AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #21 Del Skrevet 2. juli 2019 Kjøp norsk. Det er i alle fall strengere regler i Norge når det gjelder for til dyr. Og plantevernmidler. Anonymkode: 6dc5b...dce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #22 Del Skrevet 2. juli 2019 Gjør du forskjell på normalt kjøtt og "økologisk" kjøtt på den måten at du bare kjøper det sistnevnte, så utgjør du en forskjell for bonden og handelsleddet. De tjener mer på det det dyrere kjøttet; det er jo derfor det er dyrere! Anonymkode: 075c2...b6d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2019 #23 Del Skrevet 4. juli 2019 Økologisk kjøtt har større CO2-avtrykk enn "vanlig" kjøtt. Anonymkode: b69ec...4f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rullestolbruker Skrevet 4. juli 2019 #24 Del Skrevet 4. juli 2019 På 23.6.2019 den 12.22, Geirfuglen skrev: Selvfølgelig, men man bør også kutte noe i kjøttforbruket sitt. Det er rett og slett ikke plass og gode nok forhold om man skal gå over til kun frilandsgris. Per i dag går vel under 1 % ute og de resterende 99 % har det som i dokumentaren, så det er absolutt et viktig signal om at man ønsker bedre dyrevelferd. Det er nok absolutt feil. 99 % har det ikke slik. Det er noe vegetarianere tror på, ellers helt missvisende. Det som er synd er jo at mange slik som du greier alle over en kam. Man ser jo på den grove hetsen som nå kommer mot bønder også økologiske, og deres barn hetses og mobbes grovt på skoler osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli 2019 #25 Del Skrevet 4. juli 2019 3 hours ago, AnonymBruker said: Økologisk kjøtt har større CO2-avtrykk enn "vanlig" kjøtt. Anonymkode: b69ec...4f3 Samtidig som det har et totalt fravær av tonnevis av kjemisk-syntetiske sprøytemidler som pøses ut på de konvensjonelle jordene og havner i grunnvannet hvert jævla år. Anonymkode: c3906...6e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geirfuglen Skrevet 4. juli 2019 #26 Del Skrevet 4. juli 2019 6 timer siden, Rullestolbruker skrev: Det er nok absolutt feil. 99 % har det ikke slik. Det er noe vegetarianere tror på, ellers helt missvisende. Det som er synd er jo at mange slik som du greier alle over en kam. Man ser jo på den grove hetsen som nå kommer mot bønder også økologiske, og deres barn hetses og mobbes grovt på skoler osv. 99 % er industrigriser jo, som lever på betonggulv. Under 1 % av grisene i Norge har tilgang til utearealer, se dagslys og tråkke rundt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juli 2019 #27 Del Skrevet 11. juli 2019 På Tuesday, July 02, 2019 den 11.32, AnonymBruker skrev: Kjøp norsk. Det er i alle fall strengere regler i Norge når det gjelder for til dyr. Og plantevernmidler. Anonymkode: 6dc5b...dce Dersom grisebønder faktisk hadde fulgt disse "strenge reglene" så ville vi vel ikke fått slike bilder som i den NRK-dokuemntaren... Anonymkode: 1dda6...cc6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 11. juli 2019 #28 Del Skrevet 11. juli 2019 Ja, men du gjør enda større forskjell om du halverer egg og kjøttforbruket ditt, eventuelt skaffer deg noen høner som du forer opp på mye matrester. Egg er noe av det som krever mest ressurser å lage. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Illuminatum Skrevet 11. juli 2019 #29 Del Skrevet 11. juli 2019 På 19.6.2019 den 20.54, AnonymBruker skrev: Ja? Anonymkode: 375b9...df0 Nei. Lær litt om økologisk kontra tradisjonelt her https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2016/KMTE50009315/avspiller Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juli 2019 #30 Del Skrevet 11. juli 2019 https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2016/KMTE50009315 Anonymkode: 427e4...f62 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juli 2019 #31 Del Skrevet 11. juli 2019 Du kom meg i forkjøpet...;) Anonymkode: 427e4...f62 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juli 2019 #32 Del Skrevet 11. juli 2019 5 hours ago, Illuminatum said: Nei. Lær litt om økologisk kontra tradisjonelt her https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2016/KMTE50009315/avspiller Dette programmet er helt useriøst. De gjør et stort nummer av hvordan det blir solgt 4 kg av et økologisk, nedbrytbart plantevernmiddel i året til økologisk landbruk, mens de lar være å nevne at konvensjonelt landbruk forbruker tonnevis av kjemisk-syntetiske plantevernmidler hvert år, deriblant Roundup som mange bønder sprayer på kornet rett før høsting for å modne det, selv om dette ikke er