Gå til innhold

Hvor kom livet fra?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

https://www.tu.no/artikler/livets-opprinnelse-og-lys-eksperimentet-hva-vet-vi-per-dags-dato/415387

Så vidt vi vet, er det ikke mulig å fremstille liv, forskerne har forsøkt på dette i mange tiår, uten å lykkes i kunstig fremstilling av nytt liv. Samtidig ser det ikke, pr i dag, ut til å være liv på andre planeter. Til tross for mye leting, har ingen funnet liv andre steder. Så, hvordan kan livet ha oppstått på jorden? Er det Gud som skapte det?

Anonymkode: 8f7b5...d65

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Å si at man skal lage planter fra atomer og lys er en forenkling. De mest troverdige teoriene jeg har hørt går på at liv ble til før det var oksygen på jorden, i de helt spesielle forholdene som var med ulike gasser mye stråling, for å si det enkelt. Eksperimenter har klart å lage aminosyrer som finnes i DNA ved å etterligne dette, men fungerende celler har de ikke fått til. Samtidig ble vi jo til over så lang tid at det gir mening at det er usannsynlig å lage de første cellene, Men at det likevel kan skje over millioner av år. Så det er litt spesielt å tro vi må være skapt av Gud bare fordi forskere ikke ennå har klart å gjenskape de ekstreme betingelsene vi hadde på jorda da celler ble til...

 

https://snl.no/livets_opprinnelse

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Naivt å tro at man ikke kan fremstille kunstig liv. De har allerede delvis lykkes (kloning, genspleising, maskiner som blir mer og mer intelligent, o.l)

Naivt å tro at det ikke finnes liv på andre planeter (men hvis du sender en melding er du død innen du får svar, pga avstandene)

Livet utviklet seg sakte men sikkert.

Men JA, Gud har fortsatt skapt det!

Anonymkode: 965d9...816

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Horten Market skrev:

Livet ble til som en følge av naturlovene. Hvor kommer så naturlovene fra?

Alt eksisterte før vi satte ord på det og begynte å granske det. Naturlovene er bare det synlige i en hendelse, aldri selve hendelsen. Alt er ren energi, det fysiske med alle lovene som hører til er bare et luftslott.

Når man tar på noe, tar man aldri på det likevel fordi det alltid er mellomrom mellom atomene. Vi er bare satt sammen av små biter, og Gud er dette noe som holder hele verden på plass. 

Anonymkode: ef57c...b40

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel nå sa vel einstein noe i den duren at vi er som babyer i ett bibliotek. Vi har masse å forstå enda og for å sette det i perspektiv skal det mye til for at en maur lærer seg å bruke internet.

 

At det ikke ser ut til å være liv på andre planeter? Fordi vi ikke har funnet noe? Vi har da ikke vært på så veldig mange og vi har bare observert smårusk i det uendelige. Om jeg ikke tar feil så har det blitt funnet mye rart i meteoritter bla a dna komponenter og diverse vi ikke har svar på.

 

En del vitenskapsfolk har teorier om at sopp kom fra verdensrommet etter at liv startet her på jorda. Samtidig er det teorier om at liv på jorda kom fra rommet. Plenty med teorier som kan være reel. 

 

At vi ikke har klart å skape liv uten bistand enda. Betyr så veldig lite. Ingen vet, man kan bare anta. Og når du sier gud, hva mener du? Gud som en ren tolkning av bibelen, der mener jeg svaret er nei. Fordi den boka motsier seg selv alt for mange ganger. Gud som i en svært intelligent skapning er mer mulig men blir også ren tipping. Hvem vet, mange hevder at vi en dag klarer nettop det å bli guder ved å skape ett lignende univers i en komputer via simulasjon. Så om noen allerede har gjort dette før oss eller ikke, vet vi ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 12.9.2018 den 13.12, AnonymBruker skrev:

Så vidt vi vet, er det ikke mulig å fremstille liv

Hvor store skylapper må man ha for å komme med et slikt utsagn?

Ser at denne tråden ligger under religion og filosofi, så da er det vel på sin plass at jeg svarer med Descartes: Cogito ergo sum.

All den tid du forhåpentlig er enig i at det eksisterer liv på jorden, så har liv åpenbart blitt fremstilt. At vi per i dag ikke kan beskrive opprinnelsen nøyaktig, er ikke det samme som å si at det er umulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...