AnonymBruker Skrevet 22. april 2018 #1 Del Skrevet 22. april 2018 Et språk hvor ordet får helt ulike former i setningen ut fra grammatikken. Du ser ikke et enkeltstående ord men må først se hvilket kasus det tilhører. Dette er språk som ungarsk, finsk, grønlandsk ( ekstremt) og islandsk. Hvilke metoder må innlærere bruke for å lære et sånt språk? Anonymkode: a986d...476 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 24. april 2018 #2 Del Skrevet 24. april 2018 God gammeldags pugging og enda mer pugging! Jeg har lært meg finsk og det er typisk er slikt språk som du nevner. Foredelen er likevel, i alle fall med finsk, at det er få få unntak i bøyningene. Har man først lært seg systemet, er det ikke så vanskelig å bygge videre. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipaluk Skrevet 24. april 2018 #3 Del Skrevet 24. april 2018 5 timer siden, Perelandra skrev: God gammeldags pugging og enda mer pugging! Jeg har lært meg finsk og det er typisk er slikt språk som du nevner. Foredelen er likevel, i alle fall med finsk, at det er få få unntak i bøyningene. Har man først lært seg systemet, er det ikke så vanskelig å bygge videre. Lærte du deg ordene eller bøyingsformene først? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 24. april 2018 #4 Del Skrevet 24. april 2018 57 minutter siden, Pipaluk skrev: Lærte du deg ordene eller bøyingsformene først? Jeg begynte med å lære endingene i de ulike bøyingsformene. Faktisk var kasusbøyingene det aller første jeg lærte meg på finsk før jeg kunne noe av språket ellers. Videre lærte jeg meg reglene for hvordan ordene forandres når de bøyes. Hvilket språk er det du vil lære? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipaluk Skrevet 24. april 2018 #5 Del Skrevet 24. april 2018 7 minutter siden, Perelandra skrev: Jeg begynte med å lære endingene i de ulike bøyingsformene. Faktisk var kasusbøyingene det aller første jeg lærte meg på finsk før jeg kunne noe av språket ellers. Videre lærte jeg meg reglene for hvordan ordene forandres når de bøyes. Hvilket språk er det du vil lære? Jeg har lært mange språk og har ingen umiddelbare planer om å lære et nytt. Synes russisk er forferdelig vanskelig med alle kasus. Synes det er interessant hvilke strategier en bruker for å lære ulike språk. Vi lærer at noen språk er forferdelige vanskelige. Barn lærer språket så helt umulig kan det ikke være? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 24. april 2018 #6 Del Skrevet 24. april 2018 (endret) 23 minutter siden, Pipaluk skrev: Jeg har lært mange språk og har ingen umiddelbare planer om å lære et nytt. Synes russisk er forferdelig vanskelig med alle kasus. Synes det er interessant hvilke strategier en bruker for å lære ulike språk. Vi lærer at noen språk er forferdelige vanskelige. Barn lærer språket så helt umulig kan det ikke være? Aha, jeg trodde du hadde planer om, eller var i ferd med, å lære et av de språkene du nevnte i starten. Er enig med deg at det er interessant å se hvordan folk lærer seg eller tilnærmer seg et nytt språk. Selv har jeg ikke gått på kurs, men lært meg finsk på egenhånd. Jeg begynte med grammatikken før ordforrådet, og pugget kasus, verbbøyninger og eiendomssuffikser. Det er kanskje ikke den metoden som anbefales for nybegynnere, men det funket for meg. Endret 24. april 2018 av Perelandra Skrivefeil 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2018 #7 Del Skrevet 24. april 2018 Jeg er utrolig dårlig på grammatiske systemer, og hadde gått for å høre språket mye, å lære setninger utenat, dikt og tekster f.ex. finne musikk som jeg liker på språket, filmer etc. Jeg slet mye med Tysk grammatikk og knekte først koden da jeg tok ibruk det ovennenvte. Etterpå seg det mattematiske i grammatikken inn litt etter litt. Men å begynne med grammatikk, eller tro jeg skal mestre grammatikken perfekt er selvmord for meg Jeg lærer best ved å bruke gehør. Anonymkode: 20174...dbb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 24. april 2018 #8 Del Skrevet 24. april 2018 Når det gjelder å lære nye språk, har jeg ofte lest og hørt at man ikke skal bry seg om gramatikken i starten. Min vei inn i finsken var stikk motsatt. Det var nettopp min fascinasjon for gramatikken og den systematiske oppbyggingen som gjorde meg interessert i språket. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipaluk Skrevet 25. april 2018 #9 Del Skrevet 25. april 2018 11 timer siden, Perelandra skrev: Når det gjelder å lære nye språk, har jeg ofte lest og hørt at man ikke skal bry seg om gramatikken i starten. Min vei inn i finsken var stikk motsatt. Det var nettopp min fascinasjon for gramatikken og den systematiske oppbyggingen som gjorde meg interessert i språket. Barn som flytter til Finland vil ikke lære grammatikk. Det har ingen mening å forklare grammatiske regler. Likevel tilegner de seg språket. Hvordan skjer det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2018 #10 Del Skrevet 25. april 2018 3 timer siden, Pipaluk skrev: Barn som flytter til Finland vil ikke lære grammatikk. Det har ingen mening å forklare grammatiske regler. Likevel tilegner de seg språket. Hvordan skjer det? Dette er et eget forskningsfelt med flere interessante hypoteser og mer eller mindre velutbygde teorier, og ikke noe du kan få svar på her på Kvinneguiden. Jeg anbefaler deg å lese en bok. Eller på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Language_acquisition Anonymkode: 61de9...d7e 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2018 #11 Del Skrevet 25. april 2018 14 hours ago, Perelandra said: Når det gjelder å lære nye språk, har jeg ofte lest og hørt at man ikke skal bry seg om gramatikken i starten. Min vei inn i finsken var stikk motsatt. Det var nettopp min fascinasjon for gramatikken og den systematiske oppbyggingen som gjorde meg interessert i språket. Det er svært interessant at det man likevel stort sett begynner med i språkopplæringen i skolen, er grammatikken. Jeg kan en del tysk grammatikk, forstår i stor grad systemet med kasus, men jeg kan absolutt ikke føre en samtale på tysk. Mye av årsaken er selvsagt at jeg ikke har brukt språket siden tysktimene på videregående, me det var også svært lite fokus på ordforråd. Jeg ser for all del at korrekt grammatikk i noen tilfeller blir nødvendig for å uttrykke seg, men man lærer jo ikke morsmålet ved å pugge dette. En del av dette med å innvandre til et nytt land, og dermed lære språket ved å lytte og snakke, er vel at man lærer det litt på samme måte som man lærer morsmålet. Da kan på sett og vis alle reglene komme senere. Barna lærer jo også språket lettere jo yngre de er. Leste noe om årsaken til dette en gang, uten at jeg kan gjengi hvorfor det er slik - men det er jo veldig interessant at det er slik. Anonymkode: cf091...7c2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2018 #12 Del Skrevet 25. april 2018 Jeg har ikke lært et språk med så veldig mange kasus, men jeg har lært et språk der verbets rot bøyes etter kjønn og tall, og hvor man kan sette på pronomen på verbene. Vi begynte ikke med gramatikken, men startet med å lære noen ord med de ulike bøyningsformene, noe som etterhvert gjorde at det var lett å se et mønster. Jeg visste hva "han snakker" var, altså må roten med de samme tilleggene være "han gjør x". Når jeg da lærte roten, kunne jeg plutselig bruke verbet i alle former. Og slik bygde ordforrådet seg ved å bare lære nye røtter, ikke hele ord, hvis det gir mening. Uheldigvis har jeg glemt mye igjen, men ikke de første verbene jeg lærte og bøyningsformene Anonymkode: 50f40...3dc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipaluk Skrevet 25. april 2018 #13 Del Skrevet 25. april 2018 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har ikke lært et språk med så veldig mange kasus, men jeg har lært et språk der verbets rot bøyes etter kjønn og tall, og hvor man kan sette på pronomen på verbene. Vi begynte ikke med gramatikken, men startet med å lære noen ord med de ulike bøyningsformene, noe som etterhvert gjorde at det var lett å se et mønster. Jeg visste hva "han snakker" var, altså må roten med de samme tilleggene være "han gjør x". Når jeg da lærte roten, kunne jeg plutselig bruke verbet i alle former. Og slik bygde ordforrådet seg ved å bare lære nye røtter, ikke hele ord, hvis det gir mening. Uheldigvis har jeg glemt mye igjen, men ikke de første verbene jeg lærte og bøyningsformene Anonymkode: 50f40...3dc Hvilket språk var det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. april 2018 #14 Del Skrevet 26. april 2018 Jeg har studert et par språk med utstrakt kasusbruk samt tall- og personbøyde verb (og flere modi), og ut over arbeid med den generelle grammatikk- og språkfølelsen gikk det mye i pugging, pugging og pugging. Strengt tatt er det jo som å lære seg tysk, som faktisk er et språk av den typen du beskriver, med mye kasusbruk, tall- og personbøying og konjunktiv, så det er ikke noe mystisk. Det krever bare arbeid og en systematisk tilnærming til stoffet for å lette læringen av systemet. Anonymkode: 61de9...d7e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. april 2018 #15 Del Skrevet 26. april 2018 20 hours ago, Pipaluk said: Hvilket språk var det? Arabisk. Anonymkode: 50f40...3dc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pipaluk Skrevet 26. april 2018 #16 Del Skrevet 26. april 2018 (endret) 21 timer siden, AnonymBruker skrev: Arabisk. Anonymkode: 50f40...3dc Da får du også nytt alfabet og ny skriveretning med på kjøpet. Gikk du all inn for alt? Endret 27. april 2018 av Pipaluk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå