Gå til innhold

Fersk suppe og kjøtt med sursøt saus?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Oppskrift hadde jeg lett funnet på google. Spør her da jeg vil høre hvordan andre gjør det eller spiser der, om suppen er en slags forrett eller hva.

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi har suppe som forrett når vi har det til middag.

Anonymkode: 8329b...4a0

 

2 minutter siden, Nuttery skrev:

Suppen er forrett, og kjøtt+sursøt saus er middag. Nydelig. 

Takk, frister å prøve det.

Er denne retten en tradisjon fra visse steder i landet?

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ah, retten som mormor alltid må lage hver høst! 

Suppen til forrett og nydelig kjøtt med poteter og den helt særegne sausen til hovedrett 👌

Anonymkode: 6af40...860

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 

Takk, frister å prøve det.

Er denne retten en tradisjon fra visse steder i landet?

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Jeg er fra Østfold og er oppvokst med den i allefall. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ah, retten som mormor alltid må lage hver høst! 

Suppen til forrett og nydelig kjøtt med poteter og den helt særegne sausen til hovedrett 👌

Anonymkode: 6af40...860

Bruker dere noen grønnsaker til hovedretten?

Anonymkode: d7681...fa8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Nuttery skrev:

Jeg er fra Østfold og er oppvokst med den i allefall. 

Buskerud her. :) 

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Bruker dere noen grønnsaker til hovedretten?

Anonymkode: d7681...fa8

Vi hadde bare grønnsakene i suppa. Kjøtt, poteter og saus ble spist uten andre grønnsaker enn de som evt. hang på kjøttet etter at det hadde kokt i suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

Suppen servers først. Som en liten forrett.

Så severes det varme kjøttet, glovarme poteter og saus. 

Skulle det bli rester (det blir det alltid), så kan kjøttet deles i mindre biter og has i suppen. Da blir restemiddagen kjøttsuppe :) 

Jeg kjenner ikke utgaven med sursøt saus. Jeg er vokst opp med løksaus til fersk suppe og kjøtt, og det er veldig godt.

Anonymkode: 29366...553

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm, sursøts saus. Suppe er forrett, kjøtt, potet og suppegrønnsaker er til middagen med sursøt saus. Er fra Østfold.

Anonymkode: 8c251...ef7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Den oppskriften så litt rar ut. Tror for det første jeg hadde kokt kjøttet mye lenger. Dessuten hadde jeg aldri brukt buljong i sausen når jeg allerede hadde en kjele full av deilig suppekraft. :) 

Denne oppskriften likner mer på det jeg er vant til, inkl. løk i sausen og melboller til suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Den oppskriften så litt rar ut. Tror for det første jeg hadde kokt kjøttet mye lenger. Dessuten hadde jeg aldri brukt buljong i sausen når jeg allerede hadde en kjele full av deilig suppekraft. :) 

Denne oppskriften likner mer på det jeg er vant til, inkl. løk i sausen og melboller til suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

... Men melbollene er av en annen type, ser jeg. Vi lagde ikke boller som ble trukket i suppa, men kokte "bollerøra" ferdig i kjele, og tok av boller med skje som vi la i tallerkenen ved bordet. 

Anonymkode: 12493...bb8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

 

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Prøvd Google? https://spar.no/Oppskrifter/fersk-suppe-med-kjott-og-sursot-saus/

 

 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Det der er så godt det altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Da legger jeg inn en en oppskrift som er det nærmeste jeg kommer den løksausen jeg vokte opp med til ferskt kjøtt :)

Jeg grovrasper løken istedet for å kutte den med kniv. Det gir finere konsistens på sausen og bedre smak siden løkbitene da er tynnere.

Forholdet eddik og sukker kan helt fint modifiserer etter ønske og smak.

Oppskrift: https://www.dn.no/smak/oppskrifter/1-1-5592445

 

 

Anonymkode: 29366...553

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎21‎.‎09‎.‎2018 den 15.25, AnonymBruker skrev:

Oppskrift hadde jeg lett funnet på google. Spør her da jeg vil høre hvordan andre gjør det eller spiser der, om suppen er en slags forrett eller hva.

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Hvis du hadde sett på lenken så sto det også hvordan det spises... 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 22.9.2018 den 21.32, AnonymBruker skrev:

Hvis du hadde sett på lenken så sto det også hvordan det spises... 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Du vet at det er mulig å scrolle forbi tråden om du ikke liker den. 

Anonymkode: d7681...fa8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...