Gå til innhold

Prøverrør, stor sjans?


smile

Anbefalte innlegg

Vi har noen venner som holder på med prøverør. HVor stor sjanse er det for at det går? Går det bra for de fleste og hvor mange forsøk har de fleste?(vet det er tre totalt) Hvor lang tid er det mellom hvert forsøk?

Er så spent og håper det går bra med dem!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sjansen for å lykkes varrierer fra par til par, hva som er årsaken til at de må ta prøverørsbehanlding. Pørverørbehandling kan også være to ting; IVF eller ICSI, også dette eetter hva som er årsaken til at man trenger hjelp og hvordan sjansene vurderes av legen - altså individuelt.

Det er mange ting som skal klaffe, og med maks flaks i perioder og sykluser og ventetid på klinikke, hvordan kvinne responderer på hormonbehandlingene, kan et forsøk ta flere måneder. Du skal slite hardt om du rekker tre forsøk på et år. Sommerferier må regnes med, påskeferiere, klinikk-kapasitet, egen ferie, kropppen skal nok hente seg inn mellom hver gang etc.

Tre forsøk er det antallet du får dekket av det offentlige på offentlig sykehus, bruker du privat klinikk kan du ta så mange forsk du bare vil, men må betale for hvert av dem selv.

Du kan lese mer på FUB sine sider, www.fub.no - derfinner du sikkert mer statistikk og tall og sånn, men jeg tror ikke det er sånn at "de fleste lykkes" men mulig jeg tar feil.

De ulike klinikkene har sikkert også tall og oversikt på sine hjemmesider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Heisann :P

Først vil jeg ønske dine venner lykke til, håper det blir full klaff for dem :P

Vi har vært gjennom to prøverørforsøk (uten pos. resultat :-? ). Vi fikk beskjed om at det var gjennomsnittlig 40% sjanse for vellykket res. og at av de som benyttet seg av alle tre forsøk så var det 60% som ble gravide.

Men det er vil nok variere utfra hvilke problem en har...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har vært gjennom 2 forsøk uten resultat. Og vi kommer til å gjennomgå 3 forsøk på 7 måneder, så det går an å bruke mindre enn ett år

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...