Gå til innhold

Hvor lenge holder oppskåret rå grønnsaker seg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

For å kunne spare litt tid og dermed også ha ferdig oppskråret grønnsaker med tilgjengelig (prøver å spise sunnere), hvor lenge holder oppskåret rå grønnsaker seg i kjøleskap? Tenker da på hvor stor porsjon det er lurt å lage etter hvor lenger det holder seg. 

Type grønnsaker jeg tenker på er: Salatblader, agurk, paprika, div løk (rødløk, vanlig gul løk, vårløk og purre), evt. mais osv

Anonymkode: f5dec...736

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 år senere...

Fortsetter under...

Gammel tråd men jeg søkte etter samme spørsmål og fant fram til denne 😛

Anonymkode: b6114...398

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen?

Anonymkode: b6114...398

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer an på hvordan man oppbevarer de, men 2-3 dager går ofte greit.

Anonymkode: 0158b...d01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (47 minutter siden):

Kommer an på hvordan man oppbevarer de, men 2-3 dager går ofte greit.

Anonymkode: 0158b...d01

Hva med før de er kuttet opp?

Anonymkode: b6114...398

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Hva med før de er kuttet opp?

Anonymkode: b6114...398

Kommer an på grønnsakene. Jo hardere skall/overflate, jo lengre. Men generelt holder det seg til det blir synlig dårlig, f.eks mugg.

Oppskåret frukt og grønt regnes som lettbedervelig, og er like utsatt for bakterievekst som åpnede pakker med kjøtt. Hel frukt og grønt har sin egen barriere som forhindrer bakterievekst innenfor. Derav har heller ikke hel frukt og grønt datostempling i butikk, mens oppskåret har det.

Anonymkode: 0158b...d01

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gulrøtter holder fint 4-5 dager i vann, samme med selleri. Oppskjært paprika holder i alle fall 2-3 dager i kjøleskapet i en tett boks. (Etter det er det stort sett spist opp så har ikke testa lengre.)

Hele salathoder bruker jeg å skylle i kaldt vann, så rive i passe store biter og gjennom salatspinneren. Oppbevarer i tett boks i kjøleskapet, holder opp til ei uke så lenge salaten er fin og fersk i utgangspunktet. 

Men sånn generelt, bruk sansene. Du merker det om noe har myglet eller råtner. 😅

Anonymkode: 36bd8...467

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...