Gå til innhold

Voldtekt er et folkehelseproblem og samfunnsproblem. Mørketall av seksuelle overgrep kun 10% anmelder det skjer fler overgrep enn man tror!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

På den internasjonale kvinnedagen 8 mars i 2017 ble det opprettet en nettside der man anonymt kunne dele sine historier. Det er under 10% av de utsatte kvinnene i Norge som anmelder voldtekt, og av alle sakene som blir anmeldt er det kun 20% som havner i retten, og kun 10% som ender med straff. Det vil si at mer enn 90% av voldtektsmennene går fri og ustraffet. 

På nettsiden morketall.no er det delt hundrevis av historier som nå blir publisert i en bok ved samme navn som lanseres i dag. I den forbindelse har de laget en kampanjefilm, for å sette fokus på et alvorlig samfunnsproblem og gi talerør til mørketallene.

I dag opplever 3 av 10 kvinner i Norge å bli voldtatt i løpet av livet og alt for få gjerningsmenn blir dømt. Dette er et enormt folkehelseproblem, og noe som må frem i lyset. 

De fleste som blir voldtatt eller utsatt for seksuelle overgrep anmelder ikke, både på grunn av skam og på grunn av redselen for å ikke bli trodd. Derfor ble kampanjen «Jeg er et mørketall» startet.

Målet med siden er å bryte tausheten om "usynlige" seksuelle overgrep ved at man anonymt kan dele sin historie. Vi tror at det er gjennom synliggjøring man kan fjerne skam og redsel, og rette søkelyset mot - og gjøre noe med - en enormt samfunnsproblem.

Møt opp på Litteraturhuset i Oslo i dag kl 18 å bli med på lanseringen, og delta i panelsamtale hvor det vil diskuteres situasjonen rundt voldtekt i dagens samfunn, hvordan vi kom dit og hva vi kan gjøre for å få det bedre. I panelet sitter ansatte på DIXI voldtektsmottak og advokater og kvinneforekjempere fra Kvinnefronten og Mørketallredaksjonen. De som ikke kan delta på arrangementet må gjerne bli med å diskutere problemet her på nett i denne tråden. 
Hva bør være alles plikt for å forhindre voldtekt? 
Hvordan bør holdningene i samfunnet mellom menn endres? 
Hvordan bør rettstaten og politiets prioriteringer endres? 
Hvorfor har vi ikke samtykkelov i Norge?
Er du et mørketall? 


 

 

Anonymkode: 13a11...caa

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...