Hallepalle2 Skrevet 10. juni 2021 #44121 Del Skrevet 10. juni 2021 NewStart87 skrev (1 time siden): Glemte å nevne at kommentaren min om video aldri hadde blitt publisert uansett, Caroline ønsker jo ikke at lesere skal klikke seg inn her for å se bevis. Hvilke video? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44122 Del Skrevet 10. juni 2021 Lavande skrev (5 timer siden): Trond Moi sin focaccia-oppskift fra boken "100 retter og matopplevelser" (side 29) lagt ut her: http://www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?s=76d6882ad9177f43481f9542400a24c8&p=394720&postcount=3: 30 g gjær 6 dl lunkent vann 800 g hvetemel 2 ss sukker 1 ts salt 1 kvist rosmarin 1 fedd hvitløk olivenolje grov salt Vs. Cbe.no sin oppskrift - https://www.carolinebergeriksen.no/2021/06/09/oppskrift-onsdag-focaccia/: ♥ 1/2 pakke gjær ♥ 800 g. hvetemel ♥ 2 ss. sukker ♥ 1 ts. salt ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 6 dl. lunkent vann .... godt med olivenolje, havsalt og rosmarin over. Du vet det er massevis av foccaciaoppskrifter som er nærmet identiske der ute sant? Sånn er det med matoppskrifter. Mener du alle som skal legge ut oppskrift skal lete etter en som er lik for å kreditere noen for den? 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fufu Skrevet 10. juni 2021 #44123 Del Skrevet 10. juni 2021 Katten89 skrev (50 minutter siden): Selve foccaciaen var hastverksarbeid, den var pannekakeflat. Her har hun firet på sin høye standar. Det er faktisk litt deilig å se at hun er menneskelig og kan feile med gjærbaksten hun også 😄. Det var helt sikkert meningen! 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lavande Skrevet 10. juni 2021 #44124 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (21 minutter siden): Du vet det er massevis av foccaciaoppskrifter som er nærmet identiske der ute sant? Sånn er det med matoppskrifter. Mener du alle som skal legge ut oppskrift skal lete etter en som er lik for å kreditere noen for den? Kan du lenke til de focaccia-oppskriftene "der ute" som er så lik Trond Moi sin? Jeg har ikke sett det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klink Skrevet 10. juni 2021 #44125 Del Skrevet 10. juni 2021 Lavande skrev (1 minutt siden): Kan du lenke til de focaccia-oppskriftene "der ute" som er så lik Trond Moi sin? Jeg har ikke sett det. Har cbe påstått det er hennes egenoppfunnede oppskrift? 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44126 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Klink skrev (5 minutter siden): Har cbe påstått det er hennes egenoppfunnede oppskrift? Nei, det har hun ikke😊Hun skrev at det var en oppskrift som søsteren hennes brukte. Endret 10. juni 2021 av Hut 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44127 Del Skrevet 10. juni 2021 Klink skrev (5 minutter siden): Har cbe påstått det er hennes egenoppfunnede oppskrift? Kan du ikke enten lese tråden - eller bloggen? Hvis du skal være med i debatten, synes jeg virkelig du kan holde deg orientert selv og ikke komme inom og be om resyme. Hut skrev (1 minutt siden): Nei, det har hun ikke😊 Hun sa det var søsterens oppskrift. 25 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klink Skrevet 10. juni 2021 #44128 Del Skrevet 10. juni 2021 pøbelsara skrev (2 minutter siden): Kan du ikke enten lese tråden - eller bloggen? Hvis du skal være med i debatten, synes jeg virkelig du kan holde deg orientert selv og ikke komme inom og be om resyme. Hun sa det var søsterens oppskrift. Jeg spør fordi jeg ikke har funnet noe om det noe sted. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Populært innlegg pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 Populært innlegg #44129 Del Skrevet 10. juni 2021 jeg synes det er rart at hun postet det innlegget i det hele tatt? Skikkelig slurv, hun skriver feil ingredienser og glemmer å skrive fremgangsmåte, glemmer å etterheve/eller har glemt gjær, rett og slett. Mislykket brød, slurvete oppskrift - jeg ville gjort det om igjen. Dette er jo faktisk jobben hennes. 51 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44130 Del Skrevet 10. juni 2021 Klink skrev (Akkurat nå): Jeg spør fordi jeg ikke har funnet noe om det noe sted. Det står i tråden her. 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klink Skrevet 10. juni 2021 #44131 Del Skrevet 10. juni 2021 pøbelsara skrev (Akkurat nå): Det står i tråden her. At hun har oppskriften fra søsteren ja. Ikke sikkert cbe vet hvem som hadde originaloppskriften. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44132 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Klink skrev (8 minutter siden): At hun har oppskriften fra søsteren ja. Ikke sikkert cbe vet hvem som hadde originaloppskriften. Nei det er ikke sikkert hun vet det. Men. Du vet det er vanlig kutyme å spørre de man får en oppskrift fra hvor den kommer fra? Nei, man MÅ ikke si hvor man har oppskrifter fra, men det er vanlig kutyme, høflighet, folkeskikk å fortelle hvor man er inspirert fra. Selv om jeg antar at Trond Moi synes det brødet som vises frem i bloggen i dag, er ganske dårlig reklame for oppskriften hans, så han er sikkert bare glad til. Endret 10. juni 2021 av pøbelsara 26 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44133 Del Skrevet 10. juni 2021 Klink skrev (8 minutter siden): At hun har oppskriften fra søsteren ja. Ikke sikkert cbe vet hvem som hadde originaloppskriften. Hun skriver at det er oppskriften som søsteren hennes brukte, da bør hun også nevne hvor søsteren har den fra eller finne det ut, om den er fra en annen plass så bør det finnes ut hvor eller nevnes at de ikke husker det. Hun kan dette med kilder. 