Gjest Anonymous Skrevet 22. februar 2005 #1 Del Skrevet 22. februar 2005 Hei! Jeg er på utkikk etter verdens beste tomatsaus til pasta. Jeg skriver ikke spaghetti bolognese, for da får jeg typisk oppskrift på stekt kjøttdeig med løk og en boks tomatpuré. Det jeg leter etter er en sinnsykt god tomatsaus som skal kokes både lenge og vel, og som smaker slik en italiener ville laget den. Jeg håper noen snille, søte KG-damer har en slik oppskrift å dele med meg! Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. februar 2005 #2 Del Skrevet 22. februar 2005 Jeg ble logget ut. Men det var altså meg som skrev innlegget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. februar 2005 #3 Del Skrevet 22. februar 2005 Jeg lager tomatsaus til lazagne ol. som skal koke lenge og vel. Tar det litt på feelingen, etter hvor mange jeg lager til. 2 stilker selleri 1-2 gulrøtter 1 løk litt purre hvitløk og chili etter smak Kjøttdeig, eller rent hakket kjøtt 1 boks hakket tomat litt tomatpure 1 glass rød eller hvitvin 1 stjerneanis 1-3 nellik 1/2 ts malt kanel 1/2 buljongterning( ikke alltid nødvendig) vann Salt og pepper finhakk alle grønnsakene og hvitløken og chilien. Brun kjøttdeigen , ha i grønnsakene og stek til de er blanke, ha i tomatpure hakket tomat, vin, vann og krydder. La dette koke så lenge du gidder minst 30 -45 min, gjerne lenger den blir bare bedre, men fisk da ut nelliken og stjerneanisen. Smak til med salt og pepper og muligene en ts sukker (sukker runder av tomatsmaken). Fyll på med litt mer vann hvis den står i fare for å koke for tørr, så den ikke svir. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 22. februar 2005 #4 Del Skrevet 22. februar 2005 Jeg vil anbefale bolognese-sausen fra Jamie Olivers siste bok. Trikset der er bacon. Brun litt bacon i gryten/pannen du lager pastasausen i før du tilsetter løk, hvitløk, kjøttdeig, oregano, tomatpuré og hermetisk tomat. Den røkte baconsmaken gjør underverker for tomatsaus, synes jeg! (det samme gjelder minestronesuppe, der jeg ofte også bruker kjøtt og kraft av røkt svineknoke). I Jamies oppskrift står det forresten soltørkede tomater istedet for tomatpuré, og en skvett rødvin, hvis jeg husker rett. Ang. tomatpuré: Smart å la den steke litt i panna med løken etc. før man tilsetter væske, dette tar bort den "rå" tomatsmaken. Denne sausen skal også koke lenge, ca. 1 1/2 time, tror jeg, men jeg nøyer meg iblant med 1/2 time, og resultatet blir ikke så verst da heller. Pastaen blandes i sausen før servering, og spises med masse nyrevet parmesan! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. februar 2005 #5 Del Skrevet 22. februar 2005 Pasta Bolognese (4 pers.) 400 g mørbrad, finhakket 50-100 g hakket bacon 1 finhakket løk 2-4 hakkede hvitløksfedd 2 laurbærblader 10 pepperkorn 1 finhakkede selleristenger 100 g hakket champignon 3-4 dl rødvin 1 dl buljong 1 boks hakkede tomater 1 hakket tomat 400-500 g spaghetti Finhakk kjøttet med den skarpeste kniven du har. Det er umulig å få det helt jevnt, noe blir fint som kjøttdeig, noe blir merkbare biter - og det er slik det skal være, men forsøk å sørge for at ingen biter er større enn et fyrstikkhode. Stek bacon på middels varme til det begynner å bli sprøtt. Ha i løk og skru ned varmen litt. Stek videre til løken er myk. Ha i kjøttdeig, hvitløk, laurbærblad, pepper, selleri, sopp og vin og kok over middels lav varme til mesteparten av vinen har fordampet. Spe på med litt kraft eller vann eller mer vin. Ha i tomatene. La småputre i 15-20 minutter, eller mer, hvis du har tid. Fem minutter før du skal servere, ha i den friske tomaten. Kok spagetti i iltert kokende lettsaltet vann i 10 minutters tid.0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amic@ Skrevet 22. februar 2005 #6 Del Skrevet 22. februar 2005 Denne har jeg fått fra min italienske svigermor og blir veldig bra! Og vi lager alltid av 1.5-2 kg kjøtt av gangen og fryser ned. 2 kg kjøttdeig (bruker å blande kjøttdeig, svinekjøttdeig o.l.) 2 gulerøtter (revet) 2 stk løk 2 stilker stangselleri i