Gå til innhold

Hvorfor må ikke grønnsaksmos forvelles før den fryses?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det står overalt at man må forvelle grønnsaker før de fryses for å bevare smak og for å inaktivere enzymer og mikroorganismer. Men jeg hører også at mange fryser grønnsaksmos uten at det er blitt forvellet.

Når grønnsakene er most, må man ikke inaktivere enzymer og mikroorganismer før det fryses da også? Noen som kan forklare hvordan det fungerer?

Anonymkode: 0b9d4...f19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Grønnsaksmos lages gjerne av kokte grønnsaker, og da er det ikke nødvendig å forvelle slik som med rå grønnsaker.

Anonymkode: 325c2...5ea

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Grønnsaksmos lages gjerne av kokte grønnsaker, og da er det ikke nødvendig å forvelle slik som med rå grønnsaker.

Anonymkode: 325c2...5ea

Hmmm... Jeg har sett mange oppskrifter der grønnsakene bare er most i food processor og deretter fryst ned.

Anonymkode: 0b9d4...f19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange som lager smoothie og fryser resten ned i ispinne-former eller rørte bær i fløteis. Hvorfor må det ikke forvelles i de tilfellene?

Anonymkode: 0b9d4...f19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...