Gå til innhold

Kokkejævelen, ny nr 1 på blogg.no


Gjest Barberblad

Anbefalte innlegg

Ikke vanskelig å være på toppen av lista når du ser de neste 19 på Topp 20. Blogg er døende, folk flest søker underholdning andre steder. 

  • Liker 30
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Cessa74 skrev (2 timer siden):

Ikke vanskelig å være på toppen av lista når du ser de neste 19 på Topp 20. Blogg er døende, folk flest søker underholdning andre steder. 

Tenkte det samme. "Blog is dead". De som opprinnelig var toppbloggere er for lengst over på andre arenaer, og det eneste som kreves for å være på den "topplisten" nå er å ha en blogg. 

 

  • Liker 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinlig av kokken at han i boka har oppgitt 1.5 l i en oppskrift der det skal stå 1.5 dl. Særlig med tanke på at boka markedsføres med at "selv sløve tenåringer skal klare å følge oppskriftene". Altså kokeboka for ungdom som skal koke selv for første gang.

Ekstra pinlig blir det når han drar inn forlagets redaktør, korrekturleser og språkvasker.DE hadde også oversett feilen. DE hadde heller ikke reagert på at det sto liter.

Som om det er feil i oppskriftene de leter etter😂

For noen dager siden var det en på FB som lurte på steketemperatur på en rett - uuups - den hadde han glemt, men det skulle altså være 175 grader.

Alle kan gjøre feil, men merkelig at han ikke kvalitetssikrer oppskriftene i boka, spesielt med tanke på målgruppa. Nå er vel 2. opplag trykket og i salg, med samme feil.

Ungdommene som har fått boka leser neppe bloggen, men sitter kanskje undrende på hybelen med en gigaporsjon finnbiff-suppe med en sjeldent tam smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skjer med han og morgenklubben på Radio Norge? Jeg tror jeg har hørt han der minst 4 ganger de tre siste ukene, og både han, boken og maten blir skrytt opp i skyene av programlederen. Jeg er fast lytter til morgenklubben, har vært det i 10 år, men jeg kjenner at jeg snart går over til p5 eller noe hvis de ikke slutter å gi han så overveldende mye publisitet.

  • Liker 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Finlay said:

Pinlig av kokken at han i boka har oppgitt 1.5 l i en oppskrift der det skal stå 1.5 dl. Særlig med tanke på at boka markedsføres med at "selv sløve tenåringer skal klare å følge oppskriftene". Altså kokeboka for ungdom som skal koke selv for første gang.

Ekstra pinlig blir det når han drar inn forlagets redaktør, korrekturleser og språkvasker.DE hadde også oversett feilen. DE hadde heller ikke reagert på at det sto liter.

Som om det er feil i oppskriftene de leter etter😂

For noen dager siden var det en på FB som lurte på steketemperatur på en rett - uuups - den hadde han glemt, men det skulle altså være 175 grader.

Alle kan gjøre feil, men merkelig at han ikke kvalitetssikrer oppskriftene i boka, spesielt med tanke på målgruppa. Nå er vel 2. opplag trykket og i salg, med samme feil.

Ungdommene som har fått boka leser neppe bloggen, men sitter kanskje undrende på hybelen med en gigaporsjon finnbiff-suppe med en sjeldent tam smak.

Det der er faktisk en gigantisk feil! Jeg hadde blitt rasende. Og hadde jeg skrevet en oppskriftsbok hadde jeg korrekturlest om og om igjen på de detaljene der. Mengder. Grader.
Var noen feil også på de vippse-oppskriftene husker jeg, folk fikk ikke kakene eller hva det var til å bli stekt, det ble også upps’et vekk, haha, beklager 😛

Det finnes ikke mye som er mer irriterende enn å ha kastet bort både penger og tid på en oppskrift som ikke virker…

  • Liker 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

CMarie skrev (1 time siden):

Og nå er det feil i oppskriften på Italiensk gryterett også. Mangler 6-8 dl vann

Er det mulig?!

Ser jo at følgerne (kvinner med gjennomsnittsalder 60 +) mener at dette er helt uproblematisk. ALLE skjønner at det er dl og ikke liter det er snakk om. Selvsagt skjønner husmødre med 50 års fartstid på kjøkkenet det, men tviler veldig på at alle de “sløve ungdommene” boka er beregnet på, ser at dette er feil. 

(Kjenner personlig et par ungdommer som har begynt å lage mat, både suppeposer og etter kokebøker. Ingen overdrivelse å si at oppskriftene følges SLAVISK😅.)

Endret av Finlay
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir jo fort både litt leit og litt jobb, når bestemor har kjøpt 5 bøker som julegaver til barnebarna, og må inn i boka å stryke over liter her og fylle inn desiliter der + selv skrive inn steketemperatur på lammekarré før hun endelig kan pakke inn bøkene i julepapir.

Får jo håpe det ikke dukker opp flere feil. Da kan boka fort framstå som en godt brukt gave.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er egentlig mest imponert over at noen skriver ei bok der hovedmålgruppen synes å være ungdom som nettopp har flyttet på hybel. Virker på meg som bortkastet tid og papir. 

Nå er jeg selv mor til ei som flyttet på hybel for et par år siden. Og verken hun eller vennene hennes har vel brukt kokebøker for å lage mat. Ikke engang den boka jeg laget til henne er mye brukt. De bruker Internet for å finne det de trenger. 

  • Liker 40
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rosendahl
Linnita skrev (9 timer siden):

Jeg er egentlig mest imponert over at noen skriver ei bok der hovedmålgruppen synes å være ungdom som nettopp har flyttet på hybel. Virker på meg som bortkastet tid og papir. 

Nå er jeg selv mor til ei som flyttet på hybel for et par år siden. Og verken hun eller vennene hennes har vel brukt kokebøker for å lage mat. Ikke engang den boka jeg laget til henne er mye brukt. De bruker Internet for å finne det de trenger. 

Ja tror ikke ungdommer er akkurat rett målgruppe. 🤷‍♀️ikke bestemor heller tenker jeg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Linnita skrev (9 timer siden):

Jeg er egentlig mest imponert over at noen skriver ei bok der hovedmålgruppen synes å være ungdom som nettopp har flyttet på hybel. Virker på meg som bortkastet tid og papir. 

Nå er jeg selv mor til ei som flyttet på hybel for et par år siden. Og verken hun eller vennene hennes har vel brukt kokebøker for å lage mat. Ikke engang den boka jeg laget til henne er mye brukt. De bruker Internet for å finne det de trenger. 

Godt poeng.

Men så er det heller ikke ungdommen som er kunden. Det er bestemor som skal kjøpe denne i julegave, konfirmasjonsgave eller bursdagsgave til den som skal flytte på hybel. Så får det bare være om den blir liggende i skapet under en haug med sure sokker, eller om det er feil i oppskriftene. Kokken har fått pengene sine.

Dessuten - står virkelig ungdom flest og steker lammekarré i hybelkomfyren?? Eller koker fårikål, for den saks skyld?🤷‍♀️

Jeg tenker det blir mye styr på et bittelite kjøkken, mye jobb, mye lukt og ikke minst - mye oppvask.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helt klart at det nok er bestemorgenerasjonen som er kunden her. Han kunne nok gjerne tenkt seg å treffe hybelgenerasjonen selv, men det vet vi at han ikke gjør. Flertallet av følgerne er godt voksne damer. 

Ungdom bruker nettet til absolutt alt, også oppskrifter. At en "gammel fyr" kaller seg `Kokkejævel` er ikke nødvendigvis så kult og "gøy" (som bestemor kanskje tror) - det kan også ses som utrolig teit. 

Jeg forstår ikke hvorfor Morgenklubben med Loven & co på Radio Norge skryter så mye av han. Hvis de hadde giddet å lese noe av alt det tragikomiske han faktisk holder på med, så ville de raskt sett at det handler mer om clickbait og drama enn om mat. 

Som noen nevnte over her. Jeg har vært fast lytter av programmet i 8-9 år og syns det er et artig og hyggelig program. Programlederne tør å være samfunnskritiske på humoristisk og ironisk måte.  Så det å høre de være over seg av begeistring kokken - det er bare pussig å høre på. Det blir så jeg føler at det er kjøpt og betalt reklameplass. For jeg har vanskelig for å tro at Øyvind Loven og Geir Schau faktisk er så nesegrus i sin beundring av clickbait, drama, utlevering av privatliv, kjerringkrangler i kommentarfelt, sutring,  og sosialpornografi. 

 

  • Liker 23
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klikket meg inn på bloggen nå, for første gang.  Pinlig lesning, mulig han er en god kokk, men bloggen var bare slitsom å lese. Utlevering av barn, klickbaiting,  og en skrivestil som minner meg mer om en  oppmerksomhetssyk tenåring. bleh

  • Liker 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanuki skrev (20 minutter siden):

Klikket meg inn på bloggen nå, for første gang.  Pinlig lesning, mulig han er en god kokk, men bloggen var bare slitsom å lese. Utlevering av barn, klickbaiting,  og en skrivestil som minner meg mer om en  oppmerksomhetssyk tenåring. bleh

Helt enig. Bloggen er ganske enkelt pinlig, både for ham, for familien, og for leseren. 

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Han skriver i kommentarfeltet noe om at de fleste andre kokebøker er "proppfulle av feil", men at Kokkejævels kokebøker skal holde en bedre standard. Hmm, er de fleste andre kokebøker proppfulle av feil? Kan aldri huske å ha vært borti én eneste feil i noen av de jeg bruker.

  • Liker 27
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Pust said:

Helt enig. Bloggen er ganske enkelt pinlig, både for ham, for familien, og for leseren. 

må være utrolig slitsomt for familien hans, stakkars barn.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

lenebu skrev (51 minutter siden):

Han skriver i kommentarfeltet noe om at de fleste andre kokebøker er "proppfulle av feil", men at Kokkejævels kokebøker skal holde en bedre standard. Hmm, er de fleste andre kokebøker proppfulle av feil? Kan aldri huske å ha vært borti én eneste feil i noen av de jeg bruker.

Hmmm de bøkene proppfulle av feil vil jeg gjerne se. Jeg har sikkert rundt 40-50 kokebøker liggene av bl. a Vidar Bergum, Passion4baking, Pascal, The Hummingbird bakery, Flying Culinary Circus, Hellstrøm, MasalaMagic m.m  og ingen av de har jeg sett noe særlig til feil i, og de er blitt brukt i årevis flere ganger i måneden.

Klart kan kokebøker inneholde en og annen feil uten at det er noe å reagere på, men det blir for dumt å skulle prøve å ta andre forfattere med at deres verk er mye verre enn hans nå som folk reagerer på manglene i hans egen bok.

  • Liker 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest CecilieX

La oss kalle en spade for en spade. 

Bloggerbøker er pengemaskiner for forlagene. De vet at de kommer til å bli kjøpt uavhengig av kvaliteten på innholdet. De er ikke avhengig av gode anmeldelser i media for å bli solgt. Derfor jobbes det nok ikke så mye med å kvalitetssikre innholdet. Så også med Kokkejævel sin bok. Da blir det også slike feil i bøkene, rett og slett fordi de ikke har brukt tid på det. 

Han har jo dokumentert hvilken stresset tilstand han var i da han jobbet med bøkene, så at dette kommer jo ikke som noen overraskelse.

Det er synd for kokken som jo pleier et image som både ekstremt dyktig på alt som har med kokkefaget å gjøre og som hardtarbeidende og profesjonell i all sin business. For et utrolig mageplask. Dette skulle være den ultimate boka for nybegynnere, og så er det slike feil oppskriftene fra den selvutnevnte eksperten. 

 

Endret av CecilieX
Språktull
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...