små biter "tomatsaus" i flaske (polpo di pomodoro), ca 0,5 flaske tomatpure 1-2 terninger kyllingbuljong (!) salt pepper bittelitt sukker 2-3 ss olivenolje vann Har ikke eksakt mengde på tomatpure o.l., må smakes til etterhvert. Stek kjøttdeig, løk, selleri og gulrot til alt vann har fordampet og det er helt tørt. Bland inn tomat, tomatpure, krydder, vann, buljong, olivenolje.. La det småkoke i 5-6 timer (minst, jo lengre jo bedre) og smak til med krydder og tomatpure etterhvert. Når kjøttsausen blir kokt så lenge, får den en helt annen konsistens enn den vi koker i en liten time. Min svigermor lar den stå på komfyren en hel dag når hun lager (så dette passer vel kanskje best å gjøre en regnfull søndag) Dette tar laaang tid å lage, men blir til gjengjeld supergodt! For å lage en liten avveksling innimellom er sausen kjempegod å blande med litt bechamelsaus. (Kalles Pastichata i Italia) God og mektig! Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. februar 2005 #7 Del Skrevet 22. februar 2005 Fantastisk! Dette er helt supre forslag, og jeg gleder meg til å prøve. Jeg får tydeligvis noe å bryne meg på her, så dette skal bli spennende. (Og koking av saus i 5-6 timer er kein problem. Det er jo perfekt for helgemat!) Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Moonchild i.i. Skrevet 25. februar 2005 #8 Del Skrevet 25. februar 2005 Jeg testet ut Bolognese-oppskriften til Arkana i går, og den ble utrolig god og fyldig. Jeg drikker ikke rødvin for tiden, og ville derfor ikke åpne en hel flaske bare for å la resten gå til spille (mannen er sympati-avholds på hjemmebane, når det bare er oss to). Jeg byttet derfor ut rødvinen med tilsvarende mengder buljong (brukte til sammen 5 dl. kyllingbuljong), to ss god Balsamico-eddik + en dæsj sukker. Etter at jeg hadde i de hermetiske tomatene lot jeg sausen koke seg ”tørr” i ca. 35-40 minutter. Selv om den sikkert hadde blitt enda bedre med rødvin, ble smaken helt nydelig og rund. Så denne kan altså anbefales hvis man ”bare” har en liten time til middagslaging, og ikke har tid til å la sausen koke i 4-6 timer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 25. februar 2005 #9 Del Skrevet 25. februar 2005 En til: Denne sausen er den desidert beste pastasausen jeg har smakt i hele mitt liv: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database...nese_2071.shtml Den inneholder både kyllinglever, bacon og kjøttdeig og bacon,og det gir den en helt fantastisk karakter. Anbefales på det varmeste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lompa Skrevet 25. februar 2005 #10 Del Skrevet 25. februar 2005 1 kg tomater olivenolje 5 dl vann 1 bx tomatpure 1-2 løk hvitløk etter smak (fersk!) oregano basilikum grovt havsalt grovmalt pepper 1 liten ts sukker Skjær tomatene grovt,og sleng de i en gryte sammen med et par ss olje,og la de koke opp.Hell på tomatpure og vann,rør godt og la koke en times tid. Ha i grovhakket løk og presset hvitløk.Tilsett salt,pepper og oregano,samt sukkeret, og la koke en time eller to til, til det er passe konsistens. Ha i strekt kjøttdeig,bacon eller hva annet du måtte ønske eller bruk den som den er, bare med litt revet ost til de som vil ha det. Lag fersk pasta til,og server. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Jaja_* Skrevet 1. april 2009 #11 Del Skrevet 1. april 2009 Her er en oppskrift som er god, http://ordentligmat.no/2009/02/verdens-bes...este-tomatsaus/ Fordelen med den er at den er veldig basis, sløik at man kan bruke den til hva som helst: Du kan ha kjøttdeig i og lage bolognese, du kan legge den på pizza, eller du kan spice den opp med Bacon. Dermed kan du lage mye i slengen, fryse ned, og når som helst ta opp verden beste tomatsaus til det du trenger den til. Jeg har alltid noe på lur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nelly Pelly Skrevet 2. april 2009 #12 Del Skrevet 2. april 2009 Mener å huske da jeg forsket på bolognesesauer i min ungdom, at sellerirot lagde en veldig god smak Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå