Gå til innhold

Inspirert av lege trådene! Hvor går grensen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg er IKKE hun/dem som har startet di andre trådene!!

Som de fleste vet og også skriver i disse trådene så kan ikke en lege ha et forhold med en pasien/ tidligere pasient. Men hvor går denne etiske grensen? Er det totalt forbudt eller er det i noen tilfeller "lov"? Legger ved en caser her, hva tenker dere? Er det fortsatt no go? 

Case:

Legen Ole blir kjent med søte Line på Tinder. Dem skriver masse sammen, begge kjenner sterkt på at her er det noe og de skal helt klart møtes så fort det lar seg gjøres. Ole jobber mye og Line har et lite barn så det er ikke så lett å finne ledig tid. En lørdagskveld får Line feber og magesmerter. Hun vil ikke ringe legevakten fordi hun vet Ole er på jobb denne kvelden. Hun vil ikke at deres første møte skal skje på denne måten. De bor et stykke fra sykehuset så legevakten må bli første stopp. Smertene til Line øker, hun innser at hun må ha legehjelp, dette kan ikke vente til neste dag. Hun ringer legevakten.

På legevakten sitter Ole. Han titter på listen over pasienter og ser at dem har en mulig blindtarmbetennelse på vei inn. Og så ser han det, det er Line. "Hans" Line. Ole vet om de etiske reglene for leger. Hadde de allerede vært i et forhold så hadde ikke dette bydd på problemer. Men de har jo ikke en gang møttes, et evt forhold vil bli innledet ETTER at hun har vært hans pasient. Hadde dette vært på et sykehus eller en større legevakt kunne Ole bedt en kollega ta seg av Line. Men her er det bare han. Han har en bakvakt, men denne bakvakten er allerede ute på et oppdrag et stykke unna og Line kan ikke vente......

Så hva tenker dere? Står Ole i fare for å miste lisensen hvis han i ettertid innleder et forhold med Line? Hva er etisk riktig å gjøre i dette tilfelle?

Anonymkode: c0b06...3cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...