Jump to content
AnonymBruker

90 talls fest - mat?

Recommended Posts

AnonymBruker

Skal arrangere 90 talls fest og lurer på hvordan mat jeg kan servere? Tenkte i utganspunktet å lage tapas, men det er vel ikke veldig 90 talls. Evt forslag til retter som kan passe til et slags koldtbord? Ønsker at gjestene kan gå å hente seg mat og at det skal være litt uformelt! 

Anonymkode: 4b1cc...7c4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Taco, tress-iskrem. pizzaboller, potetgull, Toros meksikanske gryterett. 

Anonymkode: 10b40...5eb

Share this post


Link to post
Share on other sites
Castor Troy

tyggegummi på rull 😛

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det heter vel strengt tatt ikke "Hvordan mat jeg kan servere?" 

Hva slags mat derimot.....Hmmm... Hvis du skal ha et ordentlig 90-tallsparty, serverer du en gryterett =)

Gjerne noe fra Toro. Toro er veldig nittitalls. Enkelt, usunt, proppfulllt av salt osv......Kjør på !!

Enkle sjeler krever ikke noe annet enn enkel mat =)

Anonymkode: c807e...8b5

Share this post


Link to post
Share on other sites
udiskutert

Ostesmørbrød, Oboy, gryterett. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paradisio1

Rekekabaret🦐

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Rekekabaret 😃 Denne tar faktisk "kaka" .....Hehe 😃

 

Anonymkode: c807e...8b5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saph

Gryterett, hjemmelaget kjøttdeigpizza og en blanding av fanta og cola. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14.09.2019

hjemmelaget pizza (langpanne)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Hvitløksbaguetter

Anonymkode: f14d4...6cf

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Aspic !! Denne ekle,  rare matretten fea tidlig nittitall 😃

Anonymkode: c807e...8b5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Apocalypte

Bakt potet var jo en kjempeslager.   Bak i et par timer og server en stor potet til hver,ha revet ost, kryddersmør, bacon, rømme, dressing osv på bordene.   Gele med vaniljesaus til dessert. Er jo kjempegodt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Lasagne,

Anonymkode: 3760c...ceb

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Toro gryterett. 

Anonymkode: eb255...c63

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalina Culès

Biffsnadder, løvstek tallerken, kjøttdeig i pita med kinakål, fondue, Toro gryter, lasagne,grillet kylling , ris og bearnaise, kebab og chop suey.

Moussaka.

Edited by Luna Llena

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Henger meg på de som nevner Toro! Dette var stort i min barndom 😂 Meksikansk gryterett og lasagne, servert med hvitløksbaguette. Hjemmelaget pizza i langpanne var også en stor hit! Med kjøttdeig, mais, og bacon oppå osten 👌🏼 

Anonymkode: cc344...68c

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

På nitti-tallet kom tacoen inn i full fart i kostholdet. Husker vi brukte å lage det som nattmat etter en tur på byen på tidlig nittitall. 

Anonymkode: e8a3b...058

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sweet Ingrid

Taco, definitivt. Taco var det store. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Du kan jo ha klassisk koldtbord. Jeg arrangerte min første barnedåp i 1994, og da var det hjemmelaget koldtbord som gjaldt. Karbonader med løk, røkelaks og eggerøre osv. 

Jeg var 20 år i 1990, så nittitallet var det tiåret vi flyttet hjemmefra og begynte å ha vår egen mat og jentekvelder, parmiddager, egne nyttårsselskap, etterhvert bryllup og barnedåp osv. Taco var en favoritt i alle uformelle sammenhenger. Ellers synes jeg forslaget om bakt potet med tilbehør var veldig bra. Enkelt å servere til mange og veldig tidstypisk!! 

Noe som også var populært var pai/quiche lorraine med salat med hvitløksdressing til. På midten av nittitallet var det få kafeer på Grünerløkka, Kjøkkenhagen var det mest populære (og nesten eneste stedet) og der spiste vi quiche med salat. Det lagde vi også ofte hjemme. Du kan lage dem dagen før og bare lunke dem i ovnen samme dag, de trenger ikke serveres varme, bare lune. Ha enkel salat (salat, agurk, tomat, mais, evt ananas, paprika) og lag dressing av creme fraiche med presset hvitløk i. 

Vi hadde Toro gryteretter til hverdags, men ikke så ofte  til fest, det var mest på harryfester på lokalet. Gryteretter var en slager på sånne store fester. Så det kommer litt an på hvor mange gjester det er snakk om. 

Kabaret/aspik, rekecocktail og terteskjell med reker er typisk 60-70-tallsmat, det var våre foreldres mat og ikke noe vi serverte selv. 

Ellers var det mye lasagne og alle mulige ovnsretter med ost på toppen, gjerne med kylling i, og salat og baguetter til. Fløtegratinerte poteter var veldig populært og ble servert til det meste av kjøtt, men særlig biff, og biff var standard lørdagsmiddag. Fondue hadde vi også. Og langpannepizza. 

Det kommer altså an på hvor mange gjester du skal ha. 

Anonymkode: 83970...6bb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...