Cuntzilla Skrevet 15. oktober 2017 #301 Del Skrevet 15. oktober 2017 28 minutter siden, Benson skrev: Finnes nok en del slike restauranter, ja. Disse holder jeg meg bevisst unna, både fordi de har en atmosfære jeg ikke trives i, og fordi maten ofte er litt for sær for meg. Men på "vanlige" fine restauranter, hvor man faktisk blir spurt hvordan man vil ha kjøttet, så forventer jeg å kunne få en god gjennomstekt biff(hvis det er det jeg vil ha), uten at kokken fnyser. Da tenker jeg på de restauranten som ligger et sted mellom Egon og de du snakker om. Sånne som "folk flest" besøker når de vil ha en litt finere middag. Ja, jeg tror nok de fleste kokker på en "vanlig" mellomklasse-restaurant steker biffen som du vil. Om enn noe motvillig iblant, de kan jo ha fine biffstykker og en kokk som kanskje synes det er litt trist å ikke få det beste ut av biffen, men tviler på det er vanlig å lage en scene eller nekte. Å gå steder som ikke har noe a la carte meny og den ene retten er to pinner og en duft er jo for spesielt interesserte. Det noen her i tråden ikke forstår er at det er et marked også for denne type restauranter hvor kokken kan leke seg og folk spiser det de får servert. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bakepulver Skrevet 15. oktober 2017 #302 Del Skrevet 15. oktober 2017 Service, engelsk for tjeneste, er et mye brukt ord i Norge, men med en utvidet betydning. Service kan være den positive måten du forventer å bli behandlet på, eller service kan være en enda mer positiv måte å bli behandlet på enn det du hadde ventet deg. Service i sistnevnte forstand kan sies å være differansen mellom opplevelse og forventning. Service er ofte: Smile, møte blikket og si hei Fleksibilitet Kommunikasjon Velvilje Kvalitet Kvantitet Samsvar med forventninger Merk at service kan være forskjellig fra menneske til menneske, fra bedrift til bedrift, og fra land til land. Dårlig service er ofte: Avvik mellom kroppslig og verbal kommunikasjon Avvik i kvalitet Ensporede tjenesteytere Enhver opplevd service som er lavere en forventet service Ergo kan man beskrive det slik at dårlig service representerer en negativ differanse mellom forventet service og opplevd service. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bakepulver Skrevet 15. oktober 2017 #303 Del Skrevet 15. oktober 2017 30 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jobber du i restaurant bran sjen? Anonymkode: 3bbec...a1d Jeg har jobbet i hotell og restaurantnæringen ja. Hva med deg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #304 Del Skrevet 15. oktober 2017 Akkurat nå, Bakepulver skrev: Jeg har jobbet i hotell og restaurantnæringen ja. Hva med deg? Hva jobber du som da og på hva slags sted? Siden du fremstiller det som du har veldig unik erfaring. Anonymkode: 62432...161 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bakepulver Skrevet 15. oktober 2017 #305 Del Skrevet 15. oktober 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Hva jobber du som da og på hva slags sted? Siden du fremstiller det som du har veldig unik erfaring. Anonymkode: 62432...161 Jeg HAR jobbet i hotell og restaurantnæringen! Hva med deg? Jeg valgte å slutte da det er dårlig betalt og lange dager... Jeg forteller selvfølgelig ikke hvor jeg har jobbet og legger det ut på internett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #306 Del Skrevet 15. oktober 2017 2 minutter siden, Bakepulver skrev: Service er ofte: Smile, møte blikket og si hei Fleksibilitet Kommunikasjon Velvilje Kvalitet Kvantitet Samsvar med forventninger Merk at service kan være forskjellig fra menneske til menneske, fra bedrift til bedrift, og fra land til land. Avvik mellom kroppslig og verbal kommunikasjon Avvik i kvalitet Ensporede tjenesteytere Enhver opplevd service som er lavere en forventet service Vet ikke hvem som er ensporet her uansett, se på det jeg har satt i kursiv. Det er det jeg med flere prøver å si her. Det finnes forskjellige typer restauranter. På noen kan du velge alt fra stekegrad til hvilken saus og tilbehør du vil ha, mens andre steder er det set menu og kokken har siste (og eneste) ord. Det er ikke nødvendigvis dårlig service, det er forskjellige konsepter - og etter som hva man selv liker eller ønsker i øyeblikket så kan man velge å gå et sted som passer. Anonymkode: 62432...161 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cuntzilla Skrevet 15. oktober 2017 #307 Del Skrevet 15. oktober 2017 Akkurat nå, Bakepulver skrev: Ja, du er jo en av dem som hever at ordentlige kokker nekter å steke biffen gjennomstekt. Da må dere som hever dette vise til at dette stemmer. Her, slå deg løs. Si fra når du er ferdig så kan jeg google opp 10 artikler til for deg, og sånn kan vi holde på så lenge du bare ønsker. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/steak-meat-animals-cooking http://www.gq-magazine.co.uk/article/burger-recipe-wolfgang-puck http://www.thisisinsider.com/chefs-explain-why-you-should-never-order-steak-well-done-2016-11 http://www.grubstreet.com/2017/02/why-ketchup-doesnt-belong-on-steak.html http://uproxx.com/life/well-done-steak-reddit/3/ http://nypost.com/2010/06/09/dont-mess-with-the-chef/ https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g190342-d739622-r130146548-Ecurie_du_Parc-Clervaux_Diekirch_District.html https://www.foodbeast.com/news/chef-well-done-steak/ https://boston.eater.com/2014/7/11/6193831/boston-chefs-on-customers-who-order-steak-well-done http://blog.timesunion.com/tablehopping/27023/discuss-chefs-reluctant-to-cook-steaks-beyond-medium/ http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-3926664/The-food-NEVER-order-restaurant-according-chefs-fish-Monday-chicken-dish.html 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bakepulver Skrevet 15. oktober 2017 #308 Del Skrevet 15. oktober 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Vet ikke hvem som er ensporet her uansett, se på det jeg har satt i kursiv. Det er det jeg med flere prøver å si her. Det finnes forskjellige typer restauranter. På noen kan du velge alt fra stekegrad til hvilken saus og tilbehør du vil ha, mens andre steder er det set menu og kokken har siste (og eneste) ord. Det er ikke nødvendigvis dårlig service, det er forskjellige konsepter - og etter som hva man selv liker eller ønsker i øyeblikket så kan man velge å gå et sted som passer. Anonymkode: 62432...161 Hvorfor svarer du ikke på hvilke erfaringer du har fra næringen og kokkens evne til å steke en biff? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #309 Del Skrevet 15. oktober 2017 4 minutter siden, Bakepulver skrev: Jeg HAR jobbet i hotell og restaurantnæringen! Hva med deg? Jeg valgte å slutte da det er dårlig betalt og lange dager... Jeg forteller selvfølgelig ikke hvor jeg har jobbet og legger det ut på internett. Ja, jobbet mente jeg, skrev feil. Jeg har også jobbet innen det men jeg ble ikke noen ekspert av noen år med generisk erfaring fra en stor bransje Derfor jeg lurer på hva som gjør din erfaring så unik. Men skjønner at du ikke vil gå i detalj. Anonymkode: 62432...161 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bakepulver Skrevet 15. oktober 2017 #310 Del Skrevet 15. oktober 2017 2 minutter siden, Cuntzilla skrev: Her, slå deg løs. Si fra når du er ferdig så kan jeg google opp 10 artikler til for deg, og sånn kan vi holde på så lenge du bare ønsker. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/steak-meat-animals-cooking http://www.gq-magazine.co.uk/article/burger-recipe-wolfgang-puck http://www.thisisinsider.com/chefs-explain-why-you-should-never-order-steak-well-done-2016-11 http://www.grubstreet.com/2017/02/why-ketchup-doesnt-belong-on-steak.html http://uproxx.com/life/well-done-steak-reddit/3/ http://nypost.com/2010/06/09/dont-mess-with-the-chef/ https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g190342-d739622-r130146548-Ecurie_du_Parc-Clervaux_Diekirch_District.html https://www.foodbeast.com/news/chef-well-done-steak/ https://boston.eater.com/2014/7/11/6193831/boston-chefs-on-customers-who-order-steak-well-done http://blog.timesunion.com/tablehopping/27023/discuss-chefs-reluctant-to-cook-steaks-beyond-medium/ http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-3926664/The-food-NEVER-order-restaurant-according-chefs-fish-Monday-chicken-dish.html Hva har det med saken å gjøre? De lager mat til andre mennesker og alle liker ikke biffen sin medium stekt! Et menneskes mening om det er kriminelt å steke en biff er ikke noe annet enn nettopp det. En del av å jobbe i dette yrke er å imøtekomme andres mennesker preferanser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #311 Del Skrevet 15. oktober 2017 2 minutter siden, Bakepulver skrev: Hvorfor svarer du ikke på hvilke erfaringer du har fra næringen og kokkens evne til å steke en biff? Som jeg skrev over så har jeg jobbet innen samme bransje. Synes ikke det er så relevant egentlig siden det sikkert er kjempemange som har den samme erfaringen, og jeg ikke ser på meg selv som noe orakel av den grunn. Grunnen til at jeg spurte deg er at du har konsekvent kalt alle som er uenig med deg for kunnskapsløse og trekker frem din egen erfaring som om du har unik kjennskap til bransjen som få andre har. Anonymkode: 62432...161 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 15. oktober 2017 #312 Del Skrevet 15. oktober 2017 Ryddet for avsporinger, brukerdebatt, personangrep og spekulasjoner. Edie, mod. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #313 Del Skrevet 15. oktober 2017 4 minutter siden, Bakepulver skrev: Hva har det med saken å gjøre? De lager mat til andre mennesker og alle liker ikke biffen sin medium stekt! Et menneskes mening om det er kriminelt å steke en biff er ikke noe annet enn nettopp det. En del av å jobbe i dette yrke er å imøtekomme andres mennesker preferanser. Nei, det ødelegger maten.- Anonymkode: 3bbec...a1d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cuntzilla Skrevet 15. oktober 2017 #314 Del Skrevet 15. oktober 2017 3 minutter siden, Bakepulver skrev: Hva har det med saken å gjøre? De lager mat til andre mennesker og alle liker ikke biffen sin medium stekt! Et menneskes mening om det er kriminelt å steke en biff er ikke noe annet enn nettopp det. En del av å jobbe i dette yrke er å imøtekomme andres mennesker preferanser. Det var du som ba om kilder på at kokker ikke vil gjennomsteke biff, og nå har det plutselig ikke noe med saken å gjøre. 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Som jeg skrev over så har jeg jobbet innen samme bransje. Synes ikke det er så relevant egentlig siden det sikkert er kjempemange som har den samme erfaringen, og jeg ikke ser på meg selv som noe orakel av den grunn. Grunnen til at jeg spurte deg er at du har konsekvent kalt alle som er uenig med deg for kunnskapsløse og trekker frem din egen erfaring som om du har unik kjennskap til bransjen som få andre har. Anonymkode: 62432...161 Har også jobbet i restaurant et år faktisk, men føler ikke det gir noen unik erfaring. Fått mer erfaring av å være matinteressert og spisegjest flere steder, noe Bakepulver tydeligvis ikke har særlig erfaring med siden det var så nytt at kokker hater å gjennomsteke biff at hun krever kilder på det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #315 Del Skrevet 15. oktober 2017 41 minutter siden, Cuntzilla skrev: Ja, jeg tror nok de fleste kokker på en "vanlig" mellomklasse-restaurant steker biffen som du vil. Om enn noe motvillig iblant, de kan jo ha fine biffstykker og en kokk som kanskje synes det er litt trist å ikke få det beste ut av biffen, men tviler på det er vanlig å lage en scene eller nekte. Å gå steder som ikke har noe a la carte meny og den ene retten er to pinner og en duft er jo for spesielt interesserte. Det noen her i tråden ikke forstår er at det er et marked også for denne type restauranter hvor kokken kan leke seg og folk spiser det de får servert. Lurer på hva som provoserer sånn med at disse stedene eksisterer... Er det liksom det at folk blir sint pga. Det finnes steder som er ikke er tilpasset akkurat deres smak, og heller ikke har tenkt å tilpasse seg dem? Virker som folk tar det som en fornærmelse.. liksom.. bare gå et annet sted da, det må jo bare være positivt av det finnes noe for alle! Anonymkode: 62432...161 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #316 Del Skrevet 15. oktober 2017 39 minutter siden, Bakepulver skrev: Hva har det med saken å gjøre? De lager mat til andre mennesker og alle liker ikke biffen sin medium stekt! Et menneskes mening om det er kriminelt å steke en biff er ikke noe annet enn nettopp det. En del av å jobbe i dette yrke er å imøtekomme andres mennesker preferanser. Det har alt med saken å gjøre! Alle lenkene belyser faktisk det tråden handler om, i motsetning til SAMTLIGE av dine innlegg. Djizes. Anonymkode: 1132b...aec 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #317 Del Skrevet 15. oktober 2017 Og PS: Alle punktene i denne lenken fra @Cuntzilla gjentar argumentene jeg har anført i alle innleggene mine i tråden. http://www.thisisinsider.com/chefs-explain-why-you-should-never-order-steak-well-done-2016-11 Anonymkode: 1132b...aec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 15. oktober 2017 #318 Del Skrevet 15. oktober 2017 Får jeg gjennomstekt biff ute så klager jeg og får en ny 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #319 Del Skrevet 15. oktober 2017 Aldri opplevd noen rynke på nesen av at jeg ønsker gjennomstekt biff, dvs. "well done." Er forskjell på gjennomstekt biff og ihjelstekt biff. Så, thank you, chefs, well done! *ser i menyen og gleder meg til kveldens måltid* Anonymkode: 6b3a6...8e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2017 #320 Del Skrevet 15. oktober 2017 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Aldri opplevd noen rynke på nesen av at jeg ønsker gjennomstekt biff, dvs. "well done." Er forskjell på gjennomstekt biff og ihjelstekt biff. Så, thank you, chefs, well done! *ser i menyen og gleder meg til kveldens måltid* Anonymkode: 6b3a6...8e3 Litt distré når det gjelder resten av følgets reaksjoner der, altså? Anonymkode: 3ae42...72f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå