Gå til innhold

Oslo bør få en skikkelig skyline!


Wise

Anbefalte innlegg

Boligprisene i Oslo er ekstremt høye som følge av at innflyttingen er større en utflyttingen, renten er lav og så har Markagrensen. Alle disse faktorene er hovedriverne til at boligprisene er som de er. I tillegg er det også store restriksjoner på hvor mange etasjer et hus / bolig blokk kan bygges. For å motvirke de ekstreme prisene så bør vi bygge i høyden. Oslo er jo på mange måter som Hong Kong av størrelse og det er regulerte områder for bolig, men i Hong Kong de bygger i høyden når de ikke kan bygge i bredden. I Oslo er det ikke mange eplehaver igjen, men kompensert av stygge inneklemte hus isteden, det er ikke noe stil igjen.

Det er et paradoks at Nordmenn ikke kan fordra skykrapere, i Norge, men samtidig elsker vi å reise til New York, Dubai og Hong Kong for å la oss imponere av de enorme byggverkene. F.eks. Barcode i Oslo bestående av pinglete lavhus. Riktignok er de stilfulle, men de burde være mye høyere. Hele Barcode kvartalet burde bestå av skyskrapere som virkelig ruver og setter Norge på kartet internasjonalt. Røkke tårnet burde definitivt vært her og ikke på tullete Snarøya. Jeg kan ikke begripe hvorfor det er fy fy å bygge i høyden når man i USA og hele Asia gjør det. Det er litt sånn typisk, litt jantelov over det hele at man ikke skal bygge i høyden.

"All in" høyhus på 40 etasjer boligblokker og Skyskrapere i Oslo! 
På den måten kan studentene og de unge få seg en mulighet til å kjøpe et sted å bo og så blir det litt mer imponerende å se på, samt at det vil dra vanvittig med turister.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

48 minutter siden, T-Rex skrev:

Byplanleggerne er uenige med deg.

Byplanleggerne bør moderniseres!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...