Jump to content
Blosy

Blosy har en fått en spire som blomstrer

Recommended Posts

Blosy

Hej!

Jeg fikk så vidt tid å starte en prøvedagbok da den måneden jeg startet, klaffet det.  Spiren satt på femte forsøk og vi er i lykkerus.  Jeg kan jo skrive litt om oss.  Jeg er 25 år og mannen min er 27 år.  Vi har vært sammen i 7 år, og gift i èt år.  

Vi har en liten tass fra før på 7 måneder, som nå skal bli storebror i starten av september.  Vi ønsket os to veldig tette, men var redd jeg ikke skulle få tilbake mensen på en stund siden jeg ammet.  Men det ble ikke noe problem heldigvis.  Tenkte også at det kunne bli vanskelig å få spire, siden jeg gikk opp 15 kg forrige graviditet, som jeg fortsatt bærer på.  Men har lovet meg selv å ikke la det skje denne gangen, så må legge en plan for at sjokoladekake ikke skal bli hovedrett 🙈

Jeg håper denne graviditeten går like greit om ikke bedre enn forrige.  Forrige var veldig grei, men måtte sykemelde meg når jeg var 3,5 måneder på vei, fikk så vondt i bekkenet.  Jeg jobber med renhold og det var ikke mulighet til tilrettelegging, så da ble det sykemelding, hadde håpet å jobbe lengre.  Så nå håper jeg at jeg klarer det.  Skal starte på jobb igjen nå 04. januar, etter endt mammaperm.  Kjenner jeg gruer meg litt siden jeg er i mye dårligere fysisk form nå enn før jeg sykemeldte meg i forrige graviditet, siden det er 15 ekstra kilo 🙃. Men jeg tror det kommer til å gå greit.  Denne gangen skal jeg også være med på gravidsvømming, noe jeg hadde lyst til sist men ikke turte pga komplekser.  Men jeg å tassen er på babysvømming sammen så måtte kaste de kompleksene uansett.  Så tar jeg gjerne imot andre tips på gode gravid aktiviteter.  Spinning og yoga er ikke helt for meg da men, sikkert mye annet.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Blosy

Godt nytt år 🎉

Dette året håper jeg blir like bra og like full av begivenheter som 2019😁

Jeg angrer litt på at jeg ikke skrev mer om opplevelsene og følelsene i forrige svangerskap, hadde vært gøy å sammenligne.

Jeg har nå de siste dagene hatt fryktelig vondt nede i korsryggen, så det er vondt å sitte, gå, ligge på rygg osv 🙈  

Tenker litt på hvilken uke jeg burde bestille TUL i. På klinikkens side står det mellom uke 11 og 13+6. Men hadde håpet på dra litt tidligere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blosy

Sist jeg gikk gravid var jeg sikker fra først stund at det var en gutt vi ventet. Men innstinktene mine denne gangen aner at det kanskje er en jente vi venter nå, ennda det er supertidlig. 

I natt drømte jeg hat det var tvillingjenter i vente, at legen sa ja her er det to små jenter. Og drømmen var så virkelig at jeg våknet i småpanikk. Mamma har 5 barn, og er av dem i himmelen. Hun var gravid med tvillingjenter, men mistet hun ene døde timer etter fødsel fordi hun var så liten og svak, hun hadde ikke fått nokk næring. Jeg var 10 år da, og var veldig redd sist jeg var gravid for at noe lignende skulle skje. Så ble så satt ut av den drømmen om tvillinger. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
J1994

Jeg vil følge deg, spennende! Hvor langt på vei er du nå? :)

Jeg har bittelitt lyst på tvillinger, men har vært på TUL og sett at det kun er én. Er selv tvilling og har tvillinger både på mor og far sin side, så kanskje litt derfor jeg ønsker det. Har ingen barn fra før, så vet ikke helt hva jeg snakker om da, er sikkert nok med en i starten 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blosy

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe her, har vært så mye som foregår.  Jeg har begynt å glede meg mer og mer over graviditeten, og gleder meg til mileperlene jeg nøt forrige gang.  Første gang vi ser knøtte på ul, og får høre hjertelyd, første bevegelser og spark, og det herlige øyeblikket å få knøtte opp på brystet etter 9 lange måneder med lengsel på å endelig møtes.

Men når det er sagt er jeg også begynt å grue meg til graviditeten.  Jeg hadde forestilt meg en flott og relativt grei graviditet som sist.  Men kjenner at det ikke blir noe av.  Jeg føler meg som jeg gjorde de 2 siste månedene i forrige graviditet! For å bevege seg er slitsomt, å sitter jeg for lenge låser hele bekkenet seg.  Og så søvnig at det er skummelt, så på dagen når tassen sover, må jeg legge meg sammen med han.  Så å brette klær er ganske langt nede på lista av husarbeid, så gjesterommet er en karastrofesone.  

En annen ting er den berømte kvalmen, som jeg ikke merket sist.  Så den har bestemt seg for å slå hardt denne gangen.  Jeg har ikke spist noe serlig hele uka.  Det går mest i apelsinjus, melk, biola, bris og smoothie.  Prøvde å spise en gullerot, men det lille jeg fikk i meg kom i retur.  Ja så.... morsomt.  Men håper det blir bedre etterhvert.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blosy

Åh, ja. Det eneste av mat jeg har fått i meg uten brekninger er hjemmelaget rundstykker med majones sitron og reker.  Og jeg liker egentlig ikke reker.  Men heldigvis har visst fiskehandleren i nærheten dagsferske reker hver dag!  Å fikk vite at reka faktisk er best på vinteren, selv om det er høysesong for spising av reker på sommeren :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Blosy

Kjenner jeg savner litt å kunne legge meg å slappe av eller sove når jeg trengte det, som jeg kunne forrige graviditet.  For nå våkner jeg 1 - 2 ganger på natta for å tisse. Så våkner jeg opp til 4 ganger for at tassen våkner å har sparka av seg dyna, mista smokk eller bamse. Så når morgenen kommer å mannen drar på jobb å tassen er sulten æ, så kjenner jeg at jeg godt kunne sovet et par timer til 🙈 Heldigvis er tassen bare våken noen timer før han blir trøtt og, og vi kan sove litt sammen ☺️

Nå har mannen min også begynt å male i stua, så han blir opptatt noen ettermiddag en stund fremover. Så blir lite tid til pauser for meg 😛 Men får d fint i stua da 😁 Vi har bare bodd i dette huset i litt over et år, det er fra 80-tallet og har bare hatt en eier, så alt er fra 80 her 🙈 Men veldig godt stand, og heldigvis et tidløst kjøkken. I stua er det veldig fint panel, men i ubehandlet tre, som ikke er så lekkert nå 😛 Så nå vasker, grunner og maler gubben endelig stua ☺️ Så det blir lekkert. Så nå har vi flytta stua midlertidig til gjesterommet. Har litt sånn Dexter følelse når jeg ser plasten som dekker inngangen til stua 😅 Så vi merker heldigvis ikke noe til avgassene fra dette ☺️

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blosy

Uff, nå har jeg det ikke mye greit 😷 Er kvalm som fy, men har ikke kastet opp 🤢 Har utrolig løs mage så er helt sår i enden 🙈 Har utrolig hodepine å så trøtt at det er på grensen til kriminelt. 

Måtte opp 5 ganger i natt, 2 gang for å tisse å drikke vann, og 3 ganger for at tassen våknet. Mannen min våknet den ene gangen, da tassen lå å lekte med godt volum. Gubben så på klokka, og sa Det et for tidlig for at han skal være våken, å la seg så for å sove igjen 😂 Så da var jeg så trøtt så jeg kastet inn håndkle, og tok tassen opp i senga vår å la han under min dyne, da pleier han å roe seg. 

Så nå sover tassen da igjen, men jeg er i så uggen form å løper stafett inn på toalettet, så å sovne funker ikke 🙈 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Patriotpaula

Ååh, føler med deg 😬 Jeg er for det meste småkvalm selv, men noen dager så blir det til at jeg brekker meg eller kaster opp... I dag begynte jeg å kaste opp på nesten tom mage 😪 Uff, jeg hadde også løs mage en periode mitt første svangerskap, men det gikk heldigvis over i løpet av et par uker. Kjedelig med hodepine (spesielt når utvalget av smertestillende er utrolig begrenset ved graviditet). Trøtthet - kjenner meg også godt igjen i den. 
 

Uff, den natten hørtes tøff ut 🙊 Får håpe at ikke hver natt blir slik fremover 🤞🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...