lov. De lar også være å nevne at det nesten ikke blir funnet noe rester av plantevernmidler på økologisk mat, og det som blir funnet, kommer fra konvensjonelt landbruk. Og i forhold til dyrevern er det et ubestridelig faktum at økologiske høns og griser har en vesentlig bedre dyrevelferd enn konvensjonelle. Med storfe er det mindre forskjell, men fortsatt forskjell da konvensjonelt storfe ikke er pålagt å ha uteområde og okser og ungdyr står gjerne inne hele livet, mens dette ikke er ikke lov i økologisk landbruk. Det som det er minst forskjell på er sau og geit. Jeg tror ikke du vet noen ting om dette? Anonymkode: c3906...6e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #33 Del Skrevet 17. juli 2019 Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Anonymkode: b8312...306 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juli 2019 #34 Del Skrevet 20. juli 2019 På 4.7.2019 den 23.21, Geirfuglen skrev: 99 % er industrigriser jo, som lever på betonggulv. Under 1 % av grisene i Norge har tilgang til utearealer, se dagslys og tråkke rundt. Da bør du nesten dokumentere påstanden Anonymkode: a88f1...62c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 20. juli 2019 #35 Del Skrevet 20. juli 2019 (endret) På 11.7.2019 den 15.55, AnonymBruker skrev: Dette programmet er helt useriøst. De gjør et stort nummer av hvordan det blir solgt 4 kg av et økologisk, nedbrytbart plantevernmiddel i året til økologisk landbruk, mens de lar være å nevne at konvensjonelt landbruk forbruker tonnevis av kjemisk-syntetiske plantevernmidler hvert år, deriblant Roundup som mange bønder sprayer på kornet rett før høsting for å modne det, selv om dette ikke er lov. De lar også være å nevne at det nesten ikke blir funnet noe rester av plantevernmidler på økologisk mat, og det som blir funnet, kommer fra konvensjonelt landbruk. Og i forhold til dyrevern er det et ubestridelig faktum at økologiske høns og griser har en vesentlig bedre dyrevelferd enn konvensjonelle. Med storfe er det mindre forskjell, men fortsatt forskjell da konvensjonelt storfe ikke er pålagt å ha uteområde og okser og ungdyr står gjerne inne hele livet, mens dette ikke er ikke lov i økologisk landbruk. Det som det er minst forskjell på er sau og geit. Jeg tror ikke du vet noen ting om dette? Anonymkode: c3906...6e3 Jeg tror ikke du vet helt hvordan lovene er her: Alle storfe har krav på å være ute. Loven er lik for alle. https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/storfe/mattilsynet_minner_om_mosjonskrav_og_beite_for_storfe.15210 https://www.mattilsynet.no/planter_og_dyrking/okologisk/okologisk_eller_konvensjonell__hva_er_forskjellen.14258 Endret 20. juli 2019 av absinthia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 20. juli 2019 #36 Del Skrevet 20. juli 2019 På 11.7.2019 den 10.38, Illuminatum skrev: Nei. Lær litt om økologisk kontra tradisjonelt her https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2016/KMTE50009315/avspiller Det han ikke har tatt høyde for, er at det jo faktisk er selve jorda man tar vare på, ved bruk av naturgjødsel, kontra ensidig bruk av kunstgjødsel. Hovedsaken er å ta vare på matjorda, ikke at selve planten, skal bli mere næringsrik, - selv om mange tilhengere av økologisk mat, tror at den blir det. Det er dette siste som er en misforståelse. Når man bare bruker kunstgjødsel, forsvinner humusinnholdet og mye mikrobakterielt liv, mens når du tilfører naturgjødsel, øker du humusinnholdet. Når du øker humusinnholdet i jorda med f.eks 5 prosent, vil du få 20% mer avling, ( tror jeg det står i mine papirer et sted) Her i landet, har vi nok jord, til at vi kan dyrke det vi trenger, med husdyrgjødsel og grøntgjødsling + litt tilsetting av enkelte mineraler, som vaskes ut av jorda etterhvert og da også blir mindre til stede i foret til de som lager gjødsla. .I Norge er det heldigvis mest vanlig med et såkalt integrert landbruk, der man bruker husdyrgjødsel og « fyller på» med kunstgjødsel, slik at jorda er best mulig tilpasset den veksten den skal ha - derfor er konvensjonell norsk landbruksjord i mye bedre stand, enn nedover i Europa og f.eks USA, der de såvidt jeg vet, enda ikke har fått noe særlig påbud om spredningsarealer for husdyrgjødsel ( noe som fører til at den iblant ikke blir brukt, men heller dumpes og forurenser grunnvann) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2019 #37 Del Skrevet 21. juli 2019 50 minutter siden, absinthia said: Jeg tror ikke du vet helt hvordan lovene er her: Alle storfe har krav på å være ute. Loven er lik for alle. https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/storfe/mattilsynet_minner_om_mosjonskrav_og_beite_for_storfe.15210 https://www.mattilsynet.no/planter_og_dyrking/okologisk/okologisk_eller_konvensjonell__hva_er_forskjellen.14258 Ifølge Dyrevernalliansen kan man holde okser og ungdyr inne hele livet. Og ungdyrene lever jo ikke så lenge at de rekker å være noe særlig uten uansett: https://www.dyrevern.no/landbruk/storfe Det med at okser ofte står inne hele livet bekreftes her: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pqo8E/naeringen-fikk-mattilsynet-til-aa-snu-i-okse-forslag Anonymkode: c3906...6e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2019 #38 Del Skrevet 21. juli 2019 45 minutter siden, absinthia said: Det han ikke har tatt høyde for, er at det jo faktisk er selve jorda man tar vare på, ved bruk av naturgjødsel, kontra ensidig bruk av kunstgjødsel. Hovedsaken er å ta vare på matjorda, ikke at selve planten, skal bli mere næringsrik, - selv om mange tilhengere av økologisk mat, tror at den blir det. Det er dette siste som er en misforståelse. Når man bare bruker kunstgjødsel, forsvinner humusinnholdet og mye mikrobakterielt liv, mens når du tilfører naturgjødsel, øker du humusinnholdet. Når du øker humusinnholdet i jorda med f.eks 5 prosent, vil du få 20% mer avling, ( tror jeg det står i mine papirer et sted) Her i landet, har vi nok jord, til at vi kan dyrke det vi trenger, med husdyrgjødsel og grøntgjødsling + litt tilsetting av enkelte mineraler, som vaskes ut av jorda etterhvert og da også blir mindre til stede i foret til de som lager gjødsla. .I Norge er det heldigvis mest vanlig med et såkalt integrert landbruk, der man bruker husdyrgjødsel og « fyller på» med kunstgjødsel, slik at jorda er best mulig tilpasset den veksten den skal ha - derfor er konvensjonell norsk landbruksjord i mye bedre stand, enn nedover i Europa og f.eks USA, der de såvidt jeg vet, enda ikke har fått noe særlig påbud om spredningsarealer for husdyrgjødsel ( noe som fører til at den iblant ikke blir brukt, men heller dumpes og forurenser grunnvann) Økologisk er mer næringsrikt: "– Ingen tvil lenger– Vi har vist uten tvil at det er forskjeller i sammensetningen mellom økologisk og konvensjonell mat. Samlet tyder studiene på at en overgang til økologisk frukt, grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter vil gi klart høyere inntak av antioksidanter og omega-3, konkluderer Leifert."https://www.matmerk.no/no/okologisk/okologisk-landbruk/forskere-har-fastslaatt-at-oekologisk-er-sunnere Anonymkode: c3906...6e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 21. juli 2019 #39 Del Skrevet 21. juli 2019 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Økologisk er mer næringsrikt: "– Ingen tvil lenger– Vi har vist uten tvil at det er forskjeller i sammensetningen mellom økologisk og konvensjonell mat. Samlet tyder studiene på at en overgang til økologisk frukt, grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter vil gi klart høyere inntak av antioksidanter og omega-3, konkluderer Leifert."https://www.matmerk.no/no/okologisk/okologisk-landbruk/forskere-har-fastslaatt-at-oekologisk-er-sunnere Anonymkode: c3906...6e3 Ja, men når de har testet på bare norske varer, så har det vært likt, eller til en mikroskopisk fordel for økologisk. Jeg er ingen motstander av økologiske varer, altså, da jeg har jobbet en del med både konvensjonell og økologisk landbruk og foretrekker sistnevnte. En stor del av den europeiske matjorda er tappet for mikroliv, grunnet monokulturelle og ensidig gjødsling - det betyr ikke at man må velge enten eller, men at man kanskje bør ha et påbud om at en viss del av gjødslingen, bør være naturgjødsel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 21. juli 2019 #40 Del Skrevet 21. juli 2019 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Ifølge Dyrevernalliansen kan man holde okser og ungdyr inne hele livet. Og ungdyrene lever jo ikke så lenge at de rekker å være noe særlig uten uansett: https://www.dyrevern.no/landbruk/storfe Det med at okser ofte står inne hele livet bekreftes her: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pqo8E/naeringen-fikk-mattilsynet-til-aa-snu-i-okse-forslag Anonymkode: c3906...6e3 Jeg har aldri jobbet noe sted, der ungdyr ikke fikk være ute, men to steder der storoksen hadde svært begrenset uteområde. Mulig at bruk sørpå er mindre dyrevennlige, grunnet større driftsformer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå