Gå til innhold

Lønner det seg å lease? I stedet for bruktbil til 70 000kr?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg og kjæresten har tenkt å få oss bil, men lurer på hva som lønner seg av leasing og å kjøpe bruktbil (vi har ikke råd til å kjøpe helt ny bil selv). Dersom vi skal kjøpe bruktbil tenker vi å kjøpe en som koster ca 70 000kr og som nylig har vært eu-godkjent. 

Men kan det lønne seg å lease i stedet? Ser etter en bil av ok str, helst ok str på bagasjerom også pga. plass til hundebur. 

Anonymkode: 599d8...ecf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da må dere jo rett og slett se på ulike tilbud på leasing og legge sammen alt av utgifter og sammenligne med alt av utgifter ved å kjøpe en bil.

Anonymkode: 127ba...ad0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest HanenIFlokken

Det som er den store faktoren som kan vippe økonomien i det veldig feil er hva du har av striper og bulker i bilen når du skal levere den tilbake. Her tar de seg ekstremt godt betalt for ALT som ikke regnes som normal slitasje :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leasing må sammenlignes med nybilkjøp. Leasingselskapet skal også tjene penger så i utgangspunktet skal det være billigere å kjøpe nybil for lånte penger. Usikkerheten rundt el/drivstoff og avgiftsendringer gjør at det for mange likevel vil kunne være tryggere å lease enn å eie.

Leasing kan ikke sammenlignes med bruktbiløkonomi i den klassen du spør om. Stort sett vil du med forskuddsleie og månedsleie betale langt over 70000 første leasingår. I praksis kan du kjøpe bil til 30-40000 kr og kaste den ved nødvendig reparasjon, og ha billigere bilhold enn leasing. 

Leasing er ikke noe alternativ til billig bruktbil, men dere må gjerne kjøpe nybil for min del.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med @spinner. En god bruktbil til ca 70000kr vil koste dere ca 4kr/km de første par årene. En ny bil vil vanligvis ligge på 7-8kr/km.

Det som kan forkludre regnskapet er en elbil. De kan være billig i drift om dere har et passende kjøremønster. Likevel er kapitalkostnadene så høye sammenliknet med bruktbil i den klassen, at dere kan komme billigere ut andre veien.

Anonymkode: a9921...bc5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk de 70 på egenkapital og lån heller til en nyere bil? Om dere har råd til 2000 og oppover i mnd for leasingbil må dere ha råd til en nyere bruktbil også?

Anonymkode: 6e87f...3d8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Billån er jo omtrent det verste du kan låne til. Bilens verdi faller lynraskt. Snakker vi økonomi så er en eldre, pålitelig bruktbil veien å gå.

Anonymkode: a9921...bc5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...