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44134 Del Skrevet 10. juni 2021 pøbelsara skrev (Akkurat nå): Nei det er ikke sikkert hun vet det. Men. Du vet det er vanlig kutyme å spørre? Nei, man MÅ ikke si hvor man har oppskrifter fra, men det er vanlig kutyme, høflighet, folkeskikk å fortelle hvor man er inspirert fra. Selv om jeg antar at Trond Moi synes det brødet som vises frem i bloggen i dag, er ganske dårlig reklame for oppskriften hans, så han er sikkert bare glad til. Nå vet vi ikke hvor inspirasjonen til oppskriften kommer fra. Hun skrev tidligere i uka at hun skulle dele oppskriften hun hadde fått av sin søster på foccacia. Jeg får oppskrifter fra venninner hele tiden som de sikkert har fått fra et annet sted. Og nei, jeg synes ikke det er kutyme og god folkeskikk å lete etter en lignende oppskrift for å kreditere den til noen som sikkert har en lignende oppskrift. Tror du Trond Moi fant opp oppskriften til foccacia? Han ble sikkert inspirert av massevis av lignende oppskrifter der ute han også som alle oss andre. 19 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44135 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Hut skrev (7 minutter siden): Nå vet vi ikke hvor inspirasjonen til oppskriften kommer fra. Hun skrev tidligere i uka at hun skulle dele oppskriften hun hadde fått av sin søster på foccacia. Jeg får oppskrifter fra venninner hele tiden som de sikkert har fått fra et annet sted. Og nei, jeg synes ikke det er kutyme og god folkeskikk å lete etter en lignende oppskrift for å kreditere den til noen som sikkert har en lignende oppskrift. Tror du Trond Moi fant opp oppskriften til foccacia? Han ble sikkert inspirert av massevis av lignende oppskrifter der ute han også som alle oss andre. Men du er antageligvis ikke en blogger/influencer med et par-tre hundretusen følgere.. Da kan man plutselig ikke kaste rundt seg med oppskrifter og andres verk uten å hoste opp en kilde, faktisk skal ingen ta andres verk og ta ære og kred for det, men det følger ekstra ansvar når en bedrift/firma/offentlig person gjør det. Om privatpersonen CBE vil dele oppskrifter med sine venninner så må hun nesten opprette en privat konto og gjøre det der. Endret 10. juni 2021 av Stjernekikkeren Glemte et ord. 28 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hallepalle2 Skrevet 10. juni 2021 #44136 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (5 minutter siden): Nå vet vi ikke hvor inspirasjonen til oppskriften kommer fra. Hun skrev tidligere i uka at hun skulle dele oppskriften hun hadde fått av sin søster på foccacia. Jeg får oppskrifter fra venninner hele tiden som de sikkert har fått fra et annet sted. Og nei, jeg synes ikke det er kutyme og god folkeskikk å lete etter en lignende oppskrift for å kreditere den til noen som sikkert har en lignende oppskrift. Tror du Trond Moi fant opp oppskriften til foccacia? Han ble sikkert inspirert av massevis av lignende oppskrifter der ute han også som alle oss andre. Du ser ikke forskjell på når du får en oppskrift fra venninnene dine og det som blir publisert på en kommersiell blogg? Foccaciaen hun viser er i tillegg for mye stekt i en for stor form og fremstår tørt, basert på inntrykket man (jeg) får fra bildene. 21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44137 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Hallepalle2 skrev (5 minutter siden): Du ser ikke forskjell på når du får en oppskrift fra venninnene dine og det som blir publisert på en kommersiell blogg? Foccaciaen hun viser er i tillegg for mye stekt i en for stor form og fremstår tørt, basert på inntrykket man (jeg) får fra bildene. Synes den så god ut jeg. Fikk skikkelig lyst på foccacia. Veldig gode på matbilder synes jeg de er også denne gangen. Og nei, jeg synes ikke det er kritikkverdig å få oppskrift fra foccacia fra sin søster. Hvem vet hvor søsteren har fått inspirasjonen til brødet fra. Kanskje Matprat? BBC food? Trond Moi? Helles Kitchen? Trines Matblogg? Mulighetene er uendelige🤷♀️Hun burde kanskje nevnt alle sammen da😅 Endret 10. juni 2021 av Hut 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44138 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (2 minutter siden): Synes den så god ut jeg. Fikk skikkelig lyst på foccacia. Veldig gode på matbilder synes jeg de er også denne gangen. Det synes IKKE jeg. Den var jo helt flat! Jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke laget ny. Dette er - som jeg også sa for litt siden - jobben hennes. Og så lurer jeg på hvorfor du sammenlikner at du får oppskrifter av venninnene dine og at CBE pulserer en oppskrift i sin kommersielle blogg? 31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hallepalle2 Skrevet 10. juni 2021 #44139 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Hut skrev (5 minutter siden): Synes den så god ut jeg. Fikk skikkelig lyst på foccacia. Veldig gode på matbilder synes jeg de er også denne gangen. Ok, det er selvsagt helt greit, og svært lite overraskende. Jeg er enig i at de som regel er knallgode på matbilder, men her syns jeg at motivet selv ødela for opplevelsen. Men liker man flatt focattia så er jo det greit. Men spørsmålet om hvordan du kan sammenligne deg selv og dine venninner med en kommersiell blogg svarer du ikke på? Endret 10. juni 2021 av Hallepalle2 17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hallepalle2 Skrevet 10. juni 2021 #44140 Del Skrevet 10. juni 2021 Burde ikke lekehytta vært merket som reklame? 23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå