hjemmebakte pizzaen. 

90 -tallets store slagere var taco, lasagne osv. 

Anonymkode: 11711...f77

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaleidoskop
19 minutter siden, AnonymBruker said:

Takk for mange svar! Beklager rar formulering (hvordan mat), var litt trøtt i natt og burde egentlig ha sovet når jeg lå å tenkte på det her...

Er tidlig i planleggingsfasen, så vet ikke hvor mange gjester det blir da jeg ikke har invitert enda. 

Likte ideen med bakt potet. Mye av maten føler jeg at kanskje er litt enkel og ikke typisk festmat? Er et 30 års lag så vil gjerne ha litt "stil" over maten. 

Klassisk koldtbord er kanskje litt kjedelig, men mest fest? 
Hadde tapas i konfirmasjonen min på midten av 2000-tallet, men mener å huske at det var ganske ukjent for de fleste da.

 

Anonymkode: 4b1cc...7c4

Er bakt potet mer festmat? Skjønner hva du mener, men er det full 90-tallsfest er det jo bare gøy å ha alt gjennomført :)

Tapas/koldtbord, same same but different. Jeg tenker fenalår, eggerøre, potetsalat, (her kan du få inn aspik for de som har nevnt det) remulade, brød, smør. Mye kan brukes på tsos, tenker at den varme maten som kjøttboller og baconsurret dadler er det man dropper. 

Ikke noe galt i tapas, hadde bare vært gøy med hele festen som 90-talls ✌🏻😁

Noen nevnte sushi. Det smakte jeg første gang i 1999. Hadde hørt om det, så ja det kom på 90-tallet, men var ikke en typisk greie. Fikk laks på en risbit med soyasaus. Skjønte ikke greia 😂

15 minutter siden, AnonymBruker said:

Toro gryteretter, kjøttdeigpizza osv er åttitalls for meg, ikke nittitalls.

På nittitallet spiste jeg mye taco, sushi begynte å komme, samt tapas.

Tacobuffet kan gjøres med stil, altså. Finnes mange moderne ting å ha oppi, selv om nittitallstacoen var veldig enkel. :)

Anonymkode: cadaf...db2

Årstallene glir jo over i hverandre. Som jeg nevnte over kom sushi på 90-tallet. Men vi tenker vel på det som 2000- mat? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Enig i at mye som er nevnt, inkludert mine egne ting, er mer 80-talls enn 90. 90-tallet er litt pregløst. 

Mot slutten var det jo mye pastasalater og salater generelt, det var pesto på alt, det var soltørkede tomater, oliven og balsamico på alt. Og folk flest fikk mer øynene opp for indisk. Jeg spiste også sushi på nittitallet. 

I finere middager var det veldig mye laks, kyllingfilet og helstekte kjøttstykker. 

Kinakål og thousand Island var Harry på nittitallet, det er åttitalls. 

Problemet er jo at Ts skal servere til mange. 

En klassiker til forrett på nittitallet var avokado (nytt!) fylt med reker og majones. 

Anonymkode: 83970...6bb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Tapas som konsept eksisterte ikke på nittitallet i Norge. 

Anonymkode: 83970...6bb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det er jo mulig med tapas da.

Pizza delt opp i mindre stykker

Bakt potet med tilbehør (mellomstore, ikke bakepoteter om tapas)

Terteskjell (Kanskje man kan bestille i liten størrelse på nett?)

Kabaret 

Innbakte pølser

Kanskje en toro gryterett i små skåler?

Til dessert: is med ulike sauser og toppinger

Anonymkode: 21d07...dba

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Takk for mange svar! Beklager rar formulering (hvordan mat), var litt trøtt i natt og burde egentlig ha sovet når jeg lå å tenkte på det her...

Er tidlig i planleggingsfasen, så vet ikke hvor mange gjester det blir da jeg ikke har invitert enda. 

Likte ideen med bakt potet. Mye av maten føler jeg at kanskje er litt enkel og ikke typisk festmat? Er et 30 års lag så vil gjerne ha litt "stil" over maten. 

Klassisk koldtbord er kanskje litt kjedelig, men mest fest? 
Hadde tapas i konfirmasjonen min på midten av 2000-tallet, men mener å huske at det var ganske ukjent for de fleste da.

 

Anonymkode: 4b1cc...7c4

Koldtbord er litt kjedelig, men vi kunne ha det til mer høytidelige anledninger. 

Det du kan gjøre er jo å lage en hjemmelaget «mexicansk» gryte med salat, dressing og hvitløksbaguetter til. Hjemmelaget gryte blir jo fest. 

Du kan også/ eller i tillegg bake mange mindre poteter og legge på brett sammen med alt tilbehøret nevnt tidligere, lage noen paier, lage noen pastasalater med pesto, feta og soltørket tomat, samt ha halve avokadoer med reker og majones i hullet. Spekeskinke og melon er også typisk nittitallet. Til sammen vil du jo få et eklektisk bord. :fnise: 

Generelt var mat mye mindre viktig på nittitallet. Det var «stil» i middagsselskaper, men man la mye mindre i det. 

Ikke glem Hooch og Bacardi Breezer! 

Anonymkode: 83970...6bb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
14 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Er bakt potet mer festmat?  

Nei, jeg bare likte ideen da jeg er veldig glad i det :)

Anonymkode: 4b1cc...7c4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

 I 2000 feiret jo gjengen min tredveårsdager og da var det gjerne buffet med ulike salater, pastasalater, mye pesto, brød, minipizzaer og minipaier (kan lages i muffinsformer eller sandkakeformer). Jeg husker dessverre ikke resten. Vi hadde fått øynene opp for spekeskinke, gjerne med melon, som sagt, så det var sikkert med. Så var det gjerne røkelaks med tilbehør, eller ovnsbakt laks. Laks ble billig og mer tilgjengelig på nittitallet. 

Anonymkode: 83970...6bb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Dere som spiste sushi på 90-tallet. Var det sushi av norsk oppdretslaks eller brukte dere annen fisk? 

Anonymkode: 10b40...5eb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det heter vel strengt tatt ikke "Hvordan mat jeg kan servere?" 

Hva slags mat derimot.....Hmmm... Hvis du skal ha et ordentlig 90-tallsparty, serverer du en gryterett 😃

Gjerne noe fra Toro. Toro er veldig nittitalls. Enkelt, usunt, proppfulllt av salt osv......Kjør på !!

Enkle sjeler krever ikke noe annet enn enkel mat 😃

Anonymkode: c807e...8b5

Toro og andre ferdigretter er IKKE proppfullt av salt. De var det før, men ikke nå lengre :)

Tress-is, mr.lee nudler, langpannepizza med vanlig norsk ost, tomatsaus, paprika  og pepperoni eller kjøttdeig. Mexicansk gryte eller andre gryter de hadde på 90-tallet? Italiensk, amerikansk osv. Gelé med vaniljesaus hadde vi i hver bursdagsfest på den tiden og taco! 

Anonymkode: ed66b...f52

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg fikk servert tacopizza for første gang på 90 tallet. Var på besøk til ei venninne som bodde i kollektiv i oslo, og alle var helt avhengig av den pizzaen husker jeg. Husker også at jeg smakte sånne store saftige muffins for første gang på 7-Eleven under samme besøket😋😋

Anonymkode: 7736d...336

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Aspic !! Denne ekle,  rare matretten fea tidlig nittitall 😃

Anonymkode: c807e...8b5

du tenker på 1890-tallet. Det var ingen under 70 som serverte aspic på 1990-tallet.

Anonymkode: 98922...7b6

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det fantes ikke mat på festene jeg gikk på, på 90 tallet. Tynne bryn, buffalo sko, miss sixty bukse og 90`s dance music oppsummerte det meste.😂

 

Anonymkode: 089b7...c71

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

 I 2000 feiret jo gjengen min tredveårsdager og da var det gjerne buffet med ulike salater, pastasalater, mye pesto, brød, minipizzaer og minipaier (kan lages i muffinsformer eller sandkakeformer). Jeg husker dessverre ikke resten. Vi hadde fått øynene opp for spekeskinke, gjerne med melon, som sagt, så det var sikkert med. Så var det gjerne røkelaks med tilbehør, eller ovnsbakt laks. Laks ble billig og mer tilgjengelig på nittitallet. 

Anonymkode: 83970...6bb

ja, det er sant. Italiensk var stort på 90-tallet.

Det er mange som nevner toro gryteretter, men de forbinder jeg med 70-80-tallet. Ellers kom jo tacoen forsiktig på slutten av 80-tallet, men det var utover 90-tallet at tex-mex ble stort. Før det hadde vi bare chili con carne og toros meksikanske gryte. Jeg smakte min første taco i 1987 på cafe med c.

I tillegg til at laksen ble mer tilgjengelig, så kom kyllingfileten for alvor på 90-tallet. Før det var det bare grillkylling eller kokt høne i norske butikker.

Anonymkode: 98922...7b6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...