Gå til innhold

Tilpasse strikkeoppskrift - endre halsen på genser


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg ønsker å strikke denne genseren https://www.raumagarn.no/oppskrifter/288-4-bondegenser-herre-1-1 (bilde av dame på bildet, så jeg tror det er en damegenser), men jeg synes halsen er veldig åpen. Genseren er strikket i 3 tr. fra Rauma med 22 masker på 10 cm.

Jeg ønsker en tettere og litt høy hals slik som kvinnene på dette bildet har (helst som på genseren til hun som står på bakre rekke) https://cdn.shopify.com/s/files/1/1452/2196/files/Bushcraft-MARIA_1280X800_1024x1024.jpg?v=1558014590

Jeg har kombinert to oppskrifter tidligere på en annen genser jeg strikket, men problemet nå er at jeg ikke har funnet en genser med halsen jeg ønsker i riktig strikkefasthet. 

Noen som kan hjelpe meg?

Anonymkode: 8b511...c89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror ikke du trenger en annen oppskrift egentlig.

Genseren fra Rauma avslutter med en glattstrikka rullekant, som går nokså tett opptil halsen. Jeg ville bytta til å strikke vrangbord 1 rett, 1 vrang, der den gråe kanten begynner - og bare fortsatt å strikke til halsen var passe lang. Trengs neppe noe forming ut over det.

Anonymkode: 87a67...fa0

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar. Men vil ikke halsen bli veldig vid? Er redd for at den blir altfor vis og ikke god og litt tettsittende.

Anonymkode: 8b511...c89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ribbestrikk trekker seg veldig sammen, vanligvis legger en til masker for at det ikke skal bli for trangt. Husk å gå ned et halvt nr på pinnestørrelse.

Anonymkode: 87a67...fa